10.2.12

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Διάσωσης Ναυγών από τον Ι.Ο.Ν.Ε στην Καλαμάτα !

Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τη θάλασσα και είναι δωρεάν για όλους !!! Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος (Ι.Ο.Ν.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαδικασίες εγκατάλειψης σκάφους, επιβίωσης, εντοπισμού και διάσωσης ναυαγών». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12/2/2012 και θα έχει δύο μέρη θεωρητικό και πρακτικό.
Το θεωρητικό μέρος 10 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας και το πρακτικό μέρος, στη Μαρίνα Καλαμάτας στις 12.30 το μεσημέρι.
Ομιλητής στο θεωρητικό και εκπαιδευτής-συντονιστής στο πρακτικό μέρος θα είναι ο Σμηναγός (ε. α.) Μιχάλης Λίτσας, ο οποίος υπήρξε αξιωματικός εκπαίδευσης στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας επί σειρά ετών, έχει εκπαιδευτεί από την Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου στη χρήση σωστικών μέσων, στη θαλάσσια επιβίωση, στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιάς και στο χειρισμό ασυρμάτων με κλήση DSC. Επίσης είναι Προπονητής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με άδεια άσκησης προπονητικής δραστηριότητας από την Γ.Γ.Α.
Στο πρακτικό μέρος θα συμμετέχουν ιστιοπλόοι αθλητές, μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος. Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει ζωντανά, σε πραγματικές συνθήκες. Ένα σκάφος θα εγκαταλειφθεί μετά από (υποτιθέμενο) ατύχημα με συγκεκριμένες ενέργειες, οι επιβάτες του (ιστιοπλόοι αθλητές) θα πέσουν στη θάλασσα όπου θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες για να επιβιώσουν.
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό σεμινάριο, το οποίο παρουσιάζει στη θεωρία και στη πράξη το τι πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε επιβαίνει σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, σε περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος όπου αναγκάζει τους επιβαίνοντες να το εγκαταλείψουν για να σωθούν.
Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Καλαμάτας αλλά και της Περιφέρειάς μας και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και γενικότερα με θαλάσσιες δραστηριότητες και αθλήματα, και επιθυμεί να γνωρίζει τι να πράξει σε περίπτωση ανάγκης.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και σας προσκαλούμε όλους να το παρακολουθήσετε.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Email: info@ione.gr
Τηλ: 6977458692

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου