9.2.12

ΟΧΙ Τατούλη στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης !

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, γιατί όπως επεσήμανε «οι κάτοικοι της περιοχής παραχώρησαν σε ένα δημόσιο οργανισμό τις περιουσίες τους, σύμφωνα με τη λογική της προσφοράς στην εθνική οικονομία και την εθνική ενεργειακή πολιτική, αλλά και της ανταποδοτικότητας προς την τοπική κοινωνία, θέτοντας ακόμη και την υγεία τους σε κίνδυνο».
Πρόσθεσε πως, ακόμα και στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης, που και με αυτό διαφωνεί, θα έπρεπε να είναι ενήμεροι η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Μεγαλόπολης, και θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, πάνω σε σημαντικά και συγκεκριμένα ζητήματα, όχι μόνο διατήρησης των ανταποδοτικών οφελών προς την τοπική κοινωνία, αλλά και αύξησής τους, λόγω του ότι η περιοχή αυτή έχει υποστεί ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση για μακρό χρονικό διάστημα.
Τέλος, ο Π. Τατούλης τόνισε πως «η διαπραγμάτευση με τον οποιονδήποτε πιθανό επενδυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο από εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή της τοπικής και της περιφερειακής διοίκησης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου