19.1.12

Ημερίδα Υδατικών Πόρων στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλαμάτα (ξενοδοχείο REX) ημερίδα, σχετικά με τη διαχείριση του νερού του υδατικού διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου. 
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κ. Α. Ανδρεαδάκης (ο οποίος ήταν και εισηγητής), ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τ. Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και Ηλείας κ. κ. Π. Αλευράς και Χ. Καφύρας αντίστοιχα, υπηρεσιακά και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το ΥΠΕΚΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ανάληψη αυτών των σημαντικών πρωτοβουλιών και τόνισε τη σημασία της σωστής διαχείρισης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων.
Επίσης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και στα προβλήματα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και μελετητών με ιδιαίτερη αναφορά στην κοινοτική οδηγία 2000/60/ΕΚ περί ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης των νερών.
Στόχος της ημερίδας ήταν η καταγραφή των απόψεων όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και πολιτών για τα σημαντικότερα θέματα διαχείρισης υδάτων της περιοχής, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου