24.3.12

Απελευθέρωση της Καλαμάτας υπό κλοιό αστυνομικών !!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ME ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .....ΘΥΜΙΖΕ Η ΠΟΛΗ ....ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ !!
Με παρούσα τη μισή αστυνομική δύναμη της Πελοποννήσου και με απούσα σύσσωμη την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Μεσσηνίας, εορτάστηκε χθες στην Καλαμάτα η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι επίσημοι παρακολούθησαν την εκδήλωση της αναπαράστασης περιφρουρημένοι από κλοιό τόσων αστυνομικών, ένστολων και με πολιτική περιβολή, που δεν είχαν ξαναδεί οι Καλαματιανοί, ενώ απέναντί τους ο κόσμος ήταν μεν πολύς, αισθητά όμως λιγότερος από τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Ο μοναδικός βουλευτής που έδωσε το «παρών» ήταν ένας «ξένος», αλλά αγαπητός στην Καλαμάτα από τη δημοσιογραφική του προσφορά κατά την περίοδο των σεισμών του 1986, ο Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών». Ο Γιάννης Δημαράς είχε επισκεφθεί την Καλαμάτα πριν από δύο μήνες περίπου και όταν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον προσκάλεσε στις επετειακές εκδηλώσεις απάντησε ότι θα προσπαθήσει να έρθει. Χθες λοιπόν τήρησε εκείνη την υπόσχεσή του.
Λίγος ήταν ο κόσμος που προσήλθε και στην τελετή ανακήρυξης του καθηγητή Πέτρου Θέμελη ως επιτίμου δημότη Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου πραγματικά έργου του στην Αρχαία Μεσσήνη και της προσφοράς του για την προβολή της Μεσσηνίας. Ο Πέτρος Θέμελης εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, αφού πρώτα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τέλεσε τη δοξολογία στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων.
Φέτος στην αναπαράσταση συμμετείχε για πρώτη φορά και μπουλούκι από τη Μεσσήνη, την πρώην επαρχία Εμπλακίων, με τον οπλαρχηγό Δημήτρη Παπατσώνη.
Οι «φόβοι» για εκδηλώσεις αγανάκτησης δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού δε σημειώθηκε το παραμικρό, παρά μόνο κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες φωνασκίες με γενικούς χαρακτηρισμούς. Ωστόσο, άτομα μοίρασαν στον κόσμο προκηρύξεις με κάλεσμα εκδήλωσης αντίδρασης κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου