31.3.12

2.000 προσαγωγές απέφερε η επιχείρηση-σκούπα

Τις 2.000 αγγίζουν οι προσαγωγές που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα και την παρουσία παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα. 
Την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της υγείας. Συνολικά έχουν γίνει περίπου 2.000 προσαγωγές μεταναστών από σημεία του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, έχουν συλληφθεί 420 άτομα, από τα οποία 186 για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ) και 234 για διοικητική απέλαση, καθώς στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων. Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το θέμα της παρουσίας μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Στην συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της Υγείας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και την «χαρτογράφηση» των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου