9.2.12

17N The Movie: Η «17 Νοέμβρη» γίνεται ταινία !!

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη ταινία καθώς εξιστορεί την δράση της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που επί τρεις δεκαετίες έσπειρε τον τρόμο και άφησε πίσω της αρκετά θύματα.
Το «17Ν The Movie» είναι η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Παπαθεοδώρου που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στις 22:00 και υποτίθεται πως αποτυπώνει την ιστορία της τρομοκρατικής οργάνωσης και των βασικών πρωταγωνιστών της, έτσι τουλάχιστον όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη.
Στην ταινία, το ρόλο του Αλέκου Γιωτόπουλου έχει ο Ηλίας Λογοθέτης, του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Νίκος Ψαράς, του Χριστόδουλου Ξηρού ο Πασχάλης Τσαρούχας, του Σάββα Ξηρού ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ενώ η Ναταλία Δραγούμη υποδύεται την γυναίκα του Κουφοντίνα Αγγελική Σωτηροπούλου, και η Κασσάνδρα Βογιαντζή την γυναίκα του Ξηρού, Αλίσια Ρομέρο. Τέλος ο Σπύρος Φωκάς υποδύεται τον Πάμπλο.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η ταινία του Παπαθεοδώρου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις ένθεν και κείθεν πριν καν προβληθεί. Ιδιαίτερα στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στον αναρχικό χώρο, που υποστηρίζουν ότι στη ταινία «συμμετείχε» ακόμα και η Αστυνομία. Παρόμοια, αντίθετοι στο περιεχόμενο της ταινίας για τη οργάνωση 17Ν είναι και τα φερόμενα ως μέλη της που βρίσκονται στη φυλακή, ενώ η Αλίσια Ρομέρο και η Αγγελική Σωτηροπούλου έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να μην προβληθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, το φιλμ ξεκινά με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού και καταλήγει με τη παράδοση και σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ το στόρι κινείται γύρω από τις κυριότερες τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν αλλά και τις ζωές των μελών της πριν τη σύλληψη. Η ταινία σκοπεύει να κάνει και διεθνή καριέρα όπως έχει συμβεί με άλλες ταινίες του είδους, π.χ. «Το σύνδρομο Μπάαντερ Μάινχοφ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου