27.8.11

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ – Ο Γορίλας και η …γυμνή γυναίκα !

Ένας τύπος πάει με την γυναίκα του στον ζωολογικό κήπο....
Κάποια στιγμή φτάνουν μπροστά σε ένα κλουβί με έναν τεράστιο άγριο γορίλα.
Μια ταμπέλα μπροστά στο κλουβί γράφει :
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΓΡΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΓΟΡΙΛΑΣ , ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ , ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ !!.
Ο τύπος πρόσεξε πως ο γορίλας κοιτούσε την γυναίκα του και άρχισε να πηδάει πάνω κάτω στο κλουβί του. Αρχίζουν τότε και του μπαίνουν κάποιες… πονηρές ιδέες στο μυαλό.
- Ρε γυναίκα, δεν βγάζεις την μπλούζα να δούμε τι θα κάνει ο γορίλας όταν σε δει με το σουτιέν;
- Τι λες τώρα; Κι αν μας δουν;
- Ποιος θα μας δει; Δεν είναι κανείς τριγύρω. -Έλα βγάλ’ τηνε ,να δούμε τι θα κάνει !.
Τι να κάνει αυτή, με τα πολλά , τη βγάζει. Λύσσαξε ο γορίλας. Χοροπηδούσε σαν τρελός και κουνούσε τα κάγκελα έτοιμος να τα σπάσει.
- Ρε γυναίκα, βγάλε και το σουτιέν να δούμε τι θα κάνει!
- Ε όχι. Έχει κόσμο σου λέω.
- Έλα μωρέ, δεν μας βλέπει κανένας.
Με λίγα λόγια, βγάζει το σουτιέν, βγάζει το παντελόνι, βγάζει και το βρακί και μένει ολόγυμνη.
Ο γορίλας αφηνίασε μόλις την είδε έτσι. Μασούσε τα σίδερα του κλουβιού....
Ξαφνικά, με μια αστραπιαία κίνηση, ανοίγει ο τύπος την πόρτα του κλουβιού, σπρώχνει την γυμνή γυναίκα του μέσα, την ξανακλείνει και της λέει:
- ΑΪΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ !!!!!!!!!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το μπικίνι που... φορτίζει !

Μπορεί η μόδα να συνδυαστεί με την τεχνολογία; Ναι...
Ο σχεδιαστής Αντριου Σνάιντερ από το Μανχάταν δημιούργησε μαγιό με μικρούς ηλιακούς συλλέκτες το οποίο διαθέτει υποδοχές USB. Εκεί μπορούν να συνδέονται κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής ήχου (iPod), ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κάθε....
είδους ηλεκτρονικές συσκευές. Το μαγιό αποτελείται από αγώγιμο νήμα και 80 εξαιρετικά λεπτές φωτοβολταΐκές κυψέλες. Λεπτομέρεια: Για να λειτουργήσει ως φορτιστής πρέπει να είναι στεγνό εντούτοις, ωστόσο όποια το φοράει μπορεί να μπει στο νερό χωρίς το φόβο της... ηλεκτροπληξίας.

Δόθηκε απάντηση στο μήνυμα του ARECIBO ; Video

Η πρώτη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με έναν εξωγήινο πολιτισμό πραγματοποιήθηκε με την εκπομπή ενός μηνύματος προς το σμήνος αστέρων M13 στις 16 Νοεμβρίου του 1974, από το ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo. Το ράδιο-σήμα των 1.679 παλμών του δυαδικού κώδικα, των 2380 megahertz με διάρκεια 169 δευτερολέπτων και δύναμη 3.000 δισεκατομμυρίων watt, ήταν το ισχυρότερο ανθρώπινο σήμα που είχε ποτέ σταλεί.
Η ομάδα του προγράμματος SETI και ο δημιουργός τους Frank Drake, υπολόγισαν ότι για να φθάσει το μήνυμα στα αστέρια του M13 θα χρειαστούν 22.800 έτη φωτός και μια πιθανή απάντηση θα επιστρέψει στη Γη σε περίπου 26.000 χρόνια!!!
Ωστόσο, μια απάντηση στο μήνυμα του Arecibo εμφανίστηκε σε χωράφια δίπλα από το ραδιοτηλεσκόπιο του SETI Chilbolton, στο Hampshire του Ηνωμένου Βασίλειου, στις 19 Αυγούστου του 2001. Μια απάντηση άγνωστη στους περισσότερους από εμάς αφού κανένα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Η πολύ εντυπωσιακή απάντηση (75 μέτρα πλάτος και 120 μέτρα μήκος ), αποτελείτο από ένα μεγάλο αριθμό pixels, που όταν παρατηρήθηκε από τον αέρα διαμόρφωνε ένα αναγνωρίσιμο σχήμα, σχεδόν ίδιο με το μήνυμα που στείλαμε.
Οι μικρές αλλά πολύ σημαντικές διαφορές ήταν στον πίνακα των ατομικών αριθμών, στο διάγραμμα που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα το οποίο έχει αντικατασταθεί με ένα άλλο που έχει ακόμη εννέα κόσμους, στην γραφική αναπαράσταση του ανθρώπου που είχε τροποποιηθεί με πολύ μεγαλύτερο κεφάλι, σε αλλαγές στο DNA και στο συνολικό πληθυσμό.
Όπως με όλα τα αγρογλυφικά, η προέλευση της απάντησης του Arecibo συζητήθηκε πολύ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 27 χρόνια που χρειάστηκε για να επιστρέψει το μήνυμα, δεν είναι επαρκής χρόνος ούτε για να φθάσει στον προβλεπόμενο προορισμό του! Ωστόσο, το σήμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, υπολογίστηκε ότι θα περάσει κοντά σε περίπου 30 αστέρια ακόμα. Βέβαια μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο, μια τεχνολογία πιο προηγμένη από τη δική μας να μπορεί να πάρει το σήμα προτού να φθάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.
Γι αυτό το λόγο, οι επικριτές του δεν μπορούν να αποκλείσουν σε καμία περίπτωση ότι αυτή η μορφή απάντησης δεν είναι και αληθινή… ένα πιθανό μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό…

Θύμα του κυκλώνα στη Νέα Υόρκη η Καλομοίρα!

Μεταξύ των περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του κυκλώνα Αϊρίν είναι η Καλομοίρα, που ζει στη Νέα Υόρκη!
«Φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει», είπε η Καλομοίρα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προσθέτοντας πως μίλησε με τους γονείς της γιατί ανησύχησε και η ίδια έχει φροντίσει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Νωρίτερα, η τραγουδίστρια είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους για τις στιγμές που ζει.«Ο κυκλώνας μου αναστατώνει το πρόγραμμα. Πρέπει να εγκαταλείψω την Νέα Υόρκη και να ακυρώσω τις πρόβες», έγραψε η Καλομοίρα στο Twitter της, ενώ, λίγο αργότερα, επανήλθε με συμβουλές.
Λίγο πριν αφήσει την Νέα Υόρκη, η τραγουδίστρια έγραψε: «βεβαιωθείτε πως πήρατε εμφιαλωμένο νερό, φακούς και φαγητό σε κονσέρβες για το σπίτι σας. Μείνετε ασφαλείς!».
Σημειώνουμε πως ο κυκλώνας θα φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Κυριακής, με τις αρχές να έχουν τεθεί επί ποδός.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - Στην Καρδαμύλη ο Γ. Παπανδρέου

Στα …λημέρια του Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου !Σε παραλιακή ταβέρνα της Καρδαμύλης βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με μικρή παρέα και αναμεσά τους βρίσκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου .Ο Πρωθυπουργός αργά το απόγευμα σέρφαρε στα απάνεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου που δεν τα πιάνουν μελτέμια .Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός διαμένει στο Μπανγκαλόου Ελιές .best-tv.gr

ΦΩΤΟ Από την Γιορτή Λαλαγγίδας στο Βλαχόπουλο !

Από adena-gr.blogspot.com     Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Έβριζε πασίγνωστο τραγουδιστή πάνω στην πίστα!

Mόνο στα... χέρια που δεν πιάστηκαν ο τραγουδιστής και η πελάτισσα και όλα αυτά εν ώρα προγράμματος και ενώ το κέφι βρισκόταν στα... ύψη!
Φανταστείτε την εικόνα του τραγουδιστή να ερμηνεύει στην πίστα, και της πελάτισσας να στέκεται ακριβώς απέναντί... του και να του φωνάζει, μπροστά σε όλους..... «Άντε γ......»! «Πρωταγωνίστρια» ήταν μία Αθηναία αλλά με καταγωγή από την Κρήτη.
Και «θύμα» της ένας από τους πολύ γνωστούς και αγαπημένους Πατρινούς τραγουδιστές. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σύμφωνα με το dete, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης.
Όλα ξεκίνησαν όταν η πελάτισσα έβαλε ποτό στον τραγουδιστή, ενώ βρισκόταν πάνω στην πίστα και ερμήνευε τραγούδια, εκείνος το πήρε και τσούγκρισε με το ποτήρι της, αλλά δεν ήθελε να πιει. Αυτό της προκάλεσε εκνευρισμό.
Σηκώθηκε από την καρέκλα της παροτρύνοντάς τον να πιει έστω και μια γουλιά. Ο τραγουδιστής δεν έπινε, θέλοντας να παραμείνει νηφάλιος για τις ανάγκες του προγράμματος και η πελάτισσα άρχισε να φουντώνει στην κυριολεξία!
Ανέβηκε πάνω στην πίστα και τον πλησίασε λέγοντάς του, ακούγονταν από το μικρόφωνό του τα λόγια της, ότι κατάγεται από την Κρήτη και ότι θα ήταν μεγάλη προσβολή να μην πιει αυτό που τον κερνούσε.
Η αντίδραση του τραγουδιστή ήταν να της χαμογελάσει, να της πιάσει το χέρι και να τη συνοδεύσει πίσω στο τραπέζι της. Τότε τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο. Κυριολεκτικά άρχισε να τον... διατάζει να πιει το ποτό.
Ο τραγουδιστής αρνιόταν και η πελάτισσα στάθηκε ακριβώς απέναντί του ενώ εκείνος τραγουδούσε και του φώναζε: «Άντε γ...»! Την κοιτούσε όλο το μαγαζί και εκείνη συνέχιζε ανένδοτη να βρίζει τον τραγουδιστή.
Άπαντες κοιτούσαν αμήχανα και δεν αντιδρούσε κανείς για να συγκρατήσει την θερμόαιμη πελάτισσα. Μάλιστα, οι περισσότεροι θεωρούσαν πως ήταν θέμα χρόνου μέχρι ο τραγουδιστής να χάσει την ψυχραιμία του και να ορμήσει πάνω στη γυναίκα που τον προσέβαλλε με τόσο προκλητικό τρόπο.
Όμως ο τραγουδιστής όχι απλώς στάθηκε στο... ύψος του, αλλά έδωσε και μάθημα αξιοπρέπειας! Συνέχισε ατάραχος να τραγουδά χωρίς μάλιστα να την αποφεύγει. Την άφησε να τον βρίζει και εκείνος τραγουδούσε. Πολλοί από τους θαμώνες μάλιστα του έκαναν νοήματα συμπαράστασης.
Τελικά, η γυναίκα κάθισε στην καρέκλα της βλέποντας πως δεν πετυχαίνει τίποτα και το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά...

Βρήκαν … εξωγήινο μωρό στο Μεξικό;

Μια αλλόκοτη ιστορία, που φέρει την υπογραφή της γερμανικής εφημερίδας «Bild», κάνει τον γύρο του κόσμου και αφορά στην… ανακάλυψη ενός εξωγήινου μωρού το 2007 στο Μεξικό!
Πρόκειται για ένα περιστατικό που είχε απασχολήσει τη μεξικάνικη τηλεόραση πριν από 4 χρόνια, όταν ένας αγρότης βρήκε ένα περίεργο πλάσμα, το οποίο παραπέμπει σε κάτι μεταξύ… μεγάλου σαυροειδούς και εξωγήινου και… από τον φόβο του το έπνιξε σε μια λίμνη και το παρέδωσε στους επιστήμονες! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δυσκολεύτηκε πολύ να πνίξει το πλάσμα, καθώς έφερε μεγάλη αντίσταση. Και αυτή του η ανακάλυψη έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή: ο αγρότης σκοτώθηκε έπειτα από λίγες μέρες μυστηριωδώς, αφού κάηκε μέσα στο αμάξι του που ήταν παρκαρισμένο στην άκρη ενός δρόμου.
Σύμφωνα με ότι φημολογείται να αποτελεί… επιστημονικά ευρήματα, το πλάσμα είχε μεγάλο εγκέφαλο, ένδειξη ανώτερης ευφυΐας, καθώς και κάποια κόκαλα στον σκελετό του που είναι κοινά με αυτά ανθρώπου.
Στην περιοχή που βρέθηκε το πλάσμα, δε, υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για θεάσεις ΑΤΙΑ, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη διάσταση στη συγκεκριμένη ιστορία.
Αναμένουμε… επίσημες ανακοινώσεις!zougla.gr

Μπακάλης ζήτησε από πελάτισσα να τον πληρώσει σε …είδος !!

Της... κακομοίρας έγινε το περασμένο Σάββατο σε μίνι μάρκετ συνοικίας της Πάτρας. Όλα αυτά όταν μία αλλοδαπή πήγε για να ψωνίσει και αφού έφθασε στο ταμείο διαπίστωσαν ότι της έλλειπαν μερικά χρήματα για όλα όσα είχε βάλει στο καλάθι.
Έτσι ρώτησε τον ιδιοκτήτη εάν μπορούσε να τα γυρίσει πίσω στο ράφι όσα περίσσευαν ή να τα έπαιρνε και να τα πλήρωνε άλλη φορά.
Και ο ιδιοκτήτης της χαμογέλασε και της είπε: «Δεν πειράζει. Μου δίνεις τα 50 ευρώ που έχεις τώρα μαζί σου και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε... σε είδος».
Με το που το άκουσε αυτό η αλλοδαπή έγινε έξω φρενών. Και δεν δίστασε να βάλει τις φωνές στον καταστηματάρχη, στον οποίο μάλιστα επιτέθηκε με την τσάντα της. Και βγαίνοντας από το μαγαζί του τον αποκαλούσε «βρωμιάρη» και μιλούσε στους γείτονές του για την ανήθικη πρότασή του.
Μόνο που δεν τον λιντσάρισαν με το που άκουσαν τα «κατορθώματά» του οι ιδιοκτήτες των γειτονικών καταστημάτων...dete.gr

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ - Αεροσυνοδοί έκαναν στριπτίζ μετά... γαϊδάρων !!

Ρεζιλίκια στην Κύπρο από νεαρές και νεαρούς εκπαιδευόμενους αεροσυνοδούς από τη Βρετανία μεγάλης αεροπορικής εταιρίας με κύρος, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στις κυπριακές αρχές ασφαλείας.
Άνδρες και κορίτσια ηλικίας 18- 20 ετών εκπαιδευόμενοι αεροσυνοδοί (όπως αποκάλυψε η Ντέϊλι Μέϊλ δημοσιεύοντας εσωτερικό έγγραφο της αεροπορικής εταιρίας),ενώ βρίσκονταν για εκπαίδευση στην Κύπρο έγιναν πρωταγωνιστές ακατανόμαστων επεισοδίων.
Μία ομάδα μεθυσμένων αεροσυνοδών επιστρέφοντας στο βράδυ στο ξενοδοχείο τους μετά από διασκέδαση έβαλαν στο μάτι ένα γαϊδουράκι που βοσκούσε αμέριμνο σ΄ ένα χωράφι. Παραβίασαν τον φράκτη, πήραν με το ζόρι τον γάιδαρο και τον μετέφεραν στο ξενοδοχείο τους. Όταν λέμε ότι μετέφεραν το γαϊδουράκι στο ξενοδοχείο τους, δεν εννοούμε στην είσοδο του ξενοδοχείου, αλλά με πολύ κόπο (αφού το γαϊδουράκι αντιστεκόταν) τον στρίμωξαν μέσα στο... ασανσέρ, τον ανέβασαν στον τέταρτο όροφο και τον περιέφεραν στους διαδρόμους προκαλώντας την οργή των άλλων ενοίκων.
Εν συνεχεία, όπως αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο της αεροπορικής εταιρίας, οι αεροσυνοδοί, μετά από άγριο μεθύσι σκέφθηκαν ότι ίσως να είχε πλάκα να κάνουν βουτιές ολόγυμνοι στην πισίνα του ξενοδοχείου, αφήνοντας το γαϊδούρι στον τέταρτο όροφο.
Σύμφωνα με επιστολή της Διεύθυνσης της αεροπορικής εταιρίας προς τους...πιλότους (και που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης») αναφέρει ότι εκφράστηκαν παράπονα για την ανάρμοστη συμπεριφορά Βρετανών νεαρών εκπαιδευόμενων αεροσυνοδών και στο... Ναϊρόμπι. Ορισμένα ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι μάλιστα απείλησαν ότι εάν συνεχισθεί αυτή η συμπεριφορά θα τερματίσει τη συνεργασία της με την αεροπορική εταιρία και έδωσαν και ορισμένα στοιχεία: Τις νυχτερινές ώρες, αναφέρει άλλο σημείωμα, οι νεαροί εκπαιδευόμενοι αεροσυνοδοί συνήθιζαν να κάνουν ξέφρενα πάρτι στα δωμάτιά τους, χωρίς όμως να προσδιορίζουν τι είδους πάρτι ήταν αυτά.
Η Διεύθυνση της αεροπορικής εταιρίας ζητεί από τους πιλότους να «κουμαντάρουν» τους έξαλλους αεροσυνοδούς και αν δεν το κάνουν θα αναγκασθεί να λάβει μέτρα και να διακόψει πτήσεις.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – Πρόστιμα φωτιά για τους οδηγούς !

Φροντίζουν για την υγεία μας ….γεμίζοντας τα ταμεία !
Νέα πρόστιμα – φωτιά για τους παραβάτες οδηγούς φαίνεται πως θα έχει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ενας Κ.Ο.Κ. που και πάλι αλλάζει - τελευταία φορά «αναμορφώθηκε» στα μέσα του 2008 - αλλά και πάλι οι αλλαγές έχουν σαφή εισπρακτικό χαρακτήρα.
Με κυριότερα χαρακτηριστικά, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, τις μεγάλες αυξήσεις στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για συγκεκριμένες τροχαίες παραβάσεις. Για του λόγου το αληθές, και με βάση τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, προς τα μέλη της μόνιμης επιτροπής του ΚΟΚ του υπουργείου Μεταφορών, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.050 ευρώ, έναντι 700 σήμερα, ενώ οι οδηγοί που θα παραβιάζουν το STOP θα τιμωρούνται με πρόστιμο 900 ευρώ.
Επίσης, το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου θα αυξηθεί κατά 60%, από τα 150 στα 325 ευρώ, για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι παραβάτες θα πληρώνουν 120 ευρώ, έναντι 80 ευρώ σήμερα, ενώ στα 225 ευρώ (από 150 σήμερα) αυξάνεται το πρόστιμο για την … παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ!

Διαμαρτυρία φιλάθλων του Αστέρα στα διόδια Νεστάνης

 Αποδοκίμασαν έντονα τον Ανδρέα Λυκουρέτζο !
Αυτοκινητοπορεία με σημαίες και κορναρίσματα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης, από το κέντρο της πόλης προς τα διόδια της Νεστάνης, όπου τα άνοιξαν για μισή ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να υποβιβαστεί η ομάδα της Τρίπολης.
Οι φίλαθλοι παρέμειναν στα διόδια και περίμεναν το λεωφορείο της ομάδας που επέστρεφε από το Αγρίνιο.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκε στα διόδια Νεστάνης, θέλοντας με την παρουσία του να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Αστέρα, αποχώρησε όμως όταν μικρή ομάδα οπαδών φώναζε συνθήματα και κατηγορούσε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη, για πολιτική παρέμβαση στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και στο πρόσωπό του θέλησαν να αποδοκιμάσουν την κεντρική εξουσία.

Η Κρίση …κρίση αλλά οι τιμές στα ύψη !!

Βασιλεύουν τα καρτέλ στον καιρό της ύφεσης - Η ελευθερη αγορά κατάντησε ....ασύδοτη αγορά !!
Παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία: την ώρα που η ύφεση ξεπερνά το 4%, οι τιμές των ειδών που αποτελούν το «οικογενειακό καλάθι» αυξάνονται κάθε μήνα τουλάχιστον κατά 2%!
Πώς εξηγείται αυτό; Στην αδυναμία της κυβέρνησης (άλλη μία…) να ελέγξει τα καρτέλ. Κι αν δεν μπορεί να σφίξει τα λουριά στις μεγάλες εταιρίες, ας ενισχύσει τουλάχιστον τις Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου οι πολίτες από τη μία να… εκπαιδευτούν σε μια άλλη καταναλωτική συμπεριφορά, και από την άλλη να έχουν στο πλάι τους έναν φορέα που θα αξιοποιήσει άμεσα τις καταγγελίες τους…

«Δεν πληρώνω» και σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας

Νέα κινητοποίηση του κινήματος «Δεν πληρώνω» έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος, τα διόδια θα ανοίξουν στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής με σύνθημα «Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλο, τα ψάρια τα μικρά θα φάνε το μεγάλο», ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες κινητοποιήσεις.

Τα μαζεύουν και φεύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα

Μέρα με τη μέρα αδειάζουν οι γειτονιές της Αθήνας, που για περίπου δύο δεκαετίες φιλοξένησαν οικονομικούς μετανάστες και η εικόνα του κέντρου αλλάζει Παντού υπάρχουν ενοικιαστήρια, σε πόρτες, τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κολώνες.
Την Ελλάδα εγκαταλείπουν Αλβανοί, οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις πατρίδες τους. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί επιστρέφουν στις χώρες τους, που είναι πλέον μέλη της Ε.Ε.
Το επισφαλές μεροκάματο ωθεί ακόμη και ασιάτες μετανάστες να παλλινοστήσουν. Πολλοί μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έβγαλαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με προορισμό τις πατρίδες τους.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά.
Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί.

«Έφυγε » ο Λυκούργος Καλλέργης !

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου (27/08), πλήρης ημερών, ο ηθοποιός, μεταφραστής και πρώην βουλευτής της Αριστεράς, Λυκούργος Καλλέργης. Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης (30/08), στο Πρώτο Νεκροταφείο.
Ο Λυκούργος Καλλέργης γεννήθηκε το 1914 στο Χουμέρι Μυλοποτάμου Κρήτης.
Με καταγωγή από οικογένεια με πολιτική παράδοση - ο πατέρας του Σταύρος Καλλέργης υπήρξε δημοσιογράφος, πρωτοπόρος σοσιαλιστής ηγέτης και οργανωτής της πρώτης εργατικής πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.
Με θεατρικές σπουδές στη δραματική σχολή της Λαϊκής Σκηνής του Καρόλου Κουν, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1934 στον ρόλο του Πανάρετου στην Ερωφίλη του Χορτάτση.
Ιδρυτικό μέλος και πρωταγωνιστής του Θεάτρου Τέχνης, πήρε μέρος σε μεγάλη σειρά έργων, ερμηνεύοντας ρόλους σε θεατρικά έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.
Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου, και διετέλεσε καθηγητής της Δραματικής Σχολής. Μετέφρασε τα θεατρικά έργα του Τσέχωφ και έγραψε το βιβλίο "Στο διάβα του πολυτάραχου 20ου αιώνα".
Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και το 1977 εκλέχτηκε Βουλευτής του ΚΚΕ.
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πιραντέλλο και Βεάκη και έχει αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Φωκά, με την οποία απέκτησε μία κόρη και παντρεύτηκε και με την ηθοποιό Τζένη Κολλάρου, από την οποία απέκτησε ένα γιο.

A. Σαμαράς: "Καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις" !

«Eμείς δεν θα πούμε ψέματα στον κόσμο. Αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα κάνουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».
Επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το δάνειο από μόνο του δεν σώζει τη χώρα, αλλά δίνει παράταση ζωής. Αναγνωρίζει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από μόνη της δεν αρκεί και τονίζει ότι χρειάζονται μέτρα για αύξηση της ρευστότητας, μείωση της δημόσιας σπατάλης, τόνωση της ζήτησης, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιοποίηση της περιουσίας.
« Ότι και να κάνεις, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζητά από τους πολίτες «καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις».
Πάντως σημείωνει ότι χρειάζεται ένας χρόνος για να αρχίσει η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ζητά εκλογές, λέει πως μπορεί να γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «ζητώ εκλογές, γιατί αυτή τη στιγμή θα ήμουν αδικαιολόγητος αν δεν ζητούσα απέναντι σε μια τέτοια «μη κυβέρνηση»».

Η «ροζ» ατζέντα … ανάβει φωτιές!

Πολλοί έχουν... πέσει από τα σύννεφα μετά την έντονη φημολογία για γνωστή Πατρινή που διατηρεί ατζέντα με ονόματα Αθηναίων για τους οποίους κανονίζει «ροζ» ραντεβού με κορίτσια.
Πρόκειται για γυναίκα υπεράνω υποψίας η οποία είναι αρκετά γνωστή στην πόλη ενώ για χρόνια δραστηριοποιείτο στην Αθήνα και είχε πολύ δυνατές γνωριμίες. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες παρέες άρχισαν να λέγονται τα παραπάνω. Και το θέμα είναι ότι η φημολογία ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις ενός πρώην πολύ στενού φιλικού προσώπου της συγκεκριμένης. Επρόκειτο για μία επί χρόνια επιστήθια φίλη της με την οποία όμως διέκοψαν κάθε επαφή, ακόμα και μία σκέτη «Καλημέρα», με αφορμή μία έντονη διαφωνία τους για παλαιότερη μεταξύ τους οικονομική συναλλαγή.
Η πρώην φίλη λοιπόν φαίνεται πως αποφάσισε να την εκδικηθεί, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της γνωστής Πατρινής. Και αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων ,την ύπαρξη αυτής της ατζέντας. Η οποία, λέγεται, ότι περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα ανθρώπων της υψηλής κοινωνίας από την Αθήνα και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Και ότι εκείνοι επικοινωνούν μαζί της όταν θέλουν μία ερωτική σύντροφο ή μία συνοδό σε... «επαγγελματικό» ταξίδι! Υπήρξαν πολλοί, βέβαια, εξ αρχής θεώρησαν πως επρόκειτο για μία κακοήθεια, ωστόσο ορισμένες λεπτομέρειες που ανέφερε η πρώην φίλη έδειχναν ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν να λέει την αλήθεια. Και αυτό που ουσιαστικά αποκάλυπτε ήταν ότι η Πατρινή κερδίζει αρκετά χρήματα από τη συγκεκριμένη ενασχόλησή της και όχι από την πραγματική δουλειά της η οποία δεν της εξασφαλίζει τα χρήματα για «καλή» ζωή.
Αλήθεια ή «ρετσινιά»;
Μπορεί φυσικά το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις, όσον αφορά τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται, ωστόσο, από την άλλη, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που έχει σημασία και βαρύνει ιδιαίτερη την εν λόγω Πατρινή, είναι ότι το όνομά της έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα σε αρκετές παρέες, αφού το «νέο» έχει ταξιδέψει από στόμα σε στόμα. Και ακόμα και στην περίπτωση που η αποκάλυψη της πρώην φίλης της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η «ρετσινιά» δυστυχώς θα μείνει...dete.gr

Μεγάλη προσέλευση στην Γιορτή Λαλαγγίδας στο Βλαχόπουλο !

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην γιορτή Λαλαγγίδας και Ελαιολάδου που διοργάνωσε χθές βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου στην κεντρική πλατεία του χωριού .
Η Λαλαγγίδα ένα παραδοσιακό διατροφικό έδεσμα ήταν συνυφασμένο με το ξεκίνημα της ελαιοσυγκομιδής σε μία κατ΄εξοχή αγροτική περιοχή όπως είναι το Βλαχόπουλο .
Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πύλου – Νέστορος στάθηκε αρωγός στην εκδήλωση στηρίζοντας έτσι ήθη και συνήθειες παλαιότερων εποχών που τείνουν να εκλείψουν στις μέρες μας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πύλου – Νέστορος Τάσος Τσορώνης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαχούμας ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Άγγελος Χρονάς οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γαιτάνης και Α.Ψαλίδας, ο πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου Ηλίας Κανάκης , ο πρόεδρος του συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας Γιώργος Χρονάς καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μεταμόρφωσης Γαρυφαλιά Μανιάτη .
Κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν τις παραδοσιακές λαλαγγίδες από τα χέρια των μελών του συλλόγου συνοδεία καλοψημένης γουρνοπούλας και άλλων εδεσμάτων με καλή μουσική ,άφθονο κρασί και παγωμένη μπύρα διασκεδάζοντας έως τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/

Η Αθήνα να μην καίγεται και τι τους νοιάζει; 27 πυρκαγιές σε εξέλιξη !!

- Κάηκε ο μισός Έβρος !!
Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε Λευκίμη Εβρου, Γαυρολίμνη Ναυπάκτου, Ορθονιές Ζακύνθου, Πάπαρη Aρκαδίας και Μαλανδρίνο Φωκίδας. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης 22 πυρκαγιές - μικρότερης έκτασης - σε όλη τη χώρα μετά την καθυστερημένη και παθητική αντίδραση του κρατικού μηχανισμού της Αθήνας.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, χθες, ότι πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν το έργο των ελληνικών αρχών στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βόρεια Ελλάδα.
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Εβρο, με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμένα. Όπως είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, η φωτιά ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.
Ανόητοι και περιθωριακοί καταστρέφουν τον πλούτο αυτής της χώρας.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών
Πολύ υψηλός προβλέπεται και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι περιφερειακές ενότητες που πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι εξής:
-Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
-Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
-Κορίνθου, Αργολίδας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
-Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).
-Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
-Σποράδων (Περιφέρεια Θεσσαλίας).
-Λήμνου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).blog.gr
-Έβρου και Θάσου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Αρνούνται πολλοί δήμαρχοι να αναρτήσουν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής τους...

Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να ..τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.
Μέχρι σήμερα, έχουν συμμορφωθεί με το νόμο αρκετοί Δημοτικοί Άρχοντες, αλλά η πλειοψηφία -κυρίως οι ...πλούσιοι- κωφεύει.
Τι θα κάνετε με αυτό κ.Παπανδρέου που αποτελεί θεμελιώδη κανόνα διαφάνειας;
Ποιές θα είναι οι συνέπειες στους παραβάτες;
Αναμένουμε... taxalia.blogspot.com

Εκείνη τη λίστα των "μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας" πότε θα τη δημοσιοποιήσετε;

Τι έγινε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, με εκείνη τη λίστα, που δηλώσατε ότι έχετε και περιέχει ονόματα 1.100 μεγαλοκαταθετών στις Ελβετικές τράπεζες; Πότε θα τη δημοσιοποιήσετε για να μας πείσετε ότι μπορείτε -εκτός από τις μεσοαστικές τάξεις- να ... συγκρουστείτε και με το "κεφάλαιο";
Λίστες μεγαλοφειλετών ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.
Λίστες μεγαλοφοροφυγάδων ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.
Λίστες... μεγαλοκαταθετών Ελβετίας ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.
Τη "μικρή" και "μεσαία" τάξη τη διαλύσατε με ιδιαίτερη επιτυχία ! Στα μεγάλα ψάρια δυσκολεύεστε πολύ εσείς οι σοσιαλιστές. Γιατί τόσο ζόρι;
A, ! Μη βγάλετε καμιά λίστα με "ψιλικατζήδες"! Περιμένουμε με αγωνία τα ονόματα του 1.000.000 ευρώ και άνω. Και άνω Γιώργο, όχι και κάτω!
http://taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_3963.html

Εννιά στους δέκα εξηντάρηδες είναι σεξουαλικά ενεργοί

Εκτός από τις ακραίες περιπτώσεις, οι περισσότεροι άνδρες μετά τα 60 παραμένουν ενεργοί σεξουαλικά, όπως δείχνει η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Μελέτη που πραγματοποίησαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε δείγμα 300 ανδρών (ηλικιακή ομάδα 60+) τους τελευταίους τρεις μήνες, αποδεικνύει πως 9 στους 10 άνδρες (ποσοστό 87%) αυτής της ηλικίας, ενδιαφέρονται για το σεξ και μάλιστα το 35% απευθύνθηκε και σε ειδικό όταν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα σχετικό με τη σεξουαλική λειτουργία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 45% δραστηριοποιείται ερωτικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα το 2% των ανδρών άνω των 60 έχει πάνω από 3 φορές την εβδομάδα επαφές, το 6% 2-3 φορές, ενώ το 37% μία φορά την εβδομάδα.
Ακόμα, το 32% δηλώνει πως έχει ερωτική επαφή μία φορά στις 15 μέρες, το 10% μία φορά το μήνα ενώ υπάρχει και το ποσοστό 7% που συνευρίσκεται με τη σύντροφό τους μία φορά στους 2-3 μήνες:greekradar

Στάχτες και αποκαΐδια στην Αρκαδία !

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία όπου όλη την νύχτα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές οργανώσεις, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Δεσινιώτη, έδωσαν και δίνουν πραγματικά σκληρή μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη έκταση που είχε το πύρινο μέτωπο.
Η γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες το βράδυ, ενώ εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν αποτεφρωθεί περί τα 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Η φωτιά καίει δάσος μεταξύ των χωριών Αγριακόνα, Καλτεζές και Δάφνη και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Από νωρίς το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν.
Την νύχτα μετά από αίτημα του δήμου Τρίπολης, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει τα μέτωπα των πυρκαγιών στα χωριά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση.
Αφού εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος μαζί με τρεις αντιδημάρχους Τρίπολης, επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής και μετά κατευθύνθηκαν στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στο χωριό Πάπαρι, εξετάζοντας επιτόπου την κατάσταση και έδωσαν τις απαραίτητες κατευθύνσεις.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να κάνουν ρήψεις νερού αεροσκάφη ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή.
Συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης.
Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν.
Η φωτιά που πέρασε χθες από τα χωριά Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη προκάλεσε ελάχιστες ζημιές σε αγροικίες, αποθήκες και σταυλικές εγκαταστάσεις, ενώ δεν κάηκε κανένα σπίτι.

Βίαζαν γυναίκες στο όνομα της πίστης!

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν επτά άνδρες από τη Βολιβία, για τους επανειλημμένους βιασμούς περίπου 100 γυναικών.
Οι άνδρες, από 18 έως 45 ετών, ανήκουν στην σέκτα των Μενονιτών, οι οποίοι είναι προτεστάντες που απορρίπτουν τον πλούτο και την εξουσία, έχουν υιοθετήσει μια πασιφιστική φιλοσοφία και, όπως και οι Άμις, ζουν σε απομονωμένες κοινότητες.
Σύμφωνα με το δικαστήριο και το δημοσίευμα στο newsbeast.gr, οι καταδικασθέντες βίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεκάδες γυναίκες, ανάμεσά τους και μικρά κορίτσια.
Ένας όγδοος άνδρας καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών διότι τους έδινε μια ναρκωτική ουσία, ώστε να χάνουν τις αισθήσεις τους και να μην προβάλλουν αντίσταση. Οι δράστες συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2009, μετά την καταγγελία ενός θύματός τους, το οποίο ξύπνησε καθώς δεχόταν επίθεση.

Η ενέργεια από ΑΠΕ πρώτος στόχος της Κυβέρνησης !!

«Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι μια τεράστια δυνατότητα για τη χώρα και συνιστά την πιο κεντρική πολιτική μας η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του χθες στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Κατά τον κ. Παπανδρέου η Ελλάδα θα στηρίζεται έτσι στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις και θα έχει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι σε συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανοίγονται ήδη προοπτικές εξαγωγών στην κατασκευαστική βιομηχανία, σε τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί σε καινοτομία.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «στηρίζουμε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια ως κεντρική πια πολιτική η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, το σύνολο των νοικοκυριών της χώρας μας, σιγά - σιγά να μπει σε προγράμματα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους δημόσιους φορείς και με τους ιδιωτικούς φορείς συντήρησης σε προγράμματα που θα μειώσουν σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού, άρα και το κόστος που υπάρχει στην ενέργεια, εγγυώμενοι παράλληλα πάρα πολλές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά». Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι έχει τεράστια σημασία για το μέλλον η στροφή της χώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου