23.3.12

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ και σήμερα στον Οίκο του Ναύτου !!

Σκηνές απείρου κάλους εξελίσσονται από το πρωί στον Οίκο του Ναύτου, καθώς ουρές από εκατοντάδες συνταξιούχους έχουν σχηματιστεί από τα ξημερώματα.
Οι ασφαλισμένοι προκειμένου να εισπράξουν τη συμμετοχή του ταμείου για τα φάρμακά τους θα πρέπει πλέον πρώτα να πάνε στο...φαρμακείο να πάρουν απόδειξη πληρωμής και ύστερα να στηθούν για ώρες στην ουρά του Οίκου Ναύτου ώστε να εισπράξουν.
Το θλιβερό είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν παραπάνω από 200 άτομα την ημέρα με συνέπεια η ουρά να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, με ηλικιωμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση τους προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Από την πλευρά τους, οι ασφαλισμένοι ζητούν να γίνει μια ηλεκτρονική εγκατάσταση προκειμένου να υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται τεράστιες ουρές.
Να σημειωθεί ότι πολλοί εκ των συνταξιούχων αντιμετωπίζουν βιοποριστικό ζήτημα καθώς έχουν πληρώσει από την τσέπη τους εκατοντάδες ευρώ και για πολλές μέρες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Η κατάσταση που βρίσκεται πια ο Οίκος του Ναύτου είναι οριακή, καθώς η δυσανάλογη αντιστοιχία εργαζομένων - συνταξιούχων έχει οδηγήσει το έλλειμμά του σε μεγέθη που δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Μάλιστα, υπολογίζεται πως ο Οίκος Ναύτου έχει χρέη την τελευταία διετία, που αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ, προς φαρμακεία, νοσοκομεία και γιατρούς...newsbomb.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου