18.1.12

Αναφορές του Δ .Κουσελά για το ΙΚΑ Μελιγαλά και το γραφείο ΕΟΤ Καλαμάτας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε δύο Αναφορές στη Βουλή, προς τους Υπουργούς α) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την αναγκαία λειτουργία του ΙΚΑ Μελιγαλά και β) Πολιτισμού και Τουρισμού, για τη διατήρηση σε λειτουργία και την αναβάθμιση του Γραφείου ΕΟΤ Καλαμάτας.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς για το ΙΚΑ Μελιγαλά, έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω την από 17-1-2012 επιστολή του Δημάρχου Οιχαλίας και το συνημμένο σε αυτήν ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του Δήμου και των δημοτών του για την πρόσφατη Απόφαση του Διοικητή ΙΚΑ περί αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά. Ζητείται η ανάκληση αυτής της απόφασης και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του παραρτήματος ΙΚΑ Μελιγαλά στις Δημοτικές Ενότητες Δωρίου και Είρας.
‘Οπως αναφέρεται στα συνημμένα, η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους δημότες πολλών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι στη σημερινή και δύσκολη συγκυρία θα πρέπει πλέον να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, ανω των 80-90 χιλιομέτρων, για να εξυπηρετηθούν και με υψηλό κόστος, δεδομένης της έλλειψης συγκοινωνίας. Ακόμα, η εν λόγω περιοχή κηρύχθηκε πρόσφατα σεισμόπληκτη και έχει ανάγκη από τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Τέλος, είναι έδρα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά και έδρα Καλλικρατικού Δήμου, με υψηλές και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εξυπηρέτησης, ενω το ΙΚΑ Μελιγαλά εξυπηρετεί και 50 ιατρούς τόσο του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, όσο και Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων.
Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να μεριμνήσετε για την ανάκληση της Υ20/125-21-12-2011 Απόφασης Διοικητή ΙΚΑ, καθόσον η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους δημότες και στερεί την ευρύτερη περιοχή από μια απολύτως απαραίτητη υποδομή.»

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς, για το Γραφείο ΕΟΤ Καλαμάτας, έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω την από 17-1-2012 επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων «Μαγική Μεσσηνία» με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του για την πιθανολογούμενη παύση λειτουργίας του αποκεντρωμένου Γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα.
‘Οπως αναφέρεται στα συνημμένα, το γραφείο του ΕΟΤ Καλαμάτας είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων της Μεσσηνίας. Η εξυπηρέτηση που παρέχει είναι υποδειγματική και αποτελεσματική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη στήριξη του τουρισμού σε μια κατ’ εξοχή τουριστική περιοχή. Τυχόν κατάργησή του σηματοδοτεί σοβαρή οπισθοδρόμηση για τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, είναι αρνητική για τη στήριξη νέων ποιοτικών επενδύσεων, δεν προάγει τη ριζική αναβάθμιση των φορέων προβολής της χώρας και της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού, οδηγεί δε τους επιχειρηματίες σε πρόσθετες επιβαρύνσεις, μετακινήσεις κλπ. για την αναγκαία εξυπηρέτησή τους.
Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα με τη δέουσα προσοχή, μεριμνώντας για τη διατήρηση, αλλά και για την αναβάθμιση του Γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα, προκειμένου ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία να στηριχθεί κατάλληλα η τοπική τουριστική επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η ανάδειξη της Μεσσηνίας σε ένα δυναμικό τουριστικό προορισμό.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου