2.2.12

Κοινή στάση Δράκου-Πετράκου για τον Λιγνίτη της Κορώνης !

Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη δημιουργία λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη και Χωματερό της δημοτικής ενότητας Κορώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας ζητούν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Δράκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος (επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου).
Σημειώνουν πως το θέμα αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να λήξει άμεσα. Έτσι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να προταχθεί στην πρώτη συνεδρίαση που θα γίνει μετά την συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου, ώστε να ληφθεί ομόφωνη αρνητική απόφαση, αλλά και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
«Μετά την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από δεκάδες φορείς και συλλόγους της περιοχής και τις αποφάσεις των Δήμων Πύλου Νέστορος και Μεσσήνης, καθώς και την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, θεωρούμε ότι πλέον υπάρχει επαρκής γνώση σε όλα τα μέλη του Π.Σ., γι’ αυτό το λόγο το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα» αναφέρουν στην κοινή παρέμβασή τους οι κ. Δράκος και Πετράκος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου