17.1.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Ψόφησε το προβατάκι; Εξαφανίστε και την γκλίτσα» !!

Ανατριχίλα προκαλούν οι συνομιλίες της σπείρας που σκότωσε στην Καλαμάτα τον Φιλίπ Μεσάι και τον μόλις δύο ετών γιό του, όπως ακούγονται στις καταγραφές που έκανε η Αστυνομία επί 13 ημέρες.
Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση, που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα Espresso, ο ηθικός αυτουργός και εγκέφαλος της συμμορίας -στην οποία συμμετείχε και ο Μεσάι- είχε αποφασίσει πολλές μέρες πριν να εκτελέσει τον 35χρονο Φιλίπ Μεσάι:
«Θα του πεις να έρθει στο σπί μου για να πάρει μια καραμπίνα για να την κόψει για μια δουλειά. Έτσι θα τον τελειώσουμε. Τα έχω όλα κανονισμένα», ακούγεται να λέει ο 49χρονος εγκέφαλος σε ένα μέλος της συμμορίας στις 27 Νοεμβρίου.
Την επόμενη μέρα, έφτασε στην Καλαμάτα ο Αλβανός εκτελεστής του Μεαι, τον οποίο οδήγησε αμέσως στο σπίτι του 49χρονου "εγκέφαλου" ένα άλλο μέλος της σπείρας. Εκεί είναι όλα έτοιμα, αλλά ο Φιλίπ Μεσάι τους κάνει «έκπληξη» φέρνοντας στο ραντεβού του θανάτου και το γιό του. Αρχικά οι δολοφόνοι διστάζουν, και παγώνουν για λίγο την εκτέλεση, αλλά παρεμβαίνει ο 49χρονος εγκέφαλος και διατάζει τον εκτελεστή να προχωρήσει: «Δεν μας ενδιαφέρει για το μικρό, κατάλαβες; Κάνε ό,τι είναι να κάνεις!»
Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας έκαναν ότι τους ζήτησε το αφεντικό, σκοτώνοντας και τον Μεσάι και τον γιό του. Μάλιστα, αμέσως μετά τη διπλή δολοφονία, στις 18.56 το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου, ο 49χρονος ηθικός αυτουργός ξανατηλεφωνεί στους εκτελεστές του Μεσάι και ρωτά: «Πήγαν όλα καλά; Ψόφησε το προβατάκι;» εννοώντας το άτυχο παιδάκι. Και αφού έλαβε θετική απάντηση, τους διέταξε: «Τώρα εξαφανίστε και την γκλίτσα» εννοώντας την καραμπίνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου