2.2.12

Χαμός στην Ευρωβουλή για τον «Γκαουλάιτερ» της Ελλάδος!

Σάλο προκάλεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι δηλώσεις βρετανού ευρωβουλευτή, που συνέκρινε το γερμανικό σχέδιο Επιτροπείας της Ελλάδος με την τοποθέτηση «Γκαουλάιτερ» από τους ναζί !!
Ο επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ χαρακτήρισε «φάρσα» την γερμανική πρόταση, που ουσιαστικά...
προέβλεπε την εγκατάσταση ενός ευρωπαίου επιτρόπου και της ομάδας του «σε ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα και να αναλάβουν τους τη διαχείριση της χώρας. Ένας «Γκαουλάιτερ» όπως θα έλεγαν ορισμένοι».
Σύμφωνα με τον Φάρατζ, η πρόταση ήταν απλά μια διαπραγματευτική θέση, καθώς όπως τόνισε «σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία».
Σάλος για τη ναζιστική αναφορά
Η επίκληση των «Γκαουλάιτερ» προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση γερμανών ευρωβουλευτών, με τον Ράινχαρντ Μπίτικοφερ να κάνει λόγο για «διάδοση μίσους ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς» και να αξιώνει την απόσυρση των δηλώσεων!
Ο Φάρατζ όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά επέμεινε στη θέση του, καθώς όπως είπε, ο γερμανικός Τύπος περιγράφει «τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άχρηστους και τους Ιταλούς ως δειλούς». Ως απάντηση, ο Τύπος της χώρας μας και της Ιταλίας γελοιογραφεί σημαντικές φυσιογνωμίες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, τις οποίες παρουσιάζει «να φορούν στολές ναζί».
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που τόνισε ότι «αυτοί που διαδίδουν τον εθνικισμό σε αυτόν τον οίκο είναι αυτοί που τοποθετούν σημαίες στην έδρα τους για να επιδείξουν τον εθνικισμό τους και στους οποίους όπως γνωρίζω ανήκετε».
Πάντως, ο Σουλτς δεν πρόλαβε να διώξει τον Φάρατζ από την αίθουσα, όπως απείλησε, καθώς ο βρετανός ευρωβουλευτής βγήκε από μόνος του!
Βέβαια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 10 ημερομισθίων στον Φάρατζ, αν κινήσει διαδικασία εναντίον του για πρόκληση προβλήματος στη συνεδρίαση....Ε ρε γλέντια!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου