22.3.12

Σε δοκιμαστική λειτουργία ο κεντρικός κόμβος διαλειτουργικότητας για την παροχή δεδομένων των ΟΤΑ

Την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των ΟΤΑ, γνωστοποιεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης, σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τα έργα λειτουργικής ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων για 238 "καλλικρατικούς" δήμους, που προέκυψαν από τη συνένωση καποδιστριακών δήμων και αυτό το διάστημα υλοποιείται το έργο δημιουργίας στο υπουργείο ενός κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας, για την αυτοματοποιημένη συλλογή οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων και των περιφερειών.
Επισημαίνεται δε ότι η συλλογή των οικονομικών δεδομένων αρχικά θα γίνεται με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, και στη συνέχεια -μέσω κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας- με αυτοματοποιημένη διαδικασία.
Τέλος, με επιστολή του προς τους δημάρχους, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ζητά τη συνεργασία τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή των υπαλλήλων των δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου