18.1.12

Αναφορά Νάντιας για την απαράδεκτη κατάσταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δικηγόρων της Καλαμάτας και άλλων επαγγελματικών ομάδων

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη με αφορμή ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη τους στον Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας που υπάγεται στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει τις οφειλές του ασφαλιστικού φορέα από δαπάνες φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους δικηγόρους της Καλαμάτας που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα αυτής της οφειλής διακόπτονται οι συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των δικηγόρων Καλαμάτας δεν εξοφλούνται. Έτσι, λόγω μη εξόφλησης των οφειλών του Τ.Υ.Δ.Ε. προς τους φαρμακοποιούς, οι συνταγές φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους δεν εκτελούνται και εδώ και αρκετό καιρό πληρώνουν τα φάρμακα με δικά τους χρήματα.
Με την αναφορά αυτή, η κα. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικά, και ως συνέπεια μεταφέρεται και στους ασφαλισμένους όλων σχεδόν των κλάδων στους οποίους δεν παρέχεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προβλέπεται, παρά την συνεπή καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου