20.1.12

Απελευθερώνεται το ωράριο στα Φαρμακεία !

Πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων με μία απλή δήλωση στον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο προβλέπει τροπολογία που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των φαρμακοποιών.
H συγκεκριμένη διάταξη θα συμπεριληφθεί σε μια σειρά άρθρων για τα οποία το ΚΚΕ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία «φαρμακοποιοί οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζομένου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, η επέκταση του ωραρίου θα έπρεπε να συνοδεύεται από σχετική δική τους έγκριση. Το γεγονός λοιπόν ότι η τροπολογία τους «παρακάμπτει» και δίνει το δικαίωμα στα φαρμακεία να επεκτείνουν το ωράριο της εργασίας τους με μια απλή δήλωση αναμένεται να οδηγήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου