4.2.12

Στο Εθνικό κέντρο δημόσιας διοικησης η Νάντια Γιαννακοπούλου !

Η Νάντια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης
Σε επίσκεψη της στον Μεσσήνιο Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Νικόλαο Γεωργαράκη, την Τετάρτη 01/02/12, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της βελτίωσης της οργάνωσης και της αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο κ. Γεωργαράκης έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και την πιστοποιημένη επιμόρφωση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και τη παραγωγή εξειδικευμένων στελεχών ταχείας ανέλιξης, επιτελικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.. Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε και στις στοχοθετημένες δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) και την Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Γεωργαράκη, σχετικά με τις απόψεις και τις προτάσεις της για την ανάγκη ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ανώτερων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης, τόνισε την ανάγκη εκτέλεσης μελετητικών και ερευνητικών δράσεων για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καθώς και το επιστημονικό πεδίο εφαρμογής τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ενημέρωσε λεπτομερώς την κα. Γιαννακοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και παρουσίασε το ευρύ δίκτυο συνεργασιών του Κέντρου με τους ομόλογους φορείς, ενώ υπογράμμισε την ενεργή συμμετοχή του Οργανισμού σε διεθνή φόρα. Ο κ. Γεωργαράκης, συγκεκριμένα, τόνισε τη συμμετοχή του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. σε σε κοινοτικές πρωτοβουλίες, καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων.
Σχετικά με τα μέσα και τις ενέργειες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. που αποσκοπούν στην επίτευξη του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και την ικανοποίηση του γενικού συμφέροντος των πολιτών, ο κ. Γεωργαράκης συμφώνησε με την κα. Γιαννακοπούλου στην ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής στη δημόσια διοίκηση της χώρας που θα συνδέεται τόσο με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όσο και με τις νέες τεχνολογίες, γενικότερα. Ωστόσο, τονίστηκε ότι για την υλοποίηση αυτού του πλάνου στη χώρα μας, είναι αναγκαία μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύουν παράλληλα τον έλεγχο των δαπανών, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου. Τέλος, συζητήθηκε σειρά κάθετων δράσεων για συγκεκριμένες θεματικές περιοχές, αλλά και κρίσιμων δράσεων οριζόντιου χαρακτήρα, που θα αφορούν όλες τις θεματικές περιοχές και συνιστούν αναγκαίες συνθήκες για την αποδοτική και την αποτελεσματική λειτουργία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου