19.11.11

Του πέρασαν χειροπέδες γιατι πυροβόλησε διαρρήκτη !

Βρέθηκε κατηγορούμενος γιατί άνοιξε πυρ εναντίον των κακοποιών που διέρρηξαν το μίνι μάρκετ του στην περιοχή της Ρογδιάς στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας 50χρονος επιχειρηματίας. Κι αυτό, γιατί τα σκάγια του τραυμάτισαν στα… μαλακά μόρια του σώματός του έναν από τους δράστες!
Οι διαρρήκτες, που είχαν ήδη χτυπήσει ένα αρτοποιείο, δεν γνώριζαν ότι στο μίνι μάρκετ υπήρχε σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με το σπίτι του ιδιοκτήτη που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Έτσι, «πάγωσαν» όταν τον είδαν να καταφθάνει μαζί με μία ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων του χωριού και να τους φωνάζει να βγουν έξω!
Για να τους φοβίσει ο καταστηματάρχης, πυροβόλησε προς τη τζαμαρία με την κυνηγετική καραμπίνα που κρατούσε. Όμως, τα σκάγια χτύπησαν έναν από τους δράστες στα… οπίσθια! Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των κατοίκων και των διαρρηκτών, που ακινητοποιήθηκαν και παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Περιφέρειας Ηρακλείου. Μαζί με τους δράστες συνελήφθη και ο 50χρονος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ για παράνομη οπλοχρησία αλλά αφέθηκαν τελικά όλοι ελεύθεροι, αφού το θύμα δέχθηκε να μην ζητήσει την ποινική του δίωξη καταστηματάρχη αν και εκείνος απέσυρε την καταγγελία για κλοπή!

Σέξι καθηγήτρια ποζάρει σε πορνό σελίδες στο ίντερνετ ...

Μετά το σχολείο η 35χρονη καυτή δασκάλα … έβγαζε το αυστηρό ταγέρ της και πόζαρε γυμνή για να ανεβάζει στις δικές της ιστοσελίδες τις σέξι φωτογραφίες της.
Τουλάχιστον για πέντε χρόνια η ... 35χρονη δασκάλα που εργάζονταν σε σχολείο ειδικής αγωγής στο Λονδίνο, διατηρούσε παράλληλα και την προσωπική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, στην οποία ανέβαζε πορνό φωτογραφίες και βίντεο με την ίδια να πρωταγωνιστεί.
Στα …διδασκαλικά της καθήκοντα ήταν άψογη και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι έκανε όταν βρισκόταν μόνη της μπροστά στον υπολογιστή της. Η εκρηκτική εμφάνισή της μπορεί να έκανε πολλούς γονείς των μαθητών τους να … βρίσκονται πολύ συχνά στο σχολείο και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους … για τις επιδόσεις των παιδιών τους, όμως δεν φαντάζονταν πόσα περισσότερα θα μπορούσαν να δουν αρκεί να έκαναν μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο έκανε και ο σύντροφος της 35χρονης και ανακάλυψε τη πορνό ιστοσελίδα της. Μάλιστα εκείνος ήταν που έκανε και την μεγάλη αποκάλυψη.
Η καυτή 35χρονη καθηγήτρια περιμένει τώρα να μάθει αν θα τη διώξουν από το σχολείο όπου εργάζεται, αν και δεν σκάει καθόλου … γιατί έχει σίγουρη επιχείρηση και με περισσότερα κέρδη.
Η περιπέτεια αυτή άλλωστε την έκανε ακόμη πιο γνωστή και ακόμη πιο περιζήτητη στο διαδίκτυο.
metrogreece.gr

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση κατάργησης θέσεων δημοσίου στην Πελοπόννησο

Εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε από τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης του δήμου, η πρώτη διαπιστωτική πράξη στην Πελοπόννησο με την οποία ενεργοποιείται το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, που αφορά την εργασιακή εφεδρεία και την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.
Συγκεκριμένα με την διαπιστωτική πράξη στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας καταργούνται σαράντα δύο κενές οργανικές θέσεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τον Οργανισμό της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία καλείται να λειτουργήσει στο εξής με συνολικό προσωπικό έξι ατόμων και συγκεκριμένα, με τέσσερις εργάτες υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ένα πολιτικό μηχανικό κι ένα γενικό διευθυντή πανεπιστημιακής εκπαίδευση

Έκανε ληστείες για να πληρώνει.... τον ΟΓΑ !!

Για να πληρώσει το… νοίκι του και τις εισφορές του στον ΟΓΑ ισχυρίστηκε πως έκανε τις δυο ληστείες στο ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ο 29χρονος δράστης! Αυτά υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή, από την οποία αποκαλύφθηκε ότι η 22χρονη Πολωνή φίλη του που εργαζόταν στο πρατήριο δεν ήταν η μόνη συνεργός του, αλλά και μια 18χρονη Βουλγάρα που γνώριζε τα πάντα για τις ληστείες!
Όταν απέτυχε η πρώτη ληστεία, στις 9 Οκτωβρίου, επειδή ο 42χρονος υπάλληλος του βενζινάδικου τους έδωσε μια τσάντα με προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα αντί για εκείνη με τις εισπράξεις, ο δράστης σχεδίασε να ληστέψει ξανά το ίδιο πρατήριο όταν θα είχε βάρδια η 22χρονη φίλη του. Εκείνη, μάλιστα, του παρέδωσε τη σακούλα με 4.300 ευρώ τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν οι δυο τους.
Το λάθος που τους πρόδωσε, ήταν ότι χρησιμοποίησαν το κινητό του υπαλλήλου από την πρώτη ληστεία και η άρση απορρήτου οδήγησε στα ίχνη τους. Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε το δίκαννο κυνηγητικό όπλο που κατείχε παράνομα, ένα ρόπαλο, οι κουκούλες και τα γάντια που χρησιμοποίησαν στις ληστείες. Μαζί του κρατείται η νεαρή Πολωνή, ενώ η 18χρονη Βουλγάρα που κατηγορείται για αποσιώπηση εγκλημάτων δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Δημοσκόπηση: Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα στη ΝΔ !!

Προβάδισμα περίπου δέκα μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 24,6%, έναντι 14,8% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%, το ΛΑΟΣ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 3,3% , η ΔΗΣΥ με 2,9% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,3%. Σε υψηλά ποσοστά 20,2%παραμένει ωστόσο η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην ίδια δημοσκόπηση περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ το 73,4% θέλει αλλαγές και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος σε ποσοστό 68,8% οι ερωτηθέντες συμφωνούν με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.

Νεκρός πυροσβέστης σε κατάσβεση πυρκαγιάς !!

Ένας πυροσβέστης, μέλος πληρώματος από την Καστοριά έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στον 'Αγιο Γερμανό Πρεσπών, στη Φλώρινα, όταν το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οδηγούσε, έπεσε σε χαράδρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο πυροσβέστης πραγματοποιούσε οπισθοπορεία, το πυροσβεστικό όχημα, έφυγε από την πορεία του και κατρακύλησε στη χαράδρα.
Η πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα, στον 'Αγιο Γερμανό Πρεσπών ξέσπασε χθες και το πλήρωμα από την Καστοριά έσπευσε για να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο 1-1 έμειναν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Χωρίς νικητή τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, χάρη στα τέρματα των Ζέκα (17΄) και Τζεμπούρ (48΄), αποτέλεσμα που διατήρησε τους "πράσινους" αήττητους και στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη.
Ενώ ισοφάρισε γρήγορα στο δεύτερο μέρος, στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του κι έδωσε τη δυνατότητα στους "πράσινους" να...ανέβουν πιο ψηλά και να βγουν από την άμυνά τους.
Ενας Παναθηναϊκός που σε καμία περίπτωση δεν ήταν η ομάδα που θαύμασαν οι φίλαθλοι στα προηγούμενα παιχνίδια, εάν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο.
Ακόμη, όμως, και σε μία μέτρια βραδιά του, το συγκρότημα του Φερέιρα πέρασε χωρίς ήττα από την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος κι αυτό λέει πολλά... Παρά το ότι ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση πολύ ψηλά από το ξεκίνημα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και φαινόταν να έχει τον έλεγχο.
Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα στο σκορ.
Από εξαιρετική ασίστ του Κατσουράνη στο 17΄, ο Κουίνσι μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με πάσα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Ζέκα να κάνει το 0-1.
Το ντέρμπι άνοιξε για τα καλά, με τους "πράσινους" να έχουν τη ψυχολογία με το μέρος τους και να επιδιώκουν το δεύτερο γκολ.
Κι έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν, με τον Λέτο να αποφεύγει εξαιρετικά τον Παπαδόπουλο στο 29΄, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
Λες και και η φάση αυτή λειτούρησε με τρόπο ανασταλτικό για τους παίκτες του Φερέιρα.
Με ηγέτη τον Μακούν που έπαιζε...για δύο στον χώρο της μεσαίας γραμμής (ο Ορμπάιθ δεν υπήρχε στο ματς), οι Πειραιώτες ανέκτησαν πλήρως τα ηνία του ματς και κυριάρχησαν στο γήπεδο.
κι έφτασε τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση.
Κορυφαία στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" το οριζόντιο δοκάρι του Φουστέρ στο 34΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρίνος πήρε δύο φορές...τη μπουκιά από το στόμα των Τζεμπούρ και Μιραλάς.
Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και το δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση.
Το πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι" μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Μιραλάς από αριστερά και κάθετη πάσα, ο Τζεμπούρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να "εκτελέσει" από κοντά (1-1).
Στο 54΄ και πάλι ο Μαρίνος έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μιραλάς, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει με άνεση στην αγκαλιά του Καπίνο, όπως κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μακούν.
Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 65΄, με τον Μιραλάς να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τους "πράσινους" ήρθε στο 69΄, με τον Μέγερι να νικάει στο τετ-α-τετ τον Κουίνσι, που είχε αποφύγει εξαιρετικά τον Μέλμπεργκ.
Στο 76΄ ο Καπίνο είπε "όχι" στο σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, ενώ στο 83΄ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο πλασέ του Φουστέρ.
Διαιτητής: Αθ.
Γιάχος (Χίος) Κίτρινες: Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Τζεμπούρ, Μιραλάς - Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καπίνο
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ (46΄ Γέστε), Μακούν (75΄ Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (85΄ Αμπντούν, Τζεμπούρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος (85΄ Καραγκούνης, 90΄+3 Βιτόλο)), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κουϊνσι, Κλέιτον (64΄ Βύντρα), Λέτο
Στις άλλες αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0
Κέρκυρα-Εργοτέλης 2-1

COSTA NAVARINO-Το παραμύθι της Γιάλοβας !!

Η παιδική φαντασία ζωντάνεψε και δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στον παιδικό διαγωνισμό παραμυθιού «Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου». Οι τυχεροί νικητές του διαγωνισμού επισκέφθηκαν τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα και ξεναγήθηκαν στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, στην Costa Navarino. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation, με την υποστήριξη της BirdLife International και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας, αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της.
Οι μικροί συγγραφείς μας ταξίδεψαν με τα κείμενά τους στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αγκάλιασαν την περιοχή και θέλησαν να την προστατεύσουν. Μέσα από την παιδική φαντασία, χαρακτήρες παραμυθιών ζωντάνεψαν για να της προσδώσουν μία μαγεία, αλλά και για να μας εξηγήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τις απειλές καθώς και τις λύσεις με μία φρέσκια ματιά. Οι νικητές συμμετείχαν σ’ ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ενώ το παραμύθι των νικητών του 1ου βραβείου, πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα. Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζοντας τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας», τα παιδιά έμαθαν για τα διαφορετικά οικοσυστήματα ενός υγροτόπου, όπως και για τη λειτουργία τους στην αλυσίδα της φύσης, με παράδειγμα την Προστατευόμενη Περιοχή (Natura 2000). Παράλληλα, τα παιδιά και οι οικογένειές τους, ξεναγήθηκαν στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, το διαδραστικό περιβαλλοντικό κέντρο που βρίσκεται στην Costa Navarino και ενημερώνει τους επισκέπτες για τη μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, όπως η Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του.

Αυξάνεται η ανεργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

26.153 είναι οι άνεργοι που εγγράφτηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Για τον ίδιο μήνα πραγματοποιήθηκαν 1776 καταγγελίες συμβάσεων κι έληξαν άλλες 3.000 συμβάσεις εργασίας! Στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 24 ετών, η ανεργία έχει "σκαρφαλώσει" στο 39% και ακολουθούν οι ηλικίες 25 έως 34 ετών που αντιμετωπίζουν ανεργία σε ποσοστό 21%. Τέλος, στις γυναίκες η ανεργία φθάνει στο 18,7%.

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήρη Παναγιωτόπουλου

Μετά την πρόσκληση και το εισηγητικό σημείωμα που έλαβα από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προκειμένου να παρευρεθώ στην 7η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: «Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας», είμαι υποχρεωμένος εκ της θεσμικής μου θέσης ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, να δηλώσω τα εξής:
Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα «Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας», όταν γνωρίζει, ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει και άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και αυτό είναι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι -όπως αναφέρεται στο εισηγητικό σημείωμα-το όλο θέμα αφορά νέο Μοντέλο Βιώσιμης και Αειφόρου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τότε σας υπενθυμίζω ότι η βιολογική και ολοκληρωμένη γεωργία, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι από τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους της Αειφόρου ανάπτυξης και συμβαίνει να είναι επιστημονικοί τομείς που υπηρετούνται μόνο από το ΑΤΕΙ-Καλαμάτας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια ακόμα ατυχής έμπνευση του κ. Περιφερειάρχη και του επιτελείου του, στο οποίο δυστυχώς συμμετέχουν και Μεσσήνιοι.
Θα περιμένω να διορθωθεί αμέσως το θέμα αυτό της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πριν την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας 21/11/2011 και να προστεθεί σε αυτή τη διαδικασία και το ισότιμο ΑΤΕΙ – Καλαμάτας. Εάν αυτό δεν γίνει η λέξη ¨ατυχής¨ θα παύει να είναι σύμπτωση και προφανώς θα είναι πρωτοβουλία, έτσι ώστε με την παραγκώνιση του ΑΤΕΙ-Καλαμάτας να υποβαθμιστεί για μια ακόμα φορά η Μεσσηνία, κάτι για το οποίο θα μας βρει απέναντι.
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Πέθανε ο Νεοκλής Σαρρής

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα τα ξημερώματα, ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, σε ηλικία 71 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).

Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Ναύπλιο: Βόλτα στην Εθνική με ένα κιλό ηρωίνη

Τέσσερις Αλβανοί, δύο άνδρες, ηλικίας 33 και 26 ετών, και δύο γυναίκες, 24 και 33 ετών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου μετά από πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο τους και βρήκαν μέσα σε ένα σακίδιο δύο δέματα, που περιείχαν 1.010 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία και κατέσχεσαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα αλλά και το αυτοκίνητο, ως μέσα για την διευκόλυνση της συμμορίας στην πώληση των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Φωτιά στο... Σαββατόβραδο - Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της σεζόν έφτασε. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε μία σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων με έπαθλο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. LIVE ενημέρωση για όλα όσα θα συμβούν στο Φάληρο.

Οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους. Οι "ερυθρόλευκοι" για να πιάσουν κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και να βάλουν από κάτω τον Παναθηναϊκό, ενώ οι "πράσινοι" για να παραμείνουν στην πρώτη θέση και να στείλουν το πιο υχηρό μήνυμα ότι είναι ικανοί να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ιμπαγάσα και Φέισα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Μέγιερι στο τέρμα και στην άμυνα τους Τοροσίδη, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ. Στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Ορμπάιθ με τον Γέστε να κερδίζει την κούρσα από τον Μοντεστό για να βρίσκεται στο πλευρό του. Ο Φουστέρ θα βρίσκεται πίσω από τον Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Μόνχε και Μιραλάς.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τοποθετήσει τον Καπίνο στα γκολπόστ και θα βάλει μπροστά του τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κατσουράνης και Σιμάο με τους Κουίνσι και Ζεκά να αγωνίζονταΙ στα πλάγια, ενώ ο Κλέιτον θα παίξει πίσω από τον Λέτο.

Παρακολουθήστε όλα όσα θα συμβούν στο Φάληρο λεπτό προς λεπτό από το NewsIt.

Συνελήφθη στη Λιβύη ο γιος του Καντάφι!

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης ο Σάιφ αλ- Ισλάμ και αρκετοί σωματοφύλακες, εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Ομπάρι από μαχητές που βρίσκονταν στη δυτική πόλη Ζιντάν. Μαζί τους δεν υπήρχαν άλλοι αξιωματούχοι από το έκπτωτο καθεστώς, ενώ η υγεία του Σάιφ αλ- Ισλάμ ήταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με λίβυο αξιωματούχο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει για τη γειτονική Νιγηρία. Ο στρατιωτικός διοικητής Μπασίρ αλ Τουλέιμπ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι "μεταφέρεται με ελικόπτερο στην πόλη Ζιντάν προτού μεταφερθεί στην Τρίπολη".

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο Σάιφ αλ- Ισλάμ θα κρατηθεί στην Ζιντάν μέχρι να υπάρξει μία κυβέρνηση στην οποία να παραδοθεί. Η λιβυκή κυβέρνηση αναμένεται να σχηματιστεί μέσα σε ημέρες.

Εναντίον του γιου του Καντάφι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Το ίδιο συνέβη και με τον πατέρα του ωστόσο ο Μουαμάρ Καντάφι δεν δικάστηκε ποτέ.

Αντίθετα βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του στρατού της μεταβατικής κυβέρνησης κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές και στη συνέχεια εκτέθηκε σε ψυγείο για κρέατα πριν ταφεί σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο, χωρίς την παρουσία των οικείων του.

Το πιθανότερο είναι ότι η λιβυκή κυβέρνηση δεν θα παραδόσει τον Σαίφ Αλ Ισλάμ στη Χάγη αλλά θα επιμείνουν να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη στην πατρίδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δικαιοσύνη που αποδόθηκε στην περίπτωση του πατέρα του σόκαρε όλο τον κόσμο – πέραν των ΗΠΑ που εξέφρασαν ικανοποίηση.

Άνοιξαν 25 σπίτια σε δύο μήνες!

Στη Σαρωνίδα έκλεισε η καριέρα τριών αλλοδαπών ληστών – οι δύο ανήλικοι- που είχαν ανοίξει συνολικά 25 σπίτια στην Ανατολική Αττική και είχαν αρπάξει μεγάλης αξίας αντικείμενα.

Οι τρεις αλλοδαποί, ένας Αλγερινός, ένας Τυνήσιος και ένας Παλαιστίνιος – οι δύο τελευταίοι ηλικίας 16 ετών – συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και του ΑΤ Αναβύσσου το απόγευμα της Παρασκευής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν πλούσια δράση καθώς είχαν μπει σε 11 σπίτια στα Καλύβια, πέντε σπίτια στο Μαρκόπουλο, έξι σπίτια στην Ανάβυσσο και τρία σπίτια στο Λαύριο. Ολα αυτά από τις αρχές Οκτωβρίου!

Από τα σπίτια έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο μπορούσε να πουληθεί..

Νάντια σε Βενιζέλο: «Να στηρίξουμε την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ε.Κ.Τ.»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σχετικά με την ανάγκη νέας μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αλλαγή πλεύσης στη νομισματική πολιτική, με στόχο να δοθεί περαιτέρω «ανάσα» στους δανειολήπτες.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την επιβαρυμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν χρέη σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, τα οποία θα ελαφρύνονταν με τη μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ. Ενδεικτικά, πλέον το επιτόκιο του ενιαίου νομίσματος βρίσκεται στο 1,25%, από 1,5%, μείωση που π.χ. σημαίνει μέση ελάφρυνση 20 ευρώ τον μήνα για 20ετές στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ με κυμαινόμενο επιτόκιο. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις επιτοκίων, είτε το τρέχον έτος είτε εντός του 2012, κι αυτό γιατί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να κινηθεί εντός των ορίων που έχει θέσει η Ε.Κ.Τ., δηλαδή 2%.

Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, μια νέα μείωση των επιτοκίων θα ικανοποιήσει τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και τους δανειολήπτες σε ολόκληρη την ευρωζώνη, οι οποίοι ζητούν αποκλιμάκωση των επιτοκίων ώστε να δημιουργηθεί περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξη και παράλληλα θα άρει τις πιέσεις προς τους οφειλέτες των τραπεζών. Χαρακτηριστικά, η κίνηση αυτή θα διευκολύνει και τις τράπεζες που δανείζονται από την Ε.Κ.Τ. χρησιμοποιώντας ως ενέχυρο ομόλογα, καθώς το κόστος δανεισμού για αυτές μειώνεται ανάλογα. Από την άλλη, άμεσα κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν δάνεια - κυρίως στεγαστικά - με κυμαινόμενο επιτόκιο που βασίζεται σε αυτό της Ε.Κ.Τ.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, μια νέα μείωση στα επιτόκια της Ε.Κ.Τ. που θα διευκολύνει τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών και θα μειώσει το κόστος δανεισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητά την περαιτέρω μείωση των νέων επιτοκίων που ήδη ισχύουν από τις 9 Νοεμβρίου 2011, καθώς είναι σαφές ότι η μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης συνδέεται με την αποφυγή της εμβάθυνσης της κρίσης χρέους και την υφεσιακή επίδραση που αυτή έχει στη νομισματική ένωση, την οποία και επιχειρεί να αναστρέψει.

Σε νέο παράθυρο Εκτύπωση όλων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ... ΣΤΟΛΙΔΙΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Με «στολίδια» από τους κάδους απορριμάτων είναι πιθανόν να στολίσουμε εφέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις έναντι των ανακοινώσεων του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου για τη διάδοχο κατάσταση στη διαχείριση των σκουπιδιών στη χώρα, το ΦΟΣΔΑ, και την «παράδοση» ουσιαστικά των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων στους ιδιώτες ελλείψει... χρημάτων, αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις που αναμένονται να ακολουθήσουν -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του, πάντως, στην aftodioikisi.gr, ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς, αλλά θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασια με αυτή των υπαλλήλων των δήμων που είχαν μεταφερθεί στις ΔΕΥΑ».

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διά στόματος του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, δηλώνει στην aftodioikisi.gr πως «δε θα έχουν ξαναδεί τέτοια αντίδραση στα μάτια τους», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό να κάνουν πλέον «χειμερινό σκι», μετά το «φθινοπωρινό μπάνιο» με τα σκουπίδια και την επιστράτευση, οι πολίτες στα σκουπίδια και Χριστούγεννα με τόνους απορριμάτων στους δρόμους.

«Είναι αιτία πολέμου ο ΦΟΣΔΑ. Δεν πρόκειται να αφήσουμε 1.000 εργαζομένους από τον ΕΣΔΚΝΑ και το Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης να βρεθούν στο δρόμο επειδή το θέλει ο Κουκουλόπουλος», υπογραμμίζει ο Θέμης Μπαλασόπουλος και κατηγορεί τον υφυπουργό Εσωτερικών πως εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα.

Ο α' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του ΣΕΔΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, έκανε λόγο «για δεδομένη μεγάλη αντίδραση όχι μόνον των εργαζομένων αλλά και των ετερόκλητων ιδιωτικών συμφερόντων στα σκουπίδια».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον υφυπουργό Εσωτερικών πως «συνεχίζει μια τακτική που μέχρι τώρα ήταν προβληματική και αδιέξοδη. Θέλει να δώσει όλον τον τομέα των σκουπιδιών σε ιδιώτες και γι' αυτό θα μας βρει μπροστά του».

Ο β' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, διαμηνύει «στον Πάρι Κουκολόπουλο και στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, που εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους, να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε ΣΔΙΤ και σε απολύσεις εργαζομένων, όσον αφορά στα σκουπίδια, διότι θα μας βρουν μπροστά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις».

«Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να απαντήσουν άμεσα με αγωνιστικό τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσουν! Ή εμείς ή αυτοί», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά του, ρητός και κατηγορηματικός είναι και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ Γιώργος Χάρδας, ερωτηθείς σχετικά από την aftodioikisi.gr, αναφορικά με τις αντιδράσεις τους: «Για το αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια απολύτως υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Κουκουλόπουλος. Αν επιχειρήσουν να ιδιωτικοποιήσουν το Σύνδεσμο, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΡΙΜΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ»
ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο παραμένων Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος «ως επιτυχημένος ΜΑΝΑΤΖΕΡ» αφού διευθέτησε και υπηρέτησε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών-εργολάβων στο Νομό Κοζάνης, μέσω της «ΔΙΑΔΗΜΑ» Α.Ε. προχωρά στην επέκταση του σχεδίου του και σε Εθνικό Επίπεδο, αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών και προασπίζοντας το συμφέρον των μεγαλοεργολάβων οι οποίοι έχουν καταλάβει περίοπτη θέση προνομιακού συνομιλητή, αν όχι «συνεργάτη». Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη (16-11-2011), πραγματοποιήθηκε «κλειστή» Ημερίδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορούσε στα έργα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Αττικής όπου κλήθηκαν να πάρουν μέρος «ενδιαφερόμενοι εργολάβοι» ή εκπρόσωποί τους, όχι όμως η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά και η Κ.Ε.Δ.Ε. ενώ επιμελώς φρόντισαν για τη μη ευρεία δημοσιότητά της.

Στην Ημερίδα, αποκαλυπτική ήταν η παραδοχή από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών συμφερόντων ότι το σημερινό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων - 45 ευρώ/τόνος - είναι απαγορευτικό για την συμμετοχή των ιδιωτών. Εξαιρετικά σημαντική παραδοχή για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, αδιάφορη όμως για τον «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» Πάρι Κουκουλόπουλο!!!

Στα ίδιο πλαίσιο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων, εντάσσονται και οι εσκεμμένες διαρροές του Πάρι Κουκουλόπουλου, προς τον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν σε δύο ζητήματα:

α. Διαρρέει πως οι Δήμοι θα πραγματοποιούν Επιχειρησιακές Συμβάσεις με τους εργαζόμενους στους Τομείς Καθαριότητας, όπου θα καθορίζονται οι αποδοχές τους. Ξεχνά ο κ. Κουκουλόπουλος (εάν γνωρίζει τι ψηφίζει) ότι και με δική του ψήφο καταργήθηκε η Συλλογική Σύμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (όσο αφορά οικονομικά ζητήματα) και εντάχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο «Νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο». Ξεχνά επίσης ότι τα Σωματεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ΚΛΑΔΙΚΑ και όχι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ, προκειμένου να «προωθήσει Επιχειρησιακές Συμβάσεις» και στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

β. Προωθεί την μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που προβλέπει ο Ν.3852/2010 (όπως είχε συμφωνηθεί με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες) σε Ανώνυμες Εταιρίες, «πετάγοντας» έξω από το φορέα υλοποίησης (ΦοΔΣΑ) τους Δήμους, προκειμένου ανενόχλητοι να εκτινάξουν το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, επιβαρύνοντας υπέρογκα τους Δημότες και λειτουργώντας κατά τα πρότυπα της «ΔΙΑΔΗΜΑ Α.Ε.» μοιράζοντας έργα σε «φίλους» και «συνεργάτες» και οδηγώντας σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στους φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Τέλος καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση να ανταποκριθεί στο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για άμεση συνάντηση μαζί του, ώστε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ενόψει των Χριστουγέννων, να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων, τις απολύσεις μέσω εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, βαθμολόγιο κ.λ.π. παραμερίζοντας τα όποια προσχήματα εσκεμμένα κάποιοι καλλιεργούν, μέσω εμπρηστικών δηλώσεων και ενεργειών. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπεύθυνος για όποια προβλήματα δημιουργηθούν από τις αντιδράσεις των εργαζομένων...Είναι πλέον σαφές πως όταν ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β. κ. Δ. Δασκαλόπουλος (που ουσιαστικά κατηγορήθηκε για «παρασκηνιακές» επαφές με την Τρόικα) ζήτησε την ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των απορριμμάτων δεν ήταν μόνος του. Ήταν εκφραστής ομάδας συμφερόντων (που θεσμικά εκπροσωπεί) μέλη της οποίας είναι και «εκπρόσωποι του λαού» που απροκάλυπτα πλέον λειτουργούν εναντίον της κοινωνίας και των πολιτών...!!!

Ενώ οι πολίτες πεινάνε, 230.000 ευρώ είναι ο ετήσιος βασικός μισθός της επιτρόπου Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνηση


Γράφει ο ΔΡ Κουτσούκος Αναστάσιος 
 Το Πολυτεχνείο και η πραγματικότητα...

Αλήθεις και ψέματα μιας προδομένης γενιάς...

Η φωνή του Πολυτεχνείου ή η “βρώμικη φωνή” του Πολυτεχνείου;
Επαναστάτρια ή χαφιές;
Τι κάνει η Δαμανάκη στην Ευρωβουλή ; Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας ;
Εβραιο-τραπεζίτες και συμφέροντα της Ελλάδας, δε ταιριάζουν καθόλου!

Ενώ οι πολίτες πεινάνε, 230.000 ευρώ είναι ο ετήσιος βασικός μισθός της επιτρόπου Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης. Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά.

Όταν η εξέγερση των πολιτών και φοιτητών φούντωνε, το 1973, οι επιτελείς στην Ουάσιγκτον σκεφτόντουσαν εναλλακτικές λύσεις, γιατί ο δικτατορας υπηρέτης τους κ. Γ. Παπαδόπουλος τους “ένανε νερά” και δεν άφηνε τα αεροπλάνα της Αμερικής να πάνε στο Ισραήλ, για τον εκεί πόλεμο.
Έτσι, όσο η εξέγερση του Πολυτεχνείου φούντωνε η Πρεσβεία, λέγε με αφεντικό, σκεφτόταν διαφορετικά πρόσωπα, για την ανατροπή του κ. Γ. Παπαδόπουλου. Τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, ως γνωστόν, μετέθεσε από τον Έβρο στην Αθήνα ο “γέρος της Δημοκρατίας” κ. Γ. Παπανδρέου, τακτική, που ακολουθεί και ο εγγονός κ. Γ. Παπανδρέου, δηλ. να εξυπηρετεί τους “εχθρούς του”, ενώ αδιαφορεί για τους υποστηρικτές του (και μετά την πατάει)!

Σύμφωνα, με τον αρχιπράκτορα του ΝΑΤΟ κ. Αθανάσιο Στριγά, που ούτε τον διαψεύδουμε, ούτε τον επιβεβαιώνουμε, ούτε τον γνωρίζουμε, κλήθηκαν στα υπόγεια της Πρεσβείας στις 16 Νοεμβρίου 1973, τρία πρόσωπα, που εκ των υστέρων ανέβηκαν ταχύτατα, ως εκλεκτοί, στην πολιτική ζωή της χώρας. Το κύριο πρόσωπο είναι η λεγόμενη “βρώμικη φωνή του Πολυτεχνείου”, κατά την κ. Λιάννα Καννέλη, η γνωστή μετέπειτα Επίτροπος στην Ευρώπη, κ. Μαρία ή “Μυριάμ” Δαμανάκη.

Η κ. Μαρία Δαμανάκη, εβραικής καταγωγής, όπως δηλώνει η ίδια, είναι κόρη Αξιωματικού Χωροφυλακής και θεωρηθηκε “συνεργάσιμη” αφού ο πατέρας ήταν Αξιωματικός Χωροφυλακής και ταυτόχρονα ήταν “φοιτήτρια” Πολυτεχνείου. Έτσι η κ. Δαμανάκη, η πράκτωρ των υπηρεσιών της Αμερικής και Ισραήλ, θεωρήθηκε, ως το κύριο πρόσωπο, που θα αναλάμβανε προβοκατόρικη δράση μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, για την ανατροπή του “αμνεπιθύμητου” πλέον ¨λάιτ δικτάτορα” κ. Γ. Παπαδόπουλου και την άνοδο στην εξουσία του “στυγνού δικτάτορα”, διοικητή της ΕΣΑ, αλλά φιλο-ισραηλινού κ. Ιωαννίδη, ο οπίος πρόδωσε βα΄σει σχεδίου και την Κύπρο. Ενώ το κίνημα ήταν αντιδικτατορικό τα τρία αυτά πρόσωοπα είχαν “εντολή” να στρέψουν τους φοιτητές μόνο στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπαδόπουλου, για να έρθει πιο εύκολα ο κ. Ιωαννίδης, αλλά όχι να φύγει η χούντα!

Αν ακούσει κανείς την “κασσέτα” Εδώ Πολυτεχνείο, διαπιστώνει ότι η κ. Μαρία Δαμανάκη, δεν φοβότανε καθόλου – αφού ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία – κατά τον κ Στριγά. Επίσης, στα αποσπάσματα αυτά δεν υπάρχει ο ήχος του περίγυρου, λες και η κ. Δαμανάκη ήταν κλεισμένη μόνη της κάπου και δεν ακουγόντουσαν οι φωνές των συμφοιτητών της! Οι πληροφορίες φέρουν την κ. Δαμανάκη να είναι εκτός Πολυτεχνείου – κάπου κοντά στα Τουρκοβούνια – και να παρεμβαίνει στον σταθμό μέσω από τον αναμεταδότη στα Τουρκοβούνια – με την βοήθεια των ανθρώπων που την βάλανε στο Πολυτεχνείο. Όσο για την σύλληψη ή φυλάκιση , που γράφει στο βιογραφικό της οι ίδις πηγές λένε ότι δεν έγιναν ποτέ!
Η πορεία της εκλεκτής της Πρεσβείας είναι γνωστή. Πέρασε από όλλα τα κόμματα, με “εντολές” να τα διαλύσει και τα κονόμησε, ειδικά από τον ΣΥΝ. Δίκασε τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Παπανδρέου το “βρώμικο '89” και παρόλα αυτά “ως φίλη” του κ. Νίκου Παπανδρέου, όπως η ίδια λέει, μπήκε στο ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε ο γυιός του Ανδρέα, τι λάθος έκανε!! Παρότι οι καταγγελίς που έφταναν στο περιβάλλον Παπανδρέου, έλεγαν ότι η κ. Δαμανάκηξ τα “έχει βρει” με την δεξιά και την δούλευε ο κ. Κ. Καραμανλής ότι θα την έκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας, για να μην γίνουν οι εκλογές του Μαρτίου 2010, εντούτοις οι αδελφοί Παπανδρέου, φοβόντουσαν μάλλον την κ. Δαμανάκη και δεν την απομόνωναν, ενώ τώρα διαγράφουν τα πιο σοβαρά στελέχη!

Η κ. Δαμανάκη, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι βαθιά μπλεγμένη με μια ΜΚΟ, (Δίκτυο Γυναικών, που της έχει ήδη υποβληθεί μήνηση από της Εισαγγελέα Εφετών, που δήθεν υποστήριζε γυναίκες από την βία, ενώ η ίδια η ΜΚΟ έσπρωχνε τις γυναίκες αυτές στα πορνεία της οδού Συγγρού! Τα ίδια πρόσωπα εντόπιζαν εύπορες γυναίκες και αφού τις χώριζαν – στο όνομα δήθεν του φεμινισμού - τις εκβίαζαν να υιοθετήσουν παιδιά, που ο κύκλος της κ. Δαμανάκη έφερνε, λένε, από το Ισραήλ! Στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου και στο Συμβούλιο Εφετών, έχουν ήδη κατατεθεί επτά μηνύσεις κατά της κ. Δαμανάκη για εκβιασμό, διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματεμπορία, παράνομες υιοθεσίες, απειλές, οργανωμενη μαφία υποκόσμου κλπ... και οι εισαγγελείς κάνουν “το αμερικανάκι”, ως τώρα! Φαίνεται η κ. Δαμανάκη κληρονόμησε πολλές συνήθειες από τον πατέρα της, Αξιωματικό Χωροφυλακής!
Η κ. Δαμανάκη Μαρία κατέχει παράνομα την θέση της Επιτρόπου, αφού δεν ανέφερε ποτέ στην Ευρώπη, τις μηνύσεις, που υπάρχουν εναντίον της! Ας σημειώσουμε ότι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, έχει δηλώσει ότι βοήθησε στην εκλογή της κ. Δαμανάκη ως Επιτρόπου, γιατί μοιραζόντουσαν και πολλά σκάνδαλα μαζί, όπως το σκάνδαλο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ευρωπαικά Προγράμματα, παράνομες εκλογές Καθηγητών, μετραγγραφές φοιτητών κλπ... Παντρευόταν διάφορους και μετά τους εκβίαζε με αγωγές αποζημίωσης. Ας θυμηθούμε και την δήλωση περί επιστροφής στην δραχμή. Εκείνη την Παρασκευή εξαιτίας της κ. Δαμανάκη έφυγαν για Κύπρο δύο δις ευρώ. Ως Επίτροπος συνέχισε το κταστροφικό έργο, δίνοντας άδεια στους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν πενταπλάσιους τόνους ψάρια από τους ΄Ελληνες ψαράδες!

Όσο για τους άλλους δύο, που ήταν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία παραμονές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ήταν μαζί προ καιρού στο Μαϊάμι της Αμερικής, αυτοί οι δήθεν αντι-αμερικάνοι, και ο ένας το παίζει και Καθηγητής στο Αμέρικα, που δήθεν έβριζε την βραδυά του Πολυτεχνείου. Η δε κ. Δαμανάκη, είχε κάνει και αίτηση σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο για “μεταπτυχιακά”, αλλά επειδή ήταν “τούβλο” - και όχι αριστερή - δεν την δέχτηκαν, άλλη μια απόδειξη για τη δήθεν αριστερή κ. Δαμανάκη, που αποδεικνύει ότι ο κ. Στριγάς “κάτι ξέρει”! Αλλά και αν είναι συκοφαντίες γιατί δεν το διαψεύδει η κ. Δαμανάκη;
Τα υπόλοιπα στο μέλλον!
Υπάρχει ελπίδα!
Αντισταθείτε στην κάθε “Δραχμανάκη” ή “Μυριάμ¨που σας επιβάλλουν άνωθεν!
Η αλήθει θα νικήσει!
Υπάρχει ελπίδα! Είστε εσείς οι ίδιοι! Αντισταθείτε!

www.koutsoukos-anastasios.gr

Αφιέρωμα στην περιοχή της Τριφιλίας απο το "Μένουμε Ελλάδα"


Βράβευση διακριθέντων στον διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Αύριο 20 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ετήσιας βράβευσης των αποφοίτων που αρίστευσαν και διακρίθηκαν το σχολ. έτος 2010-2011 που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος των Απανταχού Λακώνων «Ο Λυκούργος», ο Δήμος Ανατολικής Μάνης θα τιμήσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ), που είναι αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε τοπικό επίπεδο.
Οι μαθητές έγραψαν μια σύντομη ιστορία αντικείμενο της οποίας ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι νικητές θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών που έχουν έδρα στις Βρυξέλες.

18.11.11

Πολύ ευάλωτα τα παιδιά στην αλλαγή του κλίματος !!

Από έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό και κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής υποφέρουν εκατομμύρια παιδιά σε όλη την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό και είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε διατροφικές κρίσεις και τον κίνδυνο ασθενειών. Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επιδεινώσει αυτή την κατάσταση.
Τα παραπάνω επισημαίνονται στη νέα έκθεση της UNICEF για το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις των καταστροφών στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.
Όπως σημειώνεται, οι θεμελιώδεις αιτίες της παιδικής θνησιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο εξαρτώνται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες συνδέονται με αυξημένα ποσοστά υποσιτισμού, χολέρας, διαρροϊκές ασθένειες και μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός και η ελονοσία, ενώ το ανεπαρκώς αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τα θέτει σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τις ασθένειες αυτές και να υποκύψουν σε επιπλοκές τους.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 70% των ανθρώπινων ζωών που χάνονται από καταστροφές παγκοσμίως συγκεντρώνεται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Την περίοδο 1975-2008, η Ασία και μόνο εμφανίζει το 88% των ανθρώπων που πλήττονται από καταστροφές σε όλο τον κόσμο, το 61% των θανάτων και το 47% των οικονομικών ζημιών.
Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, προβλέπεται να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών που πλήττονται από καταστροφές, από περίπου 66,5 εκατ. ανά έτος στα τέλη του 1990, σε μέχρι και 175 εκατ. ανά έτος (παγκοσμίως) κατά την επόμενη δεκαετία.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ένα μέτρο άνοδος στη στάθμη της θάλασσας θα πλημμύριζε το 40% του Δέλτα του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα, το 45% του Δέλτα του Μεκόνγκ στο Βιετνάμ, το 23% της πόλης Ho Chi Minh και το 31% όλων των εδαφών στην Ασία και τον Ειρηνικό, που χρησιμοποιούνται για γεωργία και υδατοκαλλιέργειες, επηρεάζοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η αλλαγή του κλίματος, υπογραμμίζεται στην έκθεση, θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των υποσιτισμένων παιδιών στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό κατά περίπου 38%, ενώ μοντέλα αλλαγής του κλίματος δείχνουν ένα πιθανό διπλασιασμό των τιμών των τροφίμων για όλες τις βασικές καλλιέργειες μέχρι το 2050, με τη γεωργία, που καταλαμβάνει πάνω από το 50% των μέσων βιοπορισμού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ για την πλειοψηφία των χωρών, να είναι πιο ευάλωτη στις μεταβολές της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις και την αλμυρότητα του νερού. Μάλιστα σημειώνεται, ότι μόλις ένας βαθμός άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να μειώσει τις σοδιές ρυζιού στην Ταϊλάνδη κατά 6% -40% κατά τα επόμενα 50 χρόνια.
Επιπλέον, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προβλέπει ότι, μέχρι το 2030, το 5% των κρουσμάτων ελονοσίας παγκοσμίως θα οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.
Η κατά κεφαλή διαθεσιμότητα του γλυκού νερού στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι η 2η χαμηλότερη στον κόσμο - 406 εκατομμύρια κάτοικοι της υπαίθρου και 60 εκατομμύρια κάτοικοι πόλεων ζουν χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκτιμά ότι μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, 250 εκατομμύρια έως και 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα αναγκαστούν να μετακινηθούν λόγω των κλιματικών αλλαγών. Πολλοί από αυτούς θα είναι παιδιά.

Πετρέλαιο με το..... σταγονόμετρο!

Εκτός από «βαρύς» ελέω οικονομικών φορτίων, προμηνύεται και παγερός ο φετινός χειμώνας γαι τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καταναλώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο.!!!
Με την οικονομική στενότητα που υπάρχει και την τιμή του πετρελαίου σε ύψη δυσθεώρητα, οι περισσότεροι ανάβουν καλοριφέρ μόνο για 2-3 ώρες και αυτό όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν.
Τις υπόλοιπες ώρες καταφεύγουν στη λύση της θερμάστρας και της... κουβέρτας. Για για κλιματιστικό ούτε λόγος φυσικά, υπό το φόβο του λογαριασμού, ο οποίος είναι ήδη «φουσκωμένος» λόγω του τέλους ακινήτων.
Τις πιο πάνω διαπιστώσεις έκαναν οι πρατηριούχοι καυσίμων, οι οποίοι βλέπουν δραματικές μειώσεις στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης.
Αρκετοί πολίτες, αντί για τα 1.000 λίτρα που συνήθως έβαζαν στις δεξαμενές τους, φέτος αναγκάζονται να προμηθευτούν μόλις 500 λίτρα ή και λιγότερα.
Οι πρατηριούχοι καυσίμων τονίζουν πως οι παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου δεν αυξήθηκαν ούτε αυτές τις ημέρες, που ο χειμώνας έκανε για τα καλά την εμφάνισή του.

Ο συχνός καθαρισμός των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος !!

Οσοι επισκέπτονται τακτικά τον οδοντίατρο για καθαρισμό μειώνουν τις πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, προκύπτει από νέα έρευνα. 
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν  κατά το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης στο Ορλάντο της Φλόριντα. Επιστήμονες από την Ταϊβάν παρακολούθησαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους χωρίς ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ή εγκεφαλικών επί επτά χρόνια, κατά μέσον όρο, και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκαναν καθαρισμό σε οδοντίατρο τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο για μία διετία είχαν κατά 24% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα και κατά 13% εγκεφαλικό συγκρινόμενοι με εκείνους που δεν επισκέφτηκαν ποτέ τον οδοντίατρο ή που πήγαν μόλις μία φορά μέσα σε μία διετία.
"Η προστασία από καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά ήταν μεγαλύτερη σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα και έκαναν καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο," αναφέρει η δρ Εμιλι (Ζου-Γιν) Τσεν, καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Βετεράνων της Ταϊπέι σε δελτίο Τύπου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης. Ο επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών φαίνεται ότι μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων, που προκαλούν φλεγμονή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού, προσθέτει η ίδια. Ενας αμερικανός ειδικός υποστηρίζει ότι είναι γνωστή η σχέση ανάμεσα στη στοματική υγιεινή και στην υγεία της καρδιάς.
"Τα αποτελέσματα δεν είναι εντυπωσιακά καθώς έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που δείχνουν τη σχέση ανάμεσα στη φλεγμονή και την καρδιακή νόσο," εξηγεί ο δρ Λόρενς Φίλιπς, βοηθός καθηγητή Ιατρικής στο τμήμα Καρδιολογίας και διευθυντής Πυρηνικής Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο NYU Langone της Νέας Υόρκης.
"Με τον καθαρισμό των δοντιών μειώνεται η χρόνια φλεγμονή. Η καλή στοματική υγιεινή προτείνεται σε όλους τους ασθενείς," πρόσθεσε. Οπως επισήμαναν οι συγγραφείς της μελέτης, στην Εθνική Βάση δεδομένων Ασφαλειών Υγείας της Ταϊβάν, την οποία χρησιμοποίησαν ως πηγή πληροφόρησής τους, δεν λαμβάνονται υπ΄όψιν άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως το βάρος, το κάπνισμα και η φυλή. Ταυτόχρονα, μία άλλη μελέτη από τη Σουηδία αποκαλύπτει ότι διαφορετικές παθήσεις των ούλων μπορούν να προβλέψουν τον βαθμό κινδύνου να πάθει κάποιος έμφραγμα, εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν λιγότερα δόντια και περισσότερες φλεγμονές στα ούλα κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή ανεπάρκεια ή έμφραγμα, ενώ οι αιμορραγίες των ούλων συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Σκοτώθηκε ο μπασίστας του Μύρωνα Στρατή

Τραγική εξέλιξη είχε η προετοιμασία για το γύρισμα ενός βίντεοκλιπ του γνωστού τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή σε ένα κτίριο στην περιοχή της Ελευσίνας. Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsit.

O νεαρός μπασίστας Πλάτωνας Καπρίδης πήγε στην περιοχή της Ελευσίνας στην οδό Κανελλοπούλου όπου βρίσκονταν 2 εγκαταλελειμένα εργοστάσια. Στο ενα θα γυριζόταν ένα βιντεο κλιπ.

Aνέβηκε στην οροφή του ενος εργοστασίου για να φωτογραφίσει το άλλο. Όμως υποχώρησε η οροφη και έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε ακαριαία.
Οπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός στον οποίο άρεσε να ασχολείται με τα πάντα. Ειδικά όσον αφορά τα γυρίσματα του βιντεο κλιπ, ο "Πανωαπόλας" όπως τον φώναζαν οι φίλοι του λόγω του τραγουδιού που έκανε γνωστό τον Μύρωνα Στρατή, ήθελε να συμμετέχει από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε όλη της διαδικασία. Ακόμα και στην παραγωγή του. Και το πάθος του αυτό για δημιουργία του κόστισε την ζωή...
Τραγική λεπτομέρεια. Σήμερα θα ήταν η γιορτή του...

Wonderplant: Στη Δράμα η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα παραγωγής κηπευτικών

ΣTON ακριτικό νομό της Δράμας υλοποιήθηκε η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της γεωργίας από πέντε γνωστούς Eλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εν μέσω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να επενδύσουν στην παραγωγή κηπευτικών. Στην εταιρία Wonderplant συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα και περίπου ισομερώς οι κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, Σταύρος Νένδος της Select Αρτοσκευάσματα, Αχιλλέας Φώλιας των Goody's, Μιχάλης Αραμπατζής της Ελληνικής Ζύμης και Θέμης Μακρής. Πρόκειται για επιχειρηματίες με μακρά και επιτυχημένη θητεία στον κλάδο των τροφίμων. Η επένδυση έχει υπαχθεί στον ν. 3299/2004 με ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου 40%, σε εγκεκριμένο ποσό 21.300.000 ευρώ. Κόστισε συνολικά πάνω από 24.000.000 ευρώ και αφορά ένα σύγχρονο θερμοκήπιο παραγωγής επιτραπέζιας τομάτας σε 12μηνη βάση. Η μονάδα λειτουργεί ήδη από τον Μάιο, οπότε και πραγματοποιήθηκε η σπορά.
Το θερμοκήπιο έχει έκταση 120.000 τετρ. μέτρα και βρίσκεται σε οικόπεδο 400 στρεμμάτων στον Nομό Δράμας, μεταξύ των χωριών Πετρούσα και Σταυρός, κοντά στην Προσοτσάνη. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, πρόκειται για ένα πρότυπο συγκρότημα υδροπονικής καλλιέργειας που αξιοποιεί ολλανδική τεχνογνωσία για την καλλιέργεια κηπευτικών.
Διαθέτει ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο και –όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της εταιρίας– «αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας». Θα παράγει περί τους 7.000 τόνους τομάτας ετησίως, καλύπτοντας το 1% της εγχώριας κατανάλωσης που εκτιμάται σε 700.000 τόνους, εκ των οποίων οι 500.000 τόνοι αφορούν εγχώρια παραγωγή και οι άλλοι 200.000 εισάγονται, κυρίως από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Τουρκία.
Στόχος της εταιρίας είναι προς το παρόν να καλύψει στην ελληνική αγορά τομάτας (και μελλοντικά σε άλλα είδη οπωροκηπευτικών) τη ζήτηση που υπάρχει αλλά καλύπτεται σήμερα από εισαγόμενα προϊόντα.
Η περιοχή της Δράμας –σημειώνουν– επιλέχθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία σε μια περιοχή η οποία υποφέρει από την αποβιομηχανοποίηση και την ανεργία. Η μέθοδος της υδροπονικής καλλιέργειας επιλέχθηκε κυρίως για τους εξής λόγους: ελαχιστοποίηση της εποχικότητας στην παραγωγή, σταθερή και υψηλή ποιότητα παραγόμενου προϊόντος σε σταθερές και ελεγχόμενες συνθήκες.
Σε σχέση με τις υπόλοιπες μονάδες υδροπονικής καλλιέργειας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, η Wonderplant είναι σε θέση να παράγει αδιάκοπτα 12 μήνες τον χρόνο χρησιμοποιώντας τα εξής συστήματα: PAD & FAN για τον δροσισμό του θερμοκηπίου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και τη διατήρηση ιδανικής θερμοκρασίας ανάπτυξης των καρπών (ώστε να παράγει και το καλοκαίρι, οπότε και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές). Interplanting system για τη δυνατότητα παράλληλης φύτευσης δύο φυτειών, ώστε να μην διακόπτεται η παραγωγή κατά την επαναφύτευση

"Σκόνταψε" στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας το ειδικό τέλος ακινήτων

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε χθες απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες ( της κατοικίας) δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το "υπέρογκο" ποσό για το ειδικό τέλος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, που υπερασπίστηκε την υπόθεση στο δικαστήριο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για απόφαση "πιλότο" και με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση.

Ο κ. Μαργιέλης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία και τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Προσδιόρισε δε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.

Λουκέτο στο "Μακεδονία Παλλάς"

  Διακόπτει τη λειτουργία του, στις 27 Δεκεμβρίου 2011, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό η εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων που είχε αναλάβει τη διαχείρισή του τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια. «Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στις 27/12/2011. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα του ΙΚΑ, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα προχωρήσει σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, με στόχο την εξεύρεση του νέου ενοικιαστή του «Μακεδονία Παλλάς», για τα επόμενα χρόνια.

Στο ξενοδοχείο απασχολούνται 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Με γραπτές εξετάσεις θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

  Με γραπτές εξετάσεις θα καταλαμβάνουν, όσοι το επιθυμούν, θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας στο Δημόσιο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων θα διεξάγεται κάθε τρία χρόνια μέσω ΑΣΕΠ, αφού πρώτα υπάρξει σχετικό αίτημα από τον εκάστοτε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ στην απόφαση επισημαίνεται ρητά ότι δεν επιτρέπεται επαναβαθμολόγηση ή επανεξέταση των γραπτών. Σημειώνεται δε ότι σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ διαπιστώσει παράβαση νόμου ή διατάξεων της απόφασης, αποφασίζει την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας ολικώς ή εν μέρει μεταξύ των ίδιων υποψηφίων.

Η υπουργική απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Επίσης, στην απόφαση, αναφέρεται ότι στην προκήρυξη, για την γραπτή εξέταση, περιλαμβάνονται τα εξής:

- Τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διενέργεια της γραπτής εξέτασης.

- Την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, τον τρόπο υποβολής αυτών και την υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται.

- Τα τυχόν απαιτούμενα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιολογητικά.

- Το αντικείμενο της εξέτασης, για τη διακρίβωση των γνώσεων των υποψηφίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3979/2011.

- Τον τρόπο εξέτασης.

- Τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.

- Τη διαδικασία κατάρτισης και δημοσίευσης του πίνακα βαθμολογίας.

- Κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία που διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.

Kατάθεση νομοσχεδίου διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων θίγονται από το ενιαίο μισθολόγιο


Την κατάθεση νομοσχεδίου διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων πολιτών θίγονται από το ενιαίο μισθολόγιο, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηυσης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα, αναφορικά με τα κυριότερα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε ότι τις ερχόμενες ημέρες κατατίθεται νομοσχέδιο διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων πολιτών θίγονται από ενιαίο μισθολόγιο, ενώ τόνισε ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πολλαπλά εγγυημένες.

Επίσης, επεσήμανε ότι οι επικεφαλής της Τρόικας βρίσκονται στην Αθήνα και ότι σήμερα θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο και με τον ίδιο. Θα ακολουθήσουν από αύριο συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων, είπε ο κ.Βενιζέλος.

"Οι συζητήσεις δεν θα αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες αλλά θα δούμε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε", πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) o υπουργός είπε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί στο 100%

Εξ'αλλου, αναφερόμενος στην επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε ότι η ροή της εξόφλησης των λογαριασμών ακινήτων με το τέλος ακινήτων είναι ακριβώς η ίδια όπως και προηγουμένως, ήτοι με την ροή εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το τέλος.

"Καταγράφουμε αδικίες και παραλογισμούς και τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες ώστε όλα να είναι πιο διαφανή, πιο δίκαια πιο λογικά. Όπου υπάρχουν λάθη θα διορθωθούν, θα γίνουν συμψηφισμοί", τόνισε

Άνεργος έθεσε εαυτόν σε δημοπρασία στο e-bay για 18.700 ευρώ!

Άνεργος και απελπισμένος ένας νεαρός Βρετανός έβγαλε τον εαυτό του σε δημοπρασία στο "e-bay"!
O Josh Butler από το Essex έψαχνε για δουλειά για αρκετούς μήνες αλλά δεν έβρισκε πουθενά ανταπόκριση!
Λόγω της ένδειας του μάλιστα αναγκάστηκε να σταματήσει το πανεπιστήμιο, επειδή δεν είχε χρήματα για τα δίδακτρα ωστόσο τα 600 βιογραφικά που έστειλε για να βρει δουλειά δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς δεν του απάντησε κανείς.
Αποφάσισε λοιπόν να βγάλει τον εαυτό του στο σφυρί έναντι 18.700 ευρώ στην ιστοσελίδα αγορών "eBay".
Και από ότι φαίνεται βγήκε κερδισμένος από την κίνησή του καθώς μπορεί κανείς να μην ενδιαφέρθηκε να τον... αγοράσει, ωστόσο διάφοροι εργοδότες τον πλησίασαν μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και του προσέφεραν εργασία!

Μεσσηνία: Η «ερωμένη του ήλιου» !!

Το καλοκαίρι ο ήλιος ερωτεύεται τη Μεσσηνία και βυθίζει τις αχτίδες του στα πεντακάθαρα νερά της Καλαμάτας, της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Τα ψαροκάϊκα αρμενίζουν την ώρα του δειλινού, αναζητώντας την καλή ψαριά, ενώ τα βράδια επισκέπτες και ντόπιοι χαίρονται τα αρώματα της καλοκαιρινής δροσιάς κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Οι παραλίες της Μεσσηνίας πολλές, πανέμορφες και διαφορετικές. Αμμουδιές, άλλες παραλίες με βότσαλα, κι άλλες βραχώδεις, προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές και ικανοποιούν τις επιθυμίες όλων των επισκεπτών. Μεθώνη, Φοινικούντα, Στούπα, Καρδαμύλη, Αγία Κυριακή, συνυπάρχουν με τις απόκρημνες ακτές της Μεσσηνιακής Μάνης.
Η εντυπωσιακή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, είναι από τις πιο όμορφες και τις πιο δημοφιλείς του νομού Μεσσηνίας. Εδώ δε θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ούτε καν καντίνα, γι΄αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.
Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς έχει χαρακτηριστεί ως «τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους». Δίπλα της βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, προστατευόμενη περιοχή, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά, αφού είναι ο πρώτος μεταναστευτικός σταθμός στα Βαλκάνια, των πουλιών που έρχονται από την Αφρική για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν στην Ευρώπη.
Στο ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA περιλαμβάνονται επίσης η Νήσος Σφακτηρία, στον όρμο του Ναυαρίνου στην Πύλο, που είναι καταφύγιο για πολλά αρπακτικά πουλιά, και η παραλία Ρωμανού, η οποία είναι παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.
Η Πύλος, μία όμορφη πολιτεία σκαρφαλωμένη σε δύο λόφους, ακουμπά στον ιστορικό όρμο του Ναυαρίνου, ενώ, στη δυτική πλευρά της πόλης, το Νιόκαστρο θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1829 σε σχέδια Γάλλων αξιωματικών και έχει πολλά παραδοσιακά κτίρια. Στην κεντρική πλατεία της, ανάμεσα στα πλατάνια, βρίσκεται το μνημείο των Τριών Ναυάρχων, που βύθισαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη μάχη του Ναυαρίνου.

Το δικαστικό σύστημα... ευνοεί τους απατεώνες !

Το συζητούσαν επιφανείς δικηγόροι και μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο!
Ελεγαν πως δυστυχώς το σημερινό δικαστικό σύστημα ευνοεί... τους απατεώνες! Από κατηγορούμενους για μεγάλα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα (κυρίως πολιτικά πρόσωπα), μέχρι μεγαλοφοροφυγάδες και «λαμόγια» οι οποίοι με διάφορες κομπίνες εκμεταλλεύονται ποσά από ΦΠΑ και φόρους!
 Και από αυτούς, σε εκείνους που δεν πληρώνουν υποχρεώσεις και εκμεταλλευόμενοι το δαιδαλώδες δικαστικό σύστημα, κερδίζουν χρόνο!
Για τα πολιτικά σκάνδαλα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να επιβεβαιωθούν οι δικηγόροι που στηρίζουν την παραπάνω άποψη. Για τους μεγαλοφοροφυγάδες, τρανή απόδειξη αυτό που συμβαίνει με ορισμένους από τους γιατρούς .
Από πέρυσι... έχει δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο DePui και ο γιατρός με τα 31 εκατομμύρια ευρώ... παραμένει στο απυρόβλητο.
Όπως και οι συνάδελφοί του που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά στο ΙΚΑ. Αλλά και τόσοι άλλοι φοροφυγάδες και «φακελάκηδες» νιώθουν «ασφάλεια» με το ισχύον δικαστικό δαιδαλώδες και χρονοβόρο σύστημα!
Στις «μικρότερες» υποθέσεις, «επιχειρηματίες» που «σπατάλησαν» τα χρήματα της επιχείρησης αφήνοντας το προσωπικό απλήρωτο, περιμένουν τη δίκη τους... σε μερικά χρόνια (αφού η μία αναβολή ακολουθεί την άλλη)! Αρκετοί εργαζόμενοι έχουν προβεί σε μηνύσεις και αγωγές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως... μπορεί και να μην δικαιωθούν, αφού τα λαμόγια που είχαν «αφεντικά» στηρίζονται στο δικαστικό σύστημα για να τη «γλιτώνουν»!
Κάποιοι άλλοι που χρωστούν... σε όσους μιλούν ελληνικά, αλλά κάποτε κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα και το «έπαιζαν» μεγάλοι και τρανοί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν (με τα πόδια πλέον) όμως με το ίδιο «τουπέ», έστω και αν από πίσω... όλοι τους φτύνουν!
Και σε αυτούς η Δικαιοσύνη... μάλλον χρονική προστασία τους παρέχει. Το είχαμε γράψει και στο παρελθόν: Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στην Ελλάδα όπως θα έπρεπε, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Γιατί αυτό είναι το βασικό έλλειμμα αυτής της χώρας.

17.11.11

Έδωσε 1,75 εκατ. δολάρια για μια μπανιέρα!!!

Το ποσό των 1,75 εκατ. δολαρίων έδωσε ένας κάτοικος του Ντουμπάι προκειμένου να αγοράσει μια μπανιέρα στη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Κοσμημάτων.
Η μπανιέρα ήταν χαραγμένη με πολύτιμες πέτρες που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές της οι οι σπάνιες, πολύτιμες πέτρες «έχουν συγκεντρώσει ενέργεια από τη Γη και το σύμπαν σε διάστημα εκατομμυρίων ετών».

Περίεργη απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας στο NewsIt ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε το περιστατικό και το χαρακτήρισε ασήμαντο.

Απόλυτο μυστήριο καλύπτει την απόπειρα εισβολής τεσσάρων αγνώστων στο σπίτι του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Το περίεργο περιστατικό συνέβη στις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν τέσσερα άτομα υπό άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες, προσπάθησαν να εισβάλλουν στο σπίτι του υφυπουργού. Δύο από τους άντρες άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια με κατεύθυνση το σπίτι και τα άλλα δύο άτομα περίμεναν στον εξωτερικό φράκτη της μονοκατοικίας και παρατηρούσαν.

Λόγω της προχωρημένης ώρας στη μονοκατοικία που βρίσκεται στο Μαρούσι, ήταν και ο κ. Γεωργιάδης με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους και κοιμόντουσαν.

Μόλις ο φρουρός της κατοικίας του Άδωνι Γεωργιάδη αντιλήφθηκε τους 4 άνδρες, έβγαλε το υπερσιακό του όπλο και τους απείλησε, με αποτέλεσμα να τρέξουν και οι 4 και να εξαφανιστούν από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και αξιωματικοί έφθασαν στην μονοκατοικία του υφυπουργού Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το κίνητρο θεωρείται η διάρρηξη, αλλά η αστυνομία δεν αποκλείει και κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο NewsIt ο υφυπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε το συμβάν και δήλωσε πως ο ίδιος και η οικογένειά του δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Όπως είπε οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον φρουρό και έτσι τράπηκαν σε φυγή, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το γεγονός ασήμαντο.

Πήγε την 3χρονη κόρη της για μανικιούρ-πεντικιούρ!

Οι εκκεντρικότητες μιας σταρ του Hollywood
Μετά από την Katie Holmes που φοράει στη μικρή της κόρη τακούνια και κραγιόν ήρθε η ηθοποιός Jessica Alba η οποία πήγε με την 3χρονη κόρη της για μανικιούρ-πεντικιούρ.

Η ηθοποιός μαζί με την 3χρονη Honor επισκέφτηκαν ινστιτούτο του Beverly Hills και έφτιαξαν τα άκρα τους.

Αυτό που έκανε εντύπωση μάλιστα ήταν η μικρή Honor καθώς συμπεριφερόταν σαν μεγάλη γυναίκα, αφού ήξερε ακριβώς πώς να προστατεύσει τα νύχια της ενώ στη συνέχεια περίμενε υπομονετικά τη μητέρα της να τελειώσει με τα δικά της.

Όση ώρα περίμενε, έπαιζε με το i-Pad της, ρίχνοντας που και που κλεφτές ματιές στα άκρα της.

Ξεπούλησαν μέσα σε… μισή ώρα

Ουρές χιλιομέτρων για τη… φτηνή εκδοχή των Versace
Χιλιάδες καταναλωτές περίμεναν υπομονετικά στις τεράστιες ουρές που στήθηκαν έξω από τα καταστήματα φτηνών ενδυμάτων H&M σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα αγοράσουν τη σειρά Versace που κοσμεί τα ράφια της γνωστής αλυσίδας από σήμερα.

Στο Ντουμπάι και το Πεκίνο τα ράφια άδειασαν μέσα σε… 30 λεπτά!

Η Donatella Versace εμφανίστηκε στο υποκατάστημα του Λονδίνου στη Regent Street.Οι πωλητές και οι πωλήτριες φρόντιζαν να τηρείται η τάξη και η σειρά προτεραιότητας ενώ χρησιμοποιούσαν σφυρίχτρες για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για το… 10λεπτο που είχαν στη διάθεσή τους για να πάρουν ό,τι ήθελαν!Η ιστοσελίδα του H&M «έπεσε» καθώς η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου