9.3.12

Έρχονται βροχές ,καταιγίδες και λίγα χιόνια !

Μας τα χαλάει λίγο ο καιρός σήμερα. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορη βελτίωση στις νοτιότερες περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας. Άνεμοι: στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου