17.1.12

Και νέα «στροφή» από τη ΝΔ - «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ» ΡΟΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του οικονομικού επιτελείου για αναλγησία με αφορμή τις πληροφορίες για επικείμενη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι». Απειλή αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα αν δεν γίνουν οι εκλογές έως τις 8 Απριλίου
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου εάν οι εκλογές δεν διεξαχθούν στις 8 Απριλίου το αργότερο
Τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, στην οποία η ίδια συμμετέχει, «αναλαμβάνει» και πάλι η ΝΔ, με στόχο να εκτονωθεί η ένταση μελών του «σκληρού» κομματικού πυρήνα που θα ήθελαν εκλογές «εδώ και τώρα». Ταυτόχρονα, με εντολή του κ. Σαμαρά, στενοί του συνεργάτες επαναφέρουν το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» ότι, εάν οι εκλογές δεν γίνουν την 8η Απριλίου, η ΝΔ θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.
Αφορμή για τη νέα «στροφή» της ΝΔ στάθηκαν οι πληροφορίες που εμφανίζουν τη ΔΕΗ έτοιμη να «κόψει» το ρεύμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι». Ο κ. Γ. Μιχελάκης εξέδωσε χθες μια ιδιαίτερα «σκληρή» ανακοίνωση και επέκρινε την κυβέρνηση και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου ειδικότερα για αναλγησία.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τους συναρμόδιους υπουργούς ότι «αγνοούν την Ευρωπαϊκή Οδηγία που -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές». «Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία», κατέληξε.
Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης επανήλθε και έστειλε νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση Παπαδημου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης. Και η στήριξη αυτή δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».
Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του κ. Αντ. Σαμαρά, κ. Δημ. Σταμάτης σε δηλώσεις του (ρ/ς «9») επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ έτοιμο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν οι εκλογές δεν διεξαχθούν στις 8 Απριλίου, το αργότερο. «Για εμάς» -είπε χαρακτηριστικά- «δεν υπάρχει καμία (νέα) ημερομηνία. Μας είναι αδιάφορο το τι είπε ο κ. Βενιζέλος. Αύριο θα εμφανιστεί κάποιος και θα πει για 35 Απριλίου. Δεν μας απασχολεί αυτό».
«Θα πρέπει να τηρηθεί και θα τηρηθεί η συμφωνία που έχει γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ, ας μεταθέσει το εσωκομματικό του πρόβλημα μετά τις εκλογές. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Ας το λύσει αύριο. Δεν θα το λύσει τότε που συμφέρει ορισμένα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου