23.12.11

“Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Πύλου-Νέστορος”

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τον Υφυπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη και έξι ακόμα Δημάρχων : Κορινθίων, Θάσου, Σάμου, Χίου, Κιάτου και Αμφιλοχίας. Μοναδικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στους επτά παραπάνω Δήμους.
Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αγώνα από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πείστηκαν ότι η λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων πρέπει να περιέλθει στην δικαιοδοσία των Καλλικρατικών Δήμων. Τα πρώτα επτά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους από την 1 Ιανουαρίου 2012, αφού οι παραπάνω Δήμοι είχαν προνοήσει ορίζοντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ταμείων.
Ο υφυπουργός κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι επιτέλους η πολιτεία πιστεύει στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι διορθώθηκε μια αδικία πολλών ετών, έστω και καθυστερημένα. Τα επτά αυτά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα είναι τα πρώτα που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους κάτω από την δικαιοδοσία των Δήμων και ζήτησε να αποδείξουν την ορθότητα της απόφασής του.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης δήλωσε ότι : «Καλούμαστε πλέον ως Δήμος να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος διότι ο κ. Γεωργιάδης εισάκουσε το αίτημα μας και διόρθωσε μια αδικία πολλών ετών. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την λειτουργία του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με όνομα “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Πύλου-Νέστορος” και ήδη ετοιμάζουμε τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας ώστε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να είναι λειτουργικό από την 1 Ιανουαρίου 2012 »

ΝΔ: Ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής . Η συνάντηση «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.
Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά . Ακολουθεί η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η διάρκειας της κυβερνητικής θητείας. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το σκοπό και τον ορίζοντα της κυβέρνησης.
Από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται ότι είναι όλα διευκρινισμένα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απορρίπτεται η σκέψη για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Προφυλακιστέος ο ηγούμενος Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.
Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Η Απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.12.2011.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
· Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
· Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
· Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
· Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
· Μη καταβολή τέλους διοδίων
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Αστατος καιρός με κρύο και χιόνια τα Χριστούγεννα

Σάββατο 24-12-2011
καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια χώρα θα είναι ισχυρός.
Κυριακή 25-12-2011
καιρός: στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χωρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
'Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα είναι ισχυρός.
Δευτέρα 26-12-2011 και Τρίτη 27-12-2011
καιρός: στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια.
'Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση την Τρίτη
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια χώρα θα είναι ισχυρός.
Τέταρτη 28-12-2011
τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νοτια με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νοτιοανατολικά.
Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ στα ανατολικά και νότια πελάγη. 'Ανοδος της θερμοκρασίας.

Στρατιωτικο και ...Πολιτικό το αεροδρόμιο της Τρ'ιπολης !!

Η επικαιροποιημένη μελέτη για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό, παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην περιφέρεια, παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου, με τη διαμόρφωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε low cost επιβατικό και εμπορευματικό με παράλληλη χρήση και ως στρατιωτικού, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης είχε εκφράσει θετική άποψη, όπως επίσης ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης και η διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύντομα μάλιστα πρόσθεσε, ο κ. Βορίδης θα επισκεφθεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανακοινώσει επίσημα την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία όπως επεσήμανε ρητά ο κ. Τατούλης, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την εταιρεία Ibi Group για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης έδωσε ξεκάθαρη εντολή να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαβιβαστεί η μελέτη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μετά να προχωρήσει στο στάδιο της βιωσιμότητας και της έρευνας αγοράς.
Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ανταγωνιστικό προς το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', παρουσιάζει πλεονεκτήματα ανάπτυξης και υπεραξιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου και συντελεί στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέραν τούτου, όπως δήλωσε, ένα αεροδρόμιο low cost στην Τρίπολη παρουσιάζει πλεονεκτήματα στο μερίδιο από το τουριστικό προϊόν με τις δυνατότητες διεθνούς δικτύωσης που παρέχει, ενώ, παράλληλα, προσθέτει υπεραξία στο brand name Πελοπόννησος.

ΣΟΚ-Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του 2χρονου γιού του

Συμβόλαιο θανάτου ήταν η φρικιαστική διπλή δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο δημοτικό διαμέρισμα 'Αριος Καλαμάτας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβη γι' αυτό το σκοπό στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ηθικός εντολέας της δολοφονίας είναι 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μεσσηνία.
Για τη δράση αυτή της οργάνωσης, ήταν ήδη σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία, όταν έγινε η διπλή δολοφονία, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού το παιδάκι βρέθηκε σφαγμένο με μαχαίρι, σχεδόν αποκεφαλισμένο και ο πατέρας με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη χτες στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας το Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πάλι κατ' εντολή του 49χρονου. Τότε, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος.
Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά με προσωπικές διαφορές του 49χρονου εντολέα με τον 35χρονο Αλβανό.
Το φρικιαστικό είναι ότι ο δολοφόνος, όπως προκύπτει από την προανάκριση, πρώτα σκότωσε το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά εκτέλεσε τον ίδιο με μια σφαίρα στο κεφάλι. Παρόντες στη διπλή δολοφονία ήταν και δύο μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η εγκληματική ομάδα αποτελείτο συνολικά από 14 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη και συγκεκριμένα επτά Έλληνες στη Μεσσηνία και ο Αλβανός εκτελεστής στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 49χρονος αρχηγός και ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, ενώ αναζητείται ο δίδυμος αδελφός του και άλλα πέντε άτομα.
Η σύλληψη του 29χρονου εκτελεστή πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στο Πόρτο Ράφτη, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο σπίτι που διέμενε.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε δικαστικών λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πιστόλι.
Ένα περίστροφο.
Τρία κυνηγητικά όπλα.
Επτά μαχαίρια
68 φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού
Ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά
Δύο ζυγαριές ακριβείας
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
Το χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ
Φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.
Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τυχόν άλλες πληρωμένες δολοφονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνάντηση είχε διάρκεια μιάμισης ώρας. Ακολουθεί η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Αναμένεται ανακοίνωση τύπου από τη Νέα Δημοκρατία με δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η διάρκειας της κυβερνητικής θητείας. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το σκοπό και τον ορίζοντα της κυβέρνησης.
Από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται ότι είναι όλα διευκρινισμένα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απορρίπτεται η σκέψη για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ξεκινάει η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων!

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο καιρός για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αφού φέτος θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα λευκά μαζί με τους χιονοδρόμους και τους φίλους του βουνού! Από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ξεκινάει η λειτουργία των αναβατήρων και των πιστών και μάλιστα με εξαιρετικές συνθήκες χιονοδρομίας, με φρέσκο χιόνι αλλά και λιακάδες όπως φαίνεται από τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων θα απολαύσετε τις 12 πίστες για όλα τα επίπεδα που το κάνουν ιδανικό για όλους! Αρχάριοι σκιέρ, snowboarders, παιδιά κάθε ηλικίας, οπαδούς του off-pistes, αλλά ακόμα και όσους αγαπούν το βουνό και επιθυμούν μια χαλαρή περιπέτεια στη φύση, θα βρουν ακριβώς αυτό που θέλουν.
Σε λειτουργία από την αρχή της σεζόν θα είναι το SNOW PARK, το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο σε όλη την Ελλάδα που είναι η απόλυτη εμπειρία για freestyle ski και snowboard!
Η χρήση του snow park είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους, με την έκδοση του εισιτηρίου του χιονοδρομικού. Λειτουργούν επίσης σχολές σκι και snowboard με τις οποίες μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν μαθήματα για όλα τα επίπεδα.
Με την έναρξη της φετινής σεζόν ξεκινούν παράλληλα και τα SNOW BUS, τα πολυτελή πούλμαν της εταιρίας Amphitrion που εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια από Αθήνα και Κόρινθο για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή καθόλη τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου. Το κόστος της μεταφοράς από Αθήνα είναι 15 ευρώ με επιστροφή ή 30 ευρώ για τη μεταφορά και το εισιτήριο του χιονοδρομικού (ski pass). Σας εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις στην ενοικίαση εξοπλισμού και τα μαθήματα σκι. Κρατήσεις στοwww.amphitrion-skiing.com.
Αντίστοιχα, για τους επισκέπτες από την Πάτρα, το SNOW BUS θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου και την οργάνωση έχει αναλάβει η εταιρία G-Slamon που είναι ο συνεργάτης του χιονοδρομικού Καλαβρύτων στην Πάτρα. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια είναι κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή καθόλη τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου. Το κόστος της μεταφοράς από Πάτρα είναι 12 ευρώ με επιστροφή και εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις στο εισιτήριο του χιονοδρομικού, την ενοικίαση εξοπλισμού και τα μαθήματα σκι.
Το chalet στη βάση του βουνού άνοιξε και πλέον λειτουργεί υπό την διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστά ροφήματα με θέα τις χιονισμένες κορυφές του Χελμού. Σε λειτουργία θα είναι και η καντίνα στη Β. Λάκκα.
Για 2η συνεχή χρονιά θα υπάρχει το προνομιακό πακέτο all inclusive ski Kalavrita που εξασφαλίζει διαμονή, διατροφή, εισιτήριο για το χιονοδρομικό και ενοικίαση εξοπλισμού μόνο από 55 ευρώ το άτομο. Το πακέτο ισχύει για τις καθημερινές από Κυριακή έως και Πέμπτη και συνεργάζονται για το πρόγραμμα αυτό το καλύτερο ξενοδοχείο και οι καλύτερες ταβέρνες της περιοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.kalavrita-ski.gr.

ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΓΚΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΕΕΜ

Μια βραδιά με άρωμα Χριστουγέννων και γεύση αργεντίνικου χορού από χορευτές της Σχολής Tango Acropolis, χάρισε η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) στους προσκεκλημένους της, που παρευρέθηκαν στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό της δείπνο.
Σκοπός του δείπνου, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας του Οίκου ΧαΪτογλου και παρουσιάστηκαν δημιουργίες της δεκαετίας του 50 σε «στιλ Εβίτα Περόν» . Τους καλεσμένους ξεσήκωσαν με τις χορευτικές τους δυνατότητες, οι χορευτές της Σχολής Tango Acropolis Διονύσης Θεοδωρόπουλος με Χλόη Θεοδωροπούλου και Παναγιώτης Νικολέτος με Ιβόν Καρολίνα.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Jorge Alejandro Mastropietro για τη στήριξη του στο έργο της ΕΕΜ η κ. Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενος της Ακτής του Ελαφοντοστού στην Αθήνα για το πολύτιμο ανθρωπιστικό της έργο στα παιδιά της Αφρικής και η Εταιρεία Interamerican στο πρόσωπο του Διευθυντη Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής ευθύνης κ. Γιάννη Ρούντο για την επικοινωνιακή χορηγία που προσφέρει στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας για τη γνωστοποίηση του έργου της στο ευρύ κοινό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, ιατρικό και δημοσιογραφικό χώρο, μεταξύ των οποίων ήταν: ο Πρέσβης του Λιβάνου κ. Michel Soufan με τη σύζυγό του, o Πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck με τη σύζυγό του, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινωβουλίου κ. Γεώργιος Δημητρακόπουλος με τη σύζυγό του, η τ. Αντιπρύτανης του Παν/μιου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κ. Νίκη Αγνάντη, ο Καθηγητής Δημόσιας Διοικησης κ. Αριστείδης Γιαπαλής με τη σύζυγο του Μαρι, η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου των φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη κ. Ασημίνα Αττικούρη, ο ζωγράφος κ. Ιωάννης Καραβάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαιευτηρίου Λητώ κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Μαιευτηρίου Μητέρα κ. Στάθης, ο Καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας του Παν/μίου Αθηνων κ. Θέμης Μαντζαβίνος, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου της Ευρωϊατρικής κ. Νικόλαος Λιάσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαγνωστικού Κέντρου Γυναίκας Υγεία κ. Χρήστος Καραμαλέγκος και πλήθος κόσμου.
Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης αγκάλιασαν το σκοπό της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας με αποτέλεσμα το δείπνο να στεφθεί
με απόλυτη επιτυχία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου