21.1.12

" Κτύπημα " στους σωματέμπορους της Αθήνας - 4 συλλήψεις !

Η οργάνωση παρείχε «προστασία» στις πιάτσες της οδού Σόλωνος και της Λ. Ποσειδώνος. !!
Συνελήφθησαν τέσσερα αρχηγικά (4) μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε (5), για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Εξαρθρώθηκε πρωινές ώρες χθες (20-1-2012), από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτημένη δομή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση.
Μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν σαν σερβιτόρες, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.Στη συνέχεια τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται στις «πιάτσες» της οδού Σόλωνος στην Αθήνα και της Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο, υποχρεώνοντας τις να τους παραδίδουν μέρος ή και το σύνολο των εσόδων τους.
Άλλα μέλη της οργάνωσης τους παρείχαν «προστασία» στις παραπάνω «πιάτσες», ενώ παράλληλα δεν επέτρεπαν σε καμία άλλη εκδιδόμενη να προβαίνει σε άγρα πελατών στα σημεία αυτά. Σε περίπτωση που εκδιδόμενες αρνούνταν να δεχτούν την «προστασία» από την εγκληματική οργάνωση και να παραδώσουν μέρος των εσόδων τους ή δεν αποχωρούσαν από τις παραπάνω «πιάτσες», προέβαιναν σε εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις σε βάρος τους. Όπως εξακριβώθηκε, σε δύο τέτοιες (2) περιπτώσεις στην περιοχή του Αλίμου Αττικής, πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε πρώτες πρωινές ώρες χθες (20-1-2012) σε διάφορες περιοχές της Αθήνας , εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ( -3- υπήκοοι Αλβανίας και -1-Βουλγαρίας) αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται πέντε (5) ακόμα αλλοδαποί (-4- υπήκοοι Αλβανίας και -1- Βουλγαρίας), μέλη του κυκλώματος.
Προσήχθησαν ακόμα, δεκαεννέα (19) άτομα από τις προαναφερόμενες «πιάτσες».
Σε έρευνες σε τρία διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και του Γκύζη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 22.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 5.840 ευρώ και ένα (1) πιστόλι μάρκας TOKAREV ,με γεμιστήρα με οκτώ(8) φυσίγγια.
Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) πολυτελή αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση των Νόμων για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων .
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου