21.1.12

Αναφορά Νάντιας για το ΙΚΑ Μελιγαλά !!

Αναφορά Νάντιας του ψηφίσματος του Δ.Σ. Οιχαλίας σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο του ΙΚΑ Μελιγαλά

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στον Μελιγαλά. Στην αναφορά γίνεται λόγος για την υπ’ αριθμόν Υ 20/125-21-12-2011 Απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του ΙΚΑ Μελιγαλά..
Στην παραπάνω αναφορά αναδεικνύονται οι εντονότατες αντιδράσεις, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς το παράρτημα του ΙΚΑ στον Μελιγαλά εξυπηρετεί πάνω από 50 ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά και άλλων περιφερειακών αγροτικών ιατρείων.
Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου επισημαίνει στην αναφορά της ότι οι αποστάσεις που θα πρέπει να καλύπτουν οι δημότες πολλών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο ΙΚΑ της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Κυπαρισσίας είναι περίπου 100 χιλιόμετρα, ενώ η ελλιπής τακτική συγκοινωνία δημιουργεί ένα πρόσθετο σημαντικό κόστος για τους πολίτες. Κλείνοντας την αναφορά της, η κα. Γιαννακοπούλου τονίζει ότι η προσήλωση της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι σταθερή και συνεπής, ωστόσο αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στην υποβάθμιση του πραγματικού επιπέδου ζωής των κατοίκων και την αποψίλωση των κατά τόπους κέντρων στην περιφέρεια από τις διοικητικές μονάδες που τους εξυπηρετούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου