26.1.12

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «νερατζομαγειρέματα» στο Γύθειο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Γύθειο και στην πλατεία Παρθεναγωγείου, τα νερατζομαγειρέματα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γυθείου, τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου της πόλης και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι γυναίκες του Γυθείου, έχοντας ως πρώτη ύλη το νεράντζι, χαρακτηριστικό προϊόν της πόλης, το αξιοποίησαν με τον πλέον καλύτερο τρόπο, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, αποδεικνύοντας ότι ένας νέος θεσμός έχει γεννηθεί και αντέχει παρά την οικονομική κρίση.
Τα εδέσματα και τα γλυκίσματα έγιναν πόλος έλξης για τους παρευρισκόμενους και αποδεικτικά της μαγειρικής δεινότητας των γυναικών.
Ενάντια στο ρεύμα των καιρών, αποδείχτηκε πως η ιεροτελεστία της ελληνικής αυθεντικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης των παλαιότερων γενεών έχει μεταλαμπαδευτεί στις σύγχρονες νοικοκυρές της Μάνης.
Να σημειώσουμε ότι τα νερατζομαγειρέματα ξεκίνησαν να αποτελούν γιορτή στο Γύθειο, ύστερα από ένα παλιό βιβλίο με συνταγές από νεράντζι που βρέθηκε τυχαία στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου