17.3.12

Με στόχο τις 100.000 ψήφους η «γιορτή Δημοκρατίας» στο ΠΑΣΟΚ !!

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην θέλησε να βάλει πήχη στην προσέλευση πολιτών που θα θελήσουν να ψηφίσουν για την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το κάνουν όμως οι προνομιακοί συνομιλητές του.
«Είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας στην οποία θα ανταποκριθούν οι πολίτες... Περιμένουμε τουλάχιστον 100.000 αύριο στις κάλπες», λένε, παρά τις διαλυμένες τοπικές οργανώσεις, την απουσία κάθε υποψίας διαφήμισης ελλείψει χρημάτων και τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ενδεικτικά του ότι ο κόσμος του έχει γυρίσει την πλάτη.
Χθες το μεσημέρι μόλις οριστικοποιήθηκαν τα 768 εκλογικά κέντρα που θα στηθούν ανά την Ελλάδα, φιλοξενώντας συνολικά 1074 κάλπες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντως να ψηφίζει αύριο το πρωί σε περίπτερο της ΔΕΘ και τον Γιώργο Παπανδρέου σε εκλογικό κέντρο κοντά στο σπίτι του στη Νέα Ερυθραία. Σε συνεδρίασή της η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, πιστοποίησε ακόμα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που θα σηκώσουν το βάρος της διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών.
Τα μέλη τους αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων της χώρας, με τη συμμετοχή και εποπτεία των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών και Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών ανά την Ελλάδα, ενώ η ΕΚΑΠ δεσμεύεται να εκδώσει αύριο το απόγευμα κιόλας τα πρώτα αποτελέσματα, αμέσως μετά την παραλαβή από το ηλεκτρονικό σύστημα και την πιστοποίηση των εγγραφών του 25% των ψηφοδελτίων.
Για να ψηφίσει κανείς πάντως, χρειάζεται να είναι ενήλικος και από πριν εγγεγραμμένος ή να εγγραφεί την ίδια ώρα, μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και να έχει μαζί του δύο ευρώ. Όσο για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, στην Ιπποκράτους διαβεβαιώνουν ότι θα μείνουν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και όχι στα κεντρικά ταμεία του κόμματος, που παραμένουν πάντως... άδεια.
Έτσι, δεν έγινε και καμία κινητοποίηση κεντρικά από το ΠΑΣΟΚ, αν εξαιρέσει κανείς τα παντός είδους sms και τις προσκλήσεις μέσω social media, που έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες ημέρες, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες, τόσο ως ΠΑΣΟΚ, όσο και πολλοί βουλευτές ξεχωριστά, που απευθύνονταν στους πολίτες της περιφέρειάς τους. Αυτά και κάποιες δειλές συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών κυρίως σε σπίτια βουλευτών, ή στελεχών του κόμματος.
Στην πλειοψηφία τους τα εκλογικά κέντρα εδρεύουν σε ΚΑΠΗ, δημαρχιακές αίθουσες, τοπικές οργανώσεις, πνευματικά κέντρα, σχολεία και πολιτιστικά κέντρα, δεν λείπουν τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες και τα καφενεία. Μεταξύ αυτών, «ξεχωρίζουν για την ...έμπνευση όσων τα επέλεξαν», όπως σχολιάζουν άσπονδοι φίλοι τους, το Καφενείο Σαμαρά – Μηλιά στον δήμο Πέτρας στην Πιερία και το ... «Απρόοπτο» στον Μεσότοπο Παγγαίου στην Καβάλα...real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου