15.1.12

Αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»

Συνελήφθησαν, σε δύο περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», ένα τηλεχειριστήριο, δύο φορητοί ασύρματοι και πλήθος από μάρκες.
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, χθες (14-01-2012) το βράδυ, σε δύο καταστήματα καφενεία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου «τζόγου» στη πόλη της Ζακύνθου.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, κατά την διάρκεια δύο διαφορετικών αστυνομικών επιχειρήσεων, συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ηλικίας από 23 έως 45 ετών (επτά ημεδαπούς και πέντε υπηκόους Αλβανίας) με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί παιγνίων και του νόμου περί ραδιοσταθμών.
Κατά την πρώτη επιχείρηση, συνελήφθη ένας 39χρονος Αλβανός, ιδιοκτήτης καφενείου, καθώς και εννέα ακόμη θαμώνες, διότι όπως διαπιστώθηκε, συμμετείχαν στο τυχερό παίγνιο (POKER).
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των θαμώνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (226,50) ευρώ
188 μάρκες
δύο τράπουλες
τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια»
ένα τηλεχειριστήριο.
Στη δεύτερη περίπτωση, κατά την διάρκεια επιχείρησης, εντοπίστηκε αρχικά ένας 31χρονος ημεδαπός, στην είσοδο διώροφου καταστήματος καφενείου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ασύρματος.
Όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος, ενημέρωσε μέσω του ασυρμάτου, τον 29χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πρώτο όροφο του κτιρίου και επέτρεπε τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού (POKER). Με τη σειρά του ο τελευταίος διευκόλυνε τη διαφυγή από κρυφή έξοδο, αγνώστου αριθμού ατόμων που συμμετείχαν στο παιχνίδι.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα κατασχέθηκαν:
τρεις τράπουλες
400 μάρκες διαφόρων χρωμάτων
τρεις μάρκες (dealer)
ένας επιπλέον φορητός ασύρματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (15-01-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου