18.1.12

ΕΚΛΟΓΕΣ - " Κλειδώνει " η 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!

«Αντώνη χρόνια πολλά - Είμαστε εντάξει για 29 Απριλίου;» - «Ναι Λουκά» !!
Αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχιστούν και ολοκληρωθούν χωρίς εκπλήξεις για να φτάσουμε στη νέα δανειακή σύμβαση, η ημερομηνία των εκλογών κλειδώνει για τις 29 Απριλίου.
Η ημερομηνία αυτή ακούστηκε για ακόμη μια φορά στο ευχετήριο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στον Αντώνη Σαμαρά για την ονομαστική του εορτή και προκρίνεται της 8ης Απριλίου για τους εξής λόγους:
Η Κυριακή των Βαίων (8 Απριλίου) θα αναγκάσει μέσα στη μεγάλη Εβδομάδα το νικητή να αναζητά τη δεδηλωμένη πασχαλιάτικα καθώς θεωρείται βέβαιο πως η ΝΔ δύσκολα θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκολογές
Τα δύο μεγάλα κόμματα (κυρίως) αντιλήφθηκαν ότι λιγο πριν το Πασχα με τον κόσμο να έχει αφήσει μόλις πίσω του έναν παγωμένο χειμώνα και ετοιμάζοντας ένα φτωχικό πασχαλιάτικο εορτασμό θα είναι αρκετά "φορτωμένος" κάτι που συμφέρει μόνο τα αντιμνημονιακά κόμματα σε περίπτωση κάλπης. Στις 29 Απριλίου δεν θα έχουν αλλάξει πολλά αλλά σίγουρα οι ψηφοφόροι θα είναι κατά τι πιο χαλαροί. Θα έχουν επισκεφτεί τα χωριά τους, θα έχουν ηρεμήσει, θα έχει ζεστάνει λίγο περισσότερο και ο καιρός οπότε η ψυχολογία θα είναι κάπως καλύτερη.
Το ΠΑΣΟΚ θα έχει περισσότερο χρόνο: Με εκλογή νέου προέδρου το Μάρτιο (πιθανότατα Βενιζέλος αν δεν κάνει πονηρά πίσω) θα χρειαστεί χρόνο για να "ξορκίσει" στους ψηφοφόρους τα δύο μαύρα χρόνια Παπανδρέου.
Το ζήτημα είναι βέβαια πως ο πολιτικός σχεδιασμός γίνεται ανά δεκαπενθήμερο. Κι αυτό γιατί οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες. Από τις 19 Φεβρουαρίου πήγαμε στις 8 Απριλίου και τώρα στις 29. Και ποιός ξέρει τι ακολουθεί...blog.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου