27.1.12

Συναγερμός» για τους αστέγους λόγω κακοκαιρίας !!

Σε ετοιμότητα τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, και μετά από συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς, ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα για τους πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο.
Επιπλέον, θα κινητοποιηθούν ομάδες εργασίας στους δρόμους για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας, ενώ ο δήμος, έχοντας στο πλευρό του τους εργαζόμενους της δημοτική αστυνομίας και της καθαριότητας, θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ΜΚΟ και φορείς για τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεοαστέγων υποδηλώνει και τη βίαιη ανατροπή που υπέστησαν στη ζωή τους πολλοί από αυτούς.
Εξαιτίας της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, από την Πέμπτη, παράλληλα με την αξιοποίηση χώρων του δήμου για τη φιλοξενία αστέγων, ενεργοποιείται τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465, ενώ θα έχει ενεργοποιηθεί για να δέχεται κλήσεις (24ωρη λειτουργία) ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960.
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ο δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη. Στόχος είναι να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν από θέσεις αυξημένης ετοιμότητας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου