27.1.12

Δήλωση Ν'αντιας για διάταξη του Πολυνομοσχεδίου που αφορά τους δικηγόρους !

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη δήλωσή μου, της Τετάρτης 25/1, εξηγώ τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισα τη συγκεκριμένη διάταξη για τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες. Ως βουλευτής, καθορίζω τη στάση μου με βάση τα συμφέροντα του συνόλου των πολιτών και όχι της επαγγελματικής ομάδας στην οποία και η ίδια ανήκω.
Συγκεκριμένα για τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρίες, ανέφερα ότι:
Τη διάταξη για τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες του άρθρου 6, την υπερψήφισα για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί υπήρξε ρητή διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού κ. Βενιζέλου και σε μένα προσωπικά αλλά και ενώπιον συναδέλφων στην Βουλή ότι στην ψήφισή του στο σύνολο τις προσεχείς ημέρες θα έρθει νομοτεχνική βελτίωση – προσθήκη, η οποία θα επιλύει το θέμα των δικηγορικών εταιρειών, σύμφωνα με την οποία «η δικηγορική εταιρεία δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα στην ημεδαπή σύμφωνα και με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων», όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα. Με την προσθήκη αυτή αναιρούνται πολλές από τις αρχικές δίκαιες επιφυλάξεις του δικηγορικού κόσμου. Δεύτερον, στο ίδιο άρθρο υπήρχε πρόβλεψη για την εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων στα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία κλπ, που ήδη υποφέρουν από υποστελέχωση, άρα η καταψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου θα σήμαινε και την καταψήφιση της συγκεκριμένης εξαίρεσης!
Πιστεύω ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα για την χώρα απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους, πολλώ δε μάλλον από τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να έχουμε ψηφίσει αναγκαία μεν αλλά σκληρά, επώδυνα και άδικα πολλές φορές οριζόντια μέτρα και τώρα, εκ του ασφαλούς, να καταψηφίζουμε ίσης ή μικρότερης βαρύτητας ζητήματα, την γενική κατεύθυνση των οποίων μάλιστα έχουμε ήδη υπερψηφίσει στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο! Αυτού του είδους οι τακτικισμοί και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν βοηθούν ούτε την προσωπική μας αξιοπιστία, ούτε του κόμματός μας, αλλά κυρίως δεν βοηθούν τη χώρα μας σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου