6.1.12

Εξουσιοδότηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη διερεύνηση ύπαρξης λογαριασμών στην Ελβετία

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου υπέγραψε και απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξουσιοδότηση για τη διερεύνηση της πιθανότητας ύπαρξης λογαριασμών της σε ελβετικές τράπεζες, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για ύπαρξη λογαριασμών βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ελβετικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής απέστειλε έγγραφο στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Αργύρη με το οποίο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν τηρεί λογαριασμό σε αυτές.
Σε σχετικές δηλώσεις της μετά την κατάθεση του εγγράφου, η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα έχει ήδη κλονιστεί σοβαρά και δεν επιτρέπεται να αφήνουμε να παραμένει η παραμικρή σκιά από υποθέσεις, φήμες και μισόλογα. Οι αρνητικές πτυχές, άλλωστε, αυτού του ζητήματος δεν με αγγίζουν κατ’ ελάχιστον, καθώς δεν διατηρώ τραπεζικούς λογαριασμούς ούτε στην Ελβετία, ούτε σε καμία άλλη χώρα του εξωτερικού, ενώ οι καταθέσεις μου στην Ελλάδα δηλώνονται αναλυτικά στο ‘πόθεν έσχες’ που καταθέτω ετησίως στη Βουλή.
Ο πολιτικός κόσμος, οι βουλευτές και γενικά τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και να γίνουμε πρωτοπόροι στην ενίσχυση της διαφάνειας και της φορολογικής συνείδησης των πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια, είχα ζητήσει προ πολλού από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών, την καθολική και υποχρεωτική εξουσιοδότηση της Βουλής από το σύνολο των βουλευτών για τη διερεύνηση καταθέσεων σε τράπεζες στην Ελβετία.
Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί μόνο αυτή η δήλωση, γιατί δεν καλύπτει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τα δημόσια πρόσωπα, όπως οι πρώην Υπουργοί και πρώην βουλευτές και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να επεκταθεί η έρευνα σε όλα τα δημόσια πρόσωπα (Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειών, Διοικητές, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Οργανισμών και τραπεζών, δημοσιογράφους, δικαστικούς, συνδικαλιστές, ιεράρχες, πανεπιστημιακούς κτλ.)».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου