2.2.12

ΠΑΓΩΣΕ όλη η Χώρα - Έρχονται ισχυρές ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ !!

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τις πολικές θερμοκρασίες, αλλά και ανέμους που σαρώνουν κυρίως το Ιόνιο και φτάνουν ακόμα τα 10 μποφόρ. 
Σύμφωνα μάλιστα με τη μετεωρολογική υπηρεσία αν και η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Για σήμερα πάντως προβλέπονται χιονοπτώσεις για τις βόρειες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν βροχές στις νότιες περιοχές. Στα δυτικά, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Και σήμερα πάντως ο παγετός θα κάνει την εμφάνιση του και μάλιστα χρειάζεται προσοχή καθώς στα βόρεια θα είναι ολικός
Η ΕΜΥ για την Αττική προβλέπει νεφώσεις με βροχή και χιονόνερο στα νότια και χιονόπτωση στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στ Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –8 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα χιονίσει. Στα νότια στα παραθαλάσσια θα βρέξει. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ήπειρο και στα ορεινά ενώ στις πεδινές περιοχές θα βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο. Βαθμιαία θα σημειωθούν και καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου