25.2.12

Περιορισμοί στη χορήγηση εφάπαξ σε ένστολους

Περιορισμούς στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους ένστολους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.
 Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δεν λαμβάνεται υπόψιν πλασματικός χρόνος εργασίας ούτε αυξάνεται το εφάπαξ για όσους αποκαθίστανται διοικητικά, χωρίς όμως να επανέλθουν στην υπηρεσία. Επίσης, προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο από εισφορές όσο και από προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών.
Παράλληλα, με άλλη διάταξη επιλύεται το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης 160 εργαζομένων της επιχειρηματικής μονάδας τροχαίου (σιδηροδρομικού) υλικού και βιομηχανικών έργων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., διεκδικώντας μεταξύ άλλων δεδουλευμένες αποδοχές καθώς και ένσημα κοινωνικής ασφάλισης περιόδου από 1η Οκτωβρίου 2009. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, ως απολυμένοι, διότι δεν έχει γίνει καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου