23.2.12

Σάλος στην Βουλή με τον κύριο ...1.000.000 ευρώ !

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται στην βουλή. Μεγάλη ευθύνη φέρουν τα μέλη της επιτροπής τα οποία δεν ζήτησαν από την πρώτη στιγμή το όνομα και καλούν εκ νέου το Πρόεδρο της Αρχής για το μαύρο χρήμα στην βουλή.
Τη διαδικασία της ακρόασης του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη από την Επιτροπή Θεσμών κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι δυνατό να ακολουθήσει η Βουλή ώστε να γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή ο οποίος εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.
Όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δεδομένου ότι ο κ. Νικολούδης δεν είναι δυνατό να αποκαλύψει ο ίδιος το όνομα διότι σε αυτή την περίπτωση διαπράττει ποινικό αδίκημα, αναζητείται μία από τις δύο παραπάνω λύσεις.
«Υπάρχει ανάγκη να γίνει γνωστό το όνομα. Το καλύτερο είναι να το πει ο ίδιος, όμως σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατία μας θα εξαντλήσει τις νόμιμες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής ώστε να δημοσιοποιηθεί το όνομα», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Παρεμβαίνοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης γνωστοποίησε ότι -σε αναμονή και του προέδρου της Βουλής- συζήτησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης την πρότασή του να κληθεί σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Νικολούδης για να αποκαλύψει το όνομα και κατόπιν η Βουλή οίκοθεν θα κάνει το καθήκον της. Ο κ. Νιώτης πάντως, απηύθυνε και πάλι έκκληση να αυτοαποκαλυφθεί ο βουλευτής.
Ο κ. Νικολούδης μιλώντας χθες σε επιτροπή της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».
Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει το όνομα καθώς δεν συμφωνεί με τη λογικήν του αποδιοπομπαίου τράγου.
Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του βουλευτή που φέρεται να έχει μεταφέρει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
"Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις", αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου