17.1.12

Eως τις 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις ξενοδόχων για κοινωνικό τουρισμό

ΕΩΣ τις 29 Φεβρουαρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού να υπογράψουν σχετική σύμβαση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Αθήνα, στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού (Αγησιλάου 10, 5ος όροφος, γραφείο 506) ή στην Περιφέρεια, στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν τετραετή ισχύ και διάρκεια από 1/4/2012-31/3/2016, με δικαίωμα ή διακοπής της συνεργασίας ή ανανέωσής της σε κάθε ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Η διάρκεια του προγράμματος ορίστηκε από 1/4/2012 έως 31/3/2013 και η ισχύς των δελτίων σε έξι ημέρες (πέντε διανυκτερεύσεις), αντί 7 ημέρες πέρυσι. Πανελλαδικά θα διατεθούν σε δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι πέρυσι διατέθηκαν 570.000, 550.000 δελτία το 2010, ενώ το 2009 750.000. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος αναμένεται να ανακοινωθεί η διάθεση 150.000 δελτίων για ελεύθερους επαγγελματίες.
Ολες οι τουριστικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα νομικής μορφής, θα πρέπει να προσκομίσουν για την υπογραφή της σύμβασης υποχρεωτικά τα κάτωθι:
1.Φωτοαντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας, αρμοδίως επικυρωμένο.
2. Φωτοαντίγραφο άδειας εστιατορίου, αρμοδίως επικυρωμένο και συμφωνητικό μίσθωσης, στην περίπτωση που μισθώνεται χώρος εντός της επιχείρησης για χρήση εστιατορίου, όταν υπογράφεται σύμβαση με παροχή ημιδιατροφής.
3.Φωτοαντίγραφο άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αρμοδίως επικυρωμένο, όταν υπογράφεται σύμβαση με παροχή πρωινού.
4. Η ύπαρξη και λειτουργία πισίνας δηλώνεται υποχρεωτικά και υποβάλλεται η κατά νόμο άδεια λειτουργίας της.
5. Αστυνομική ταυτότητα νόμιμου εκπροσώπου που υπογράφει τη σύμβαση και σφραγίδα της επιχείρησης.
6.Εντυπη αίτηση (χορηγείται από τον Οργανισμό) νομίμως υπογεγραμμένη.
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2012 γίνονται δεκτά τουριστικά καταλύματα:
α) Ξενοδοχεία και ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων από πέντε αστέρων μέχρι και ενός αστεριού.
β) Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα - δωμάτια και τουριστικά καταλύματα μικτής μορφής από τεσσάρων κλειδιών μέχρι και δύο κλειδιών.
γ) Παραδοσιακά καταλύματα Α΄και Β΄ τάξης.
δ) Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες - επαύλεις.
ε) Κάμπινγκ, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μόνο με παροχή ημιδιατροφής
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μονάδες των οποίων ο αριθμός κλινών είναι κάτω από δέκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου