10.2.12

ΛΑΟΣ-Έγιναν από δυό χωριά ....χωριάτες !!

Διχασμένα εμφανίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ με αφορμή την στάση του κόμματος έναντι της δανειακής σύμβασης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιώργος Γεωργίου ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης που παραιτήθηκε πρώτος, ταυτίστηκαν με τη θέση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη που τάχθηκε κατά της δανειακής σύμβασης.
Τα άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που επίσης παραιτήθηκαν, τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης της δανειακής σύμβασης, την οποία και θα εγκρίνουν.
Συνομιλητές του κ. Βορίδη επισήμαιναν στο ΑΜΠΕ ότι μέχρι πρότινος στήριζε την δανειακή σύμβαση θεωρώντας την απαραίτητη για την σωτηρία της χώρας, και μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορεί να αλλάξει άποψη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παραίτησή του είναι οριστική, και ακόμη και εάν ο κ. Παπαδήμος του ζητήσει να παραμείνει, δεν θα το κάνει, για λόγους ηθικής τάξης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης είχε κάνει λόγο για κομματική πειθαρχία, προειδοποιώντας ότι όποιος παρεκκλίνει της κομματικής γραμμής «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Ήτοι, εάν υπάρξουν βουλευτές που ψηφίσουν υπέρ της σύμβασης, θα διαγραφούν.
Επίσης να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του, σχολιάζοντας την στάση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, είπε ότι αξιολογούνται οι πράξεις και όχι οι προθέσεις, κάτι που ερμηνεύεται ως πίστωση χρόνου στους βουλευτές που φέρονται να θέλουν να ψηφίσουν τη σύμβαση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου