27.1.12

«Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους» από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ

«EΤΟΣ των αδελφών Γκριμ» χαρακτήρισε η λογοτεχνική κοινότητα το 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την πρώτη έκδοση (1812) της συλλογής παραμυθιών «Παιδικά και οικογενειακά» (Kinder und Hansmarhen).
Το Θέατρο Ακροπόλ μέσω της παιδικής του σκηνής συμμετέχει στον εορτασμό των διάσημων Γερμανών φιλολόγων και συγγραφέων Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ με την παράσταση «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους». Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθετική επιμέλεια της χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Στην υπόθεση του έργου ένα μεγάλο αίνιγμα πλανιέται στο βασίλειο: γιατί κάθε πρωί, ενώ οι βασιλοπούλες κοιμούνται το βράδυ κλειδωμένες στα δωμάτιά τους, τα γοβάκια τους βρίσκονται λιωμένα;
Ο βασιλιάς καλεί από τα πέρατα της Γης όσους ενδιαφέρονται να λύσουν το αίνιγμα και να αποκτήσουν για γυναίκα τους μια από τις βασιλοπούλες. Πρίγκιπες καταφθάνουν απ'Α όλη τη Γη, αλλά αποτυγχάνουν να λύσουν το αίνιγμα και χάνουν τα κεφάλια τους. Ομως ένας νεαρός ποιητής που αναζητά την τύχη του ξέρει τη λύση… Η παράσταση με τη συνδρομή του Απόλλωνα Ρέτσου –που έγραψε και παρουσιάζει ζωντανά με τους μουσικούς του στη διάρκεια της παράστασης πρωτότυπη μουσική– έχει τη μορφή παιδικού μιούζικαλ. Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη και Aaron Minerbrook. Πρωταγωνιστεί η Ευγενία Δημητροπούλου. Παίρνουν επίσης μέρος οι: Αννα Λιανοπούλου, Ελενα Βακάλη, Νικόλας Αναστασόπουλος, Γιώργος Νούσης κ.ά.
Παραστάσεις κάθε Σάββατο (3 μ.μ.) και Κυριακή (11.30 π.μ., 3 μ.μ.).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου