17.2.12

ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο ΣΕΤΕ για σημαντική κάμψη φέτος της τουριστικής κίνησης !!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ κάμψη παρουσιάζουν οι τουριστικές προκρατήσεις προς τη χώρα μας για την περίοδο του 2012, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της εικόνας της στους λαούς των χωρών της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μάλιστα, προειδοποιεί για επερχόμενη καταστροφή, ανάλογη της Μικρασιατικής, «που μπορεί να προκύψει από τη λανθασμένη θεώρησή μας ότι την τελευταία στιγμή οι ξένες δυνάμεις θα παρέμβουν να μας σώσουν, τελικά όμως αυτό μπορεί και να μη συμβεί. Τότε χάθηκε η Μεγάλη Ελλάδα, σήμερα κινδυνεύει να χαθεί η ευρωπαϊκή Ελλάδα», αναφέρει ο ΣΕΤΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τονίζει ακόμα ότι στους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών εμπεδώνεται η πεποίθηση «ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση η οποία δεν μπορεί, ή δεν αξίζει να διασωθεί. Ενώ παραμένουμε ως έθνος συμπαθείς, διαμορφώνεται σταδιακά η άποψη (υποβοηθούμενη και από ανάλογα κέντρα και συμφέροντα) ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στο 2% της οικονομίας της ευρωζώνης και στο υποπολλαπλάσιο ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας να επηρεάσει δυσανάλογα τις τσέπες των υπόλοιπων λαών».
Ταυτόχρονα, ο ΣΕΤΕ απευθύνει έκκληση να σταματήσουν «οι πολιτικοί ακροβατισμοί, τα κομματικά συμφέροντα και οι προσωπικές πολιτικές "ατζέντες"», ενώ καλεί τις συνδικαλιστικές ηγεσίες εργαζομένων και εργοδοτών «να αρθούν επιτέλους στο ύψος των ευθυνών τους» και τις τράπεζες να συμβάλουν στην έναρξη της ανάπτυξης.
Οπως αναφέρεται, «Η Ελλάδα θα επιτύχει μόνο εάν ο ελληνικός λαός πείσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τους άλλους λαούς για τη μια και σταθερή επιλογή του: του επίπονου δρόμου της δημιουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους μέσα στην ευρωζώνη αντί του παράλογου, του καταστροφικού δρόμου της επιστροφής στα παλιά, στη βαλκανιοποίηση, τη δραχμή, την εξαθλίωση και τελικά την εθνική ήττα».
ΗΑΤΤΑ
Συντονισμένη πολιτική για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα ζητά ο ΗΑΤΤΑ με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Συγκεκριμένα, εισηγείται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία να προβλέπονται ιδιαίτερα σοβαρές ποινές για όσους εισέρχονται και βεβηλώνουν αρχαιολογικούς, ιστορικούς και προστατευόμενους χώρους της πατρίδας μας. Παράλληλα, ο ΗΑΤΤΑ θεωρεί σημαντικό να οργανωθεί ένας μηχανισμός των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού σε συνεργασία με εταιρία επικοινωνίας, ο οποίος θα δίνει υπεύθυνες απαντήσεις στις αιτιάσεις κατά της χώρας μας αλλά και θα προωθεί θετικές ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ μέσω των ελληνικών πρεσβειών και των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου