2.3.12

ΔΕΝ είχε δηλώσει το 1.000.000 Ε στον Πόθεν έσχες ο Κούβελος !!

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν το είχε δηλώσει στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι: «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».
Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το 1 εκατομμύριο ευρώ -όπως όφειλε- στην δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Κούβελος δηλώνει ότι το 1 εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν είχε δηλώσει την μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ευάγγελος Αργύρης, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου