1.3.12

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ-Με πυρηνικά θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνο αστεροειδή !!

Ένας επικίνδυνος αστεροειδής που εντόπισε η ΝΑSΑ απειλεί τη γη μας.
Ομάδες των Ηνωμένων Εθνών εξετάζουν τρόπους εξουδετέρωσής του. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και το χτύπημά του με πυρηνικά όπλα.
Όχι δεν είναι το σενάριο της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Αρμαγεδών του 1998 με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις που τελικά θυσιάζεται για να σώσει την ανθρωπότητα αλλά για πραγματική ανακοίνωση της αμερικανικής ΝΑSΑ.
Ο νέος αστεροειδής έχει πλάτος περίπου 50 μέτρων και βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Ονομάζεται 2011 AG5 κι έχει ήδη προσελκύσει την ανησυχία της Ομάδας Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για αντικείμενα γύρω από τη γη, η οποία επεξεργάζεται τρόπους για να τον εξουδετερώσει αλλάζοντας του πορεία αν διαπιστωθεί ότι όντως απειλεί τον πλανήτη μας.
Η πτώση ενός αστεροειδούς τέτοιου μεγέθους σε μια πόλη θα μπορούσε να προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους.
Ένας από τους τρόπους που εξετάζονται είναι να τον πλήξουν με κάποιο πυρηνικό όπλο. Κάτι τέτοιο όμως θα προκαλούσε το σπάσιμο του αστεροειδούς σε πολλά μικρότερα κομμάτια που επίσης θα έπεφταν στη γη.
Πιο πιθανό είναι να στείλουν στον αστεροειδή ένα διαστημικό όχημα ώστε να καταφέρουν να του αλλάξουν πορεία λόγω της επιπλέον βαρύτητας που θα αποκτήσει. Αυτό θα τον απομάκρυνε κατά εκατομμύρια έτη φωτός από τη γη.
Σύμφωνα πάντως με τη ΝΑSΑ οι πιθανότητες ο αστεροειδής να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας είναι μια στις 625. Ως πιθανή ημερομηνία της σύγκρουσης η ΝΑSΑ αναφέρει την 5η Φεβρουαρίου του 2040.
Έτσι, όσοι περιμένατε το τέλος του κόσμου για φέτος ξεχάστε το. Αν μάλιστα όλα πάνε καλά ίσως να μη γίνει ούτε σε τριάντα χρόνια.
Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου