23.2.12

Νέο σχήμα για ΟΕΚ – ΟΕΕ;

Στη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, βάσει του δεύτερου μνημονίου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Ο νέος ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, ενώ θα διατηρηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των δύο οργανισμών, όσοι δεν ενταχθούν στο νέο σχήμα, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εισφορών προς τους οργανισμούς, που σήμερα αντιστοιχεί στο 1,10% της αμοιβής για τους εργαζόμενους και 1,35% για τους εργοδότες. Πηγές του υπουργείου Εργασίας, δεν αποκλείουν τη μείωση εργοδοτικής εισφοράς στα πλαίσια της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, επισημαίνουν όμως ότι η μείωση αυτή θα συνοδεύεται από κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.
Χθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ. (Σολωμού και Πατησίων). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τα συνδικάτα των οικοδόμων, του μετάλλου, των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και σύλλογοι των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε στη Βουλή με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου