16.3.12

Θα ερημώσουν τα Χωράφια - 1200 ευρώ ζητάει προκαταβολή ο ΟΓΑ για τους ξένους εργάτες !!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ !!
Η δικαιολογία του ΟΓΑ και του υπουργείου Εργασίας είναι ότι θέλουν να δώσουν θέσεις εργασίας στους Έλληνες εργάτες, αλλά το ενδιαφέρον των Ελλήνων για δουλειά στο χωράφι είναι, προς το παρόν, ελάχιστο.
Καταστροφικό θεωρείται από τους αγρότες που εξαρτώνται από τους «εξαμηνίτες» εποχιακούς αγρεργάτες η νέα απόφαση του ΟΓΑ που ισχύει από φέτος. Ουσιαστικά καθιστά απαγορευτικό το κόστος για να έρθει ένας αγρεργάτης στην Ελλάδα να δουλέψει, καθώς ζητά την πληρωμή ενός ποσού περίπου 1.200 ευρώ ανά άτομο προκαταβολικά!
Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της απόφασης που έχει σταλεί στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Α) Εποχιακή εργασία
Ο εργοδότης που επιθυμεί να μετακαλέσει πολίτες τρίτης χώρας για απασχόληση στην αγροτική οικονομία ή σε εκμετάλλευση της παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3232/2004, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως έξι συνολικά μήνες (εποχιακούς), ανά περίοδο δώδεκα μηνών, οφείλει να προκαταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για το σύνολο της περιόδου απασχόλησης, όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση εργασίας.
Β) Μετάκληση αλιεργατών
Ο εργοδότης που επιθυμεί να μετακαλέσει πολίτες τρίτης χώρας, για να απασχοληθούν ως αλιεργάτες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δέκα μήνες, οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, για διάστημα έξι μηνών απασχόλησης.
Μεταξύ των δικαιολογητικών που θα πρέπει να καταθέσει ο εργοδότης, μαζί με την αίτηση, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την μετάκληση των ως άνω προσώπων, είναι και αποδεικτικό καταβολής (προκαταβολής) στον ΟΓΑ των ασφαλιστικών εισφορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου