16.1.12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ: Έδωσαν & προαγωγή στους εφοριακούς με τις offshore!!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας αποκτά η δικαστική έρευνα, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης, για την ομάδα νυν και πρώην εφοριακών.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και...
έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία, επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα!!
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση, καθώς αναζητείται σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη παρόμοια υπόθεση και εξίσου μεγάλη, για την οποία ήδη διενεργείται ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος!
Προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και σε εφορίες-«φιλέτα»
Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές.
Οι συγκεκριμένοι φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.
Μάλιστα, οι τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για τον αποκτηθέντα πλούτο τους, πήραν πριν από ένα μήνα προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες-«φιλέτα»!
Την ίδια ώρα, κάθονταν για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ!
Ερωτηματικά από την επιβράβευση την ώρα που υπάρχει εκκρεμοδικία
Το σκεπτικό των δικαστών του Αρείου Πάγου, που ζήτησαν την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης αναιρώντας την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ήταν καταπέλτης εναντίον τους τονίζοντας ότι «δεν αιτιολογείται με σαφήνεια και χωρίς λογικά κενά και αντιφάσεις γιατί δεν πείσθηκε το δικαστήριο από τα αποδεικτικά μέσα, που αναφέρονται στα πρακτικά, για την ενοχή των κατηγορουμένων».
Ως εκ τούτου μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως επιβραβεύτηκαν ενώ υπήρχε σοβαρή εκκρεμοδικία της κακουργηματικής απιστίας εναντίον τους, την οποία αποκλείεται να αγνοούσαν οι προϊστάμενοί τους...!!!24gr.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου