16.1.12

Ζητούν 5 Ε και στα επείγοντα περιστατικά στα Νοσοκομεία !!

Την καταβολή του 'πεντάευρου', ζητούν οι υπηρεσίες των νοσοκομείων ακόμη και από τους ασθενείς που καταφεύγουν στα επείγοντα!
Πρόκειται για ποσό που αφορά εξέταστρα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Τους τελευταίους μήνες έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες στο υπουργείο Υγείας. Εκτός από το 'πεντάευρο' καταγγέλλεται ότι ζητείται συμμετοχή των ασθενών ακόμη και σε ακριβές εξετάσεις, όπως οι αξονικές τομογραφίες.
Στο πρόβλημα αναφέρεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος, σε έγγραφο που απέστειλε πρόσφατα στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Ο κ. Πολύζος επισημαίνει ότι '...με αφορμή διερεύνηση σειράς ανώνυμων τηλεφωνικών καταγγελιών, των οποίων η υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης κατά το τρέχον έτος, σχετικά με περιστατικά ασθενών, οι οποίοι εάν και προσέρχονται για εξέταση σε εφημερία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, εντούτοις υποχρεώνονται να καταβάλουν τα εξέταστρα (5 ευρώ), κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας...'.
Ο γενικός γραμματέας καλεί τις υπηρεσίες να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία, εφιστώντας στο προσωπικό την προσοχή.
Για το σκοπό αυτό, επισυνάπτει στο έγγραφο τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και τις εγκυκλίους που έχουν σταλεί κατά καιρούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου