20.1.12

Συνάντηση Πούτιν - Σαμαρά στις 26/1 στην Μόσχα !!

ΧΩΡΙΣ να έχει επισήμως διευκρινιστεί η ατζέντα στη σειρά των επαφών που θα έχει και ο στόχος της μετάβασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μόσχα, ανακοινώθηκε χθες ότι ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, που θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.
Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει χαράξει και ακολουθεί στρατηγική επαφών με τις ηγεσίες και επιχειρηματικούς κύκλους χωρών του εξωτερικού με τις οποίες υπάρχει προοπτική επενδυτικής και οικονομικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής έχει ήδη επισκεφθεί το Ισραήλ.
Η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή, λόγω του ρωσικού ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και κρίσιμη, καθώς οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία έδειξαν να διαταράσσονται από την πορεία της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, με την προφυλάκιση του Εφραίμ να έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη ρωσική κοινή γνώμη.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει τις επαφές στο εξωτερικό παράλληλα με τις προεκλογικές υποχρεώσεις που θα αρχίσουν να πυκνώνουν.
Στο εσωτερικό μέτωπο, η Ν.Δ. κλιμακώνει την εκλογική της προετοιμασία. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Μιχελάκης, η Ν.Δ. θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές από τους Ελληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό.
Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και οι βουλευτές, "θεωρούν εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της πατρίδας μας με τους απόδημους Ελληνες και –κατ' επέκταση– τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές". Μάλιστα, υπενθυμίζεται πως ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρχές του 2009, αλλά προσέκρουσε στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου