21.1.12

Χωρίς θέρμανση με πολικές θερμοκρασίες το Ψυχιατρείο της Τρίπολης !!

Το υπουργείο έκοψε τον προϋπολογισμό για θέρμανση, διατροφή και φάρμακα από 4.100.000 ευρώ που ήταν πέρυσι στα 2.800.000 !!
Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αρκαδίας, όπου οι ασθενείς τα βράδια κοιμούνται με βαριά ρούχα, διπλές και τριπλές κουβέρτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αιχμή της Αρκαδίας» το υπουργείο έκοψε τον προϋπολογισμό για θέρμανση, διατροφή και φάρμακα από 4.100.000 ευρώ που ήταν πέρυσι στα 2.800.000.
Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Μάριος Τυροβολάς, δήλωσε ότι ήδη με τον περσινό προϋπολογισμό και οι ασθενείς κρυώνανε, ενώ οι ελλείψεις που είχαν στη διατροφή με το φετινό μειωμένο προϋπολογισμό αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο.
Τόνισε, δε, ότι με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Τρίπολη ανησυχούν για τους ασθενείς οι οποίοι με τα φάρμακα που παίρνουν και τις παθήσεις που έχουν είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στο κρύο. Τα καλοριφέρ ανάβουν μόνο από 6.30 με 10.00 το πρωί και 4.0 με 7.00 το απόγευμα, ενώ μετά και την έκταση που πήρε το θέμα ο θερμαστής για τις μέρες αυτές που κάνει πολύ κρύο, δήλωσε πως θα το ανάβει και δύο ώρες τη νύχτα.
Να σημειωθεί ότι το Ψυχιατρείο εξυπηρετεί στο τμήμα χρόνιων ασθενών 100 κρεβάτια διακινούμενων και 107 μόνιμους ένοικους στους ξενώνες, ενώ δέχεται κάθε χρόνο 800 εισαγωγές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου