24.2.12

ΚΟΥΛΟΥΜΑ με Χειμωνιάτικο τοπίο ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Με καλό καιρό θα γίνει η έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου, καθώς από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ωστόσο για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται κρύο και τοπικές βροχές.
Το Σάββατο ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.
Από το απόγευμα της Κυριακής ωστόσο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα.
Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Σε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων.
Ο καιρός αναλυτικά:
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο. Από το απόγευμα ωστόσο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου