19.1.12

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ -Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Επιβεβαιώθηκε η στήριξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση κατά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά τη λήξη της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη συνάντηση των αρχηγών έγινε συνολική εκτίμηση για το κρίσιμο θέμα του PSI. Επίσης έγινε συνολική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και επιβεβαιώθηκε η στήριξή της.
Η συνάντηση διήρκεσε πολύ ώρα γιατί εξετάστηκαν σε βάθος όλα τα ζητήματα, έλεγαν οι ίδιες πηγές. Πέραν αυτών η ΝΔ παραπέμπει στην αναλυτική δήλωση του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ετέθη θέμα υπογραφών των αρχηγών σε κοινό κείμενο από τον κ. Παπαδήμο. Όσο για την τοποθέτηση που φέρεται να έκανε ο κ. Παπανδρέου ότι «η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της, να στηρίξει πιο καθαρά την κυβέρνηση και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί» ο κ. Σαμαράς απάντησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι «δεν υπάρχει συγκυβέρνηση μακράς πνοής. Τα προβλήματα, όπως γνωρίζουν όλοι, υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών από τη ΝΔ λένε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την συμφωνία των αρχηγών. Το θέμα των εκλογών έθεσε προς το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καρατζαφέρης. Όσο για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων πριν υπάρξει τοποθέτηση.
Σε «ωραίο κλίμα» η σύσκεψη
«Είχαμε μια καλή κουβέντα, είχαμε ένα ωραίο κλίμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου