15.2.12

Προσοχή στις απάτες του online dating !!

Το online dating το αγαπάμε, το στηρίζουμε γιατί υπάρχουν πολλά και καινούργια site για να βρούμε ενδιαφέροντες ανθρώπους αλλά το προσέχουμε κι όλας γιατί οι απάτες έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Οι απάτες στο online dating έχουν αυξηθεί κατά 150% μέσα στο 2011 και πολλές ξανθιές, όμορφες κοπέλες δεν είναι άλλο από χάκερ έτοιμοι να κλέψουν τα προσωπικά σου δεδομένα, τα στοιχεία της πιστωτικής σου ή τα λεφτά σου.
Τα στοιχεία προέρχονται από την lovation, την εταιρεία προστασίας από διαδικτυακές απάτες και μας εφιστούν την προσοχή.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το 3.8% όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε online dating sites αποτελούν απάτη. Αυτό περιλαμβάνει προσπάθεια των χάκερ να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, εκβιασμούς, spam και έμμεσες απάτες.
Οι απάτες στο online dating είχαν μειωθεί από το 2009 στο 2010 όμως υπήρξε έκρηξη μέσα στο 2011 λόγω της ανάπτυξης της αγοράς.
Οι χάκερ προσπαθούν να μεταφέρουν την κουβέντα που γίνεται στα dating sites εκτός του site (σε email, msn κλπ) προκειμένου να αρπάξουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Πως την πατάνε τα θύματα
Ένα τρικ που χρησιμοποιούν οι χρήστες είναι να αναφέρονται στην αγάπη στα πρώτα στάδια της επικοινωνίας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του θύματος που πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει την πραγματική αγάπη. Έτσι είναι πιο ανοιχτοί σε προτάσεις και μπορεί να την πατήσουν.
Επίσης οι απατεώνες συνηθίζουν να υποδύονται όμορφες γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάποια οικονομικά προβλήματα και ζητούν λεφτά για να επισκεφτούν το σπίτι ενός συγγενή που πέθανε ή για να αντιμετωπίσουν τον υπέρογκο λογαριασμό της μητέρας που είναι στο νοσοκομείο.
Τα θύματα σε δείγμα καλής πίστης στέλνουν τα λεφτά προκειμένου να βοηθήσουν τη γυναίκα που μόλις γνώρισαν. Μόλις η γυναίκα πάρει τα λεφτά συνεχίζει να προσπαθεί να πάρει κι άλλα χωρίς φυσικά να δίνει φυσικό ραντεβού στο θύμα προσποιούμενη το πολυάσχολο πρόγραμμά της.
Σίμος Κοσμετάτος (προσέχει γενικά όσους υπόσχονται πολλά)e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου