20.8.11

Γιαγιά έπεσε σε γκρεμό και σώθηκε!

Απίστευτη τύχη είχε μια ηλικιωμένη οδηγός όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από τον δρόμο και κύλησε σε γκρεμό για περίπου 40 μέτρα, χωρίς ωστόσο να πάθει το παραμικρό!
Σύμφωνα με το e-volos.gr το περιστατικό συνέβη σήμερα στον δρόμο προς τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου που αυτές τις μέρες επισκέπτεται πλήθος κόσμου λόγω των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα προς τιμή του Αγίου Αποστόλου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν προς βοήθεια, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν απλά να βοηθήσουν την 78χρονη να ανέβει το βουνό…

4, 8 Ρίχτερ «ξύπνησαν» Ηλεία και Αχαΐα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με επίκεντρο περιοχή νότια της πόλης της Πάτρας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Magnitude ML 4.8
Region SOUTHERN GREECE
Date time 2011-08-20 02:00:24.0 UTC
Location 37.96 N ; 21.68 E
Depth 15 km
Distances 31 km S Pátrai (pop 163,360 ; local time 05:00:24.9 2011-08-20)
34 km NE Amaliás (pop 19,579 ; local time 05:00:24.9 2011-08-20)
13 km S Káto mazarákion (pop 1,005 ; local time 05:00:24.9 2011-08-20)

Νέο σύστημα λειτουργίας σε τελωνεία και εφορίες !

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ σημαντικών αλλαγών σε τελωνεία και εφορίες ξεκινά τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, όπως προβλέπεται στο νέο σχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, θα ανασταλεί η λειτουργία του Tελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β'Α Τaxis) της περιοχής του Nομού Αττικής, ενώ θα συγχωνευτούν 14 τελωνειακές υπηρεσίες και 50 ακόμα υποδιευθύνσεις και τμήματα τελωνείων. Ακόμα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, από τον Σεπτέμβριο έως τα τέλη του 2012 οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν από 30 δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες.
Oι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, ενώ οι φορολογικές συναλλαγές –πληρωμή και επιστροφή φόρων– θα γίνονται από τις τράπεζες. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που αφορούν τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 εφοριών της χώρας, ενώ θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις για αλλαγές προϊσταμένων οι οποίοι απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων αύξησης των εσόδων.

Μια σέξι μαμά στη ....Μεσσηνία !

Παρότι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών έχει από τα πιο καλλίγραμμα σώματα στην ελληνική showbiz.
Ο λόγος για την Ελένη Πετρουλάκη την οποία συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του gossip-tv στη Μεσσηνία! Η εντυπωσιακή γυμνάστρια έκανε πολλούς να παραμιλούν όταν την είδαν στην παραλία με το σέξι μαγιό της.Η σύζυγος του Ίλια Ίβιτς απολαμβάνει την κάθε στιγμή με την παρέα της και φορτίζει τις μπαταρίες της για τον χειμώνα, μιας και είναι γνωστό ότι είναι μία πολυάσχολη γυναίκα! Δείτε στο gossip-tv φωτογραφίες για Ελένη Πτρουλάκη: Ηλιοκαμένη και πιο σέξι από ποτέ.gossip-tv

Ζητάμε συγνώμη …αντιμετωπίζουμε τεχνικά προβλήματα !

Φίλοι Αναγνώστες
Για το επόμενο τριήμερο οι αναρτήσεις θα είναι περιορισμένες λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε ξαφνικά . Ελπίζουμε ότι σύντομα θα τα ξεπεράσουμε και θα είμαστε πάλι ανελλιπώς μαζί σας
Newsmessinia

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 20 - 8 -2011




19.8.11

Ο Τ.Αποστολόπουλος στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος !

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη, στο Δημαρχείο της Πύλου, παρουσία Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής της μείοζονος μειοψηφίας κ. Τσορώνη.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, αφού καλωσόρισε θερμά στην Πύλο τον Γενικό Γραμματέα, τόνισε την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και την αναγκαιότητα διατήρησης της υπάρχουσας στενής σχέσης λόγω των ιδιαίτερων αναπτυξιακών τάσεων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (τουρισμός, μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, φυσικό περιβάλλον, γεωργική παραγωγή κ.α.) που υπάρχουν στο Δήμο Πύλου – Νέστορος. Παράλληλα, ο κ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτή την εποχή, όπως η ελλιπής στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα προβλήματα ασφαλείας των πολιτών.
Από πλευράς του ο κ. Αποστολόπουλος, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους παρόντες αιρετούς για τη θερμή υποδοχή ανέφερε ότι αισθάνεται εν μέρει Πύλιος και ότι η πόρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ανοιχτή στο Δήμο Πύλου – Νέστορος για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή, το ΣΧΟΟΑΠ της Κορώνης, στο οποίο, κατόπιν συντονισμένων κινήσεων, ενσωματώθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι προτάσεις - παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από το Δήμαρχο και τόνισε ότι σύντομα το ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης θα είναι από τα πρώτα που θα υπογράψει ο ίδιος για να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας παρατήρησε ότι με τη συνεχή συνεργασία των Δήμων του Ν. Μεσσηνίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε οργανωμένη βάση θα μπορέσουν να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο τέλος της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά βιβλία της περιοχής ενώ ο κ. Αποστολόπουλος με τη σειρά του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και τον τέως Δήμαρχο Νέστορος επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της Πύλου όπου συζήτησαν υπηρεσιακά θέματα. Έπειτα επισκέφθηκαν το Σύλλογο Αλιέων στο ιχθυοτροφείο Διβαρίου και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Στην Καλαμάτα ο Πρέσβης των ΗΠΑ, με «πακέτο» θεμάτων στο τραπέζι της συνάντησης με το Δήμαρχο Π. Νίκα

Στο δημαρχείο της Καλαμάτας σε μία κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική επίσκεψη βρέθηκε το πρωί ο Αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σμιθ. Ο κορυφαίος διπλωμάτης συνοδευόμενος από την σύζυγό του και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα συζητώντας για διάφορα ζητήματα, με κυρίαρχο την ανάπτυξη συνεργασιών και κατ’ επέκταση επενδύσεων, με φόντο τις προοπτικές που ανοίγονται για την Καλαμάτα. Επί τάπητος και ης συζήτηση για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ. Ο κ. Σμιθ έδειξε άριστος γνώστης των ζητημάτων του τόπου με αναφορά να γίνεται στα οδικά έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και τα αγροτικά μας προϊόντα, όπως οι ελιές Καλαμων και το λάδι μας. Στα ελληνικά ξεκίνησε σημειώνοντας: «είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ...» για να συνεχίσει εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα όσα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τον κ. Νίκα. Ερωτώμενος από την τηλεόραση BEST ο κ. Σμιθ αναφέρθηκε και στην παγκόσμια οικονομική κρίση: «δεν είναι μόνο μια κρίση που αφορά την Ελλάδα, αλλά μια γενικότερη κρίση που περιλαμβάνει όλους μας. Είναι σημαντικό πιστεύω να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Αναζητούμε νέους δρόμους συνεργασίας, για δουλειές για επιχειρηματικές κινήσεις, για να ξεπεραστεί η κρίση. Η κρίση πάντως δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί από τη μια στιγμή στην άλλη». Τώρα διπλωματικά απέφυγε να απαντήσει εάν η χώρα μας αντιμετωπίζετε ως το... μαύρο πρόβατο, τόνισε «...δεν είναι μόνο η χώρα σας αλλά και άλλες χώρες στην ίδια κατάσταση. Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα όμως επηρεάζει κι άλλες χώρες». Ο κ. Σμιθ σε ερώτηση της τηλεόρασης BEST για το τί πρόκειται να πράξουν οι ΗΠΑ στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί το «οικόπεδο 12» και την προσπάθεια που γίνεται από την Κύπρο σημείωσε «...σίγουρα θα υποστήριξουμε μια λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ πιστεύουμε ότι η κύβερνηση της Κύπρου έχει το δικαίωμα να αναπτύξει τις φυσικές πηγές της».

Νέα διοίκηση στον Ιατρικό Σύλλογο Καλαμάτας

Ο ακτινολόγος Μιχάλης Μιχαήλ αναλαμβάνει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι γιατροί Δημήτρης Νικολόπουλος, Γιώργος Πανομήτρος, Γιάννης Μπούρης, Δημήτρης Τζωρτζίνης, Σπύρος Παυλάκης, Δημήτρης Τζαμουράνης, Χρήστος Γαλιώτος, Γιώργος Σωφρονάς, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και Χαράλαμπος Καρακύκλας.

Τίτλοι τέλους για την ΕΤ1

Το κλείσιμο της ΕΤ1 και της «Ραδιοτηλεόρασης», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα, λέγοντας μάλιστα ότι θα αποτελεί τον νέο πυλώνα της ΕΡΤ.
Για την τηλεόραση
Στο επίπεδο της τηλεόρασης, ο κ. Μόσιαλος μίλησε για δημόσιο και όχι κομματικό λόγο, αύξηση του ποιοτικού προγράματος με έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική παραγωγή.
Οι πόλοι πλέον είναι η ΝΕΤ και η ΕΤ3, η οποία θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.
Κατά συνέπεια καταργείται η ΕΤ1.
Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς του με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Επίσης καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+». Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί το «Πρίσμα», ενώ θα υπάρξουν συμπράξεις με τα ιδιωτικά κανάλια.
Τα προγράμματα των καναλιών που καταργούνται (όπως το «Ουράνιο Τόξο») θα ενσωματωθούν στα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.
Για το ραδιόφωνο
Στο επίπεδο του ραδιοφώνου θα αναβαθμιστεί το ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα με ενιαίο πρόγραμμα που όμως δεν θα χάσει τα τοπικά χαρακτηριστικά.
Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία.
Οι πέντε διατηρούνται για εθνικούς λόγους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι υπόλοιπες αλλαγές
Καταργούνται ακόμα το Ινστιτούτο Οπτικο-ακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Κλείνει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» το οποίο είναι ζημιογόνο, όπως είπε ο κ. Μόσιαλος. Το ετήσιο κόστος είναι 1,2 εκατ. ευρώ το κόστος.
Το προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης.
Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού : ΤΟ ΒΗΜΑ

Έκλεισαν Πάνια-Λαφαζάνη στο ALTER

Η Αννίτα Πάνια και η Όλγα Λαφαζάνη έκλεισαν με το Alter. Συγκεκριμένα, η Αννίτα Πάνια συμφώνησε για έναν ακόμη χρόνο με το κανάλι του Μπουρναζίου, αν και την χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη γι' αυτήν στο κανάλι, αφού πολλές φορές την είδαμε εκνευρισμένη και υπήρξαν μέρες που δεν βγήκε στην εκπομπή της, αλλά και η Όλγα Λαφαζάνη αναλαμβάνει την παρουσίαση του «TV Weekend»!

Κομπίνα από λαθρομετανάστες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας !

Τρεις Ρουμάνοι και τρεις Ιρακινοί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, γιατί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πτήση για τη Νυρεμβέργη παραπλανώντας τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων. Συγκεκριμένα οι τρεις Ρουμάνοι, αφού επέδειξαν τις γνήσιες ταυτότητές τους στο σημείο ελέγχου και παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης, παρέδωσαν τις κάρτες στους τρεις Ιρακινούς, που είχαν πλαστές ρουμανικές ταυτότητες.
Η παραπλάνηση έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς που συνέλαβαν, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, τους τρεις Ιρακινούς λαθρομετανάστες και τους τρεις Ρουμάνους με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Αυτοί είναι οι νέοι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη !

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να κάνει διακοπές με τον Ματέο Παντζόπουλο, όμως δεν ξεχνά την εκπομπή της και αναζητά τα νέα πρόσωπα που θα την πλαισιώνουν τη νέα σεζόν! Ο «Καφές με την Ελένη» θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου! Στο πλευρό της δεν θα δούμε, όπως είναι γνωστό την Έλενα Αρσένη, ούτε τον Ανδρέα Σχοινά -τα φαγητά του οποίου μύριζε και... βογκούσε η Ελένη- αλλά… θα δούμε γυναίκα σεφ. New entry στον «Καφέ» θα είναι ο Σπύρος Λάμπρου σύμφωνα πάντα με τις φήμες. Μάλιστα, αναμένεται να ανανεωθούν οι στήλες της εκπομπής και τις επόμενες μέρες που επιστρέφει θα αποφασιστεί ποιος από τους συνεργάτες της θα αναλάβει τι.gossip-tv.gr

Ευχαριστήριο πρός το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας !


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Τρίπολης- Καλαμάτας

Την Τρίτη (23-8-2011) και ώρα 06:00, θα γίνει μετακίνηση συρμού, από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) έως το 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.
Ο ειδικός συρμός είναι διαστάσεων, μήκους 105,90 μέτρων, πλάτους 6,04 μέτρων και ύψους 5,245 μέτρων, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για την διέλευση του, όπως αυτός εκτιμήθηκε από προηγούμενη διέλευση ιδίου συρμού, θα είναι πολύωρος καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, δεν ξεπερνά τα πέντε (5) χλμ/ώρα.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, θα εκτρέπει την κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων, που κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας από έξοδο του Ν.Α.Α.Τ. ( διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα ).
Σε όλο το μήκος της διαδρομής, θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση καθώς και τροχονόμοι για την ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών.
Επιπλέον, για τα φορτηγά και λεωφορεία, θα υπάρχει ενημέρωση, ότι κατά την κίνηση του συρμού, θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους, στο 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) και στο 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( έξοδος Ν.Α.Α.Τ. ).
Η κυκλοφορία των οχημάτων βαρέου τύπου, θα γίνεται εκ' περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύονται προσωρινά στο Σταθμό Διοδίων Λεονταρίου, επί του Ν.Α.Α.Τ. και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους ,όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.
Η κίνηση του συρμού γίνεται, με την υπ' αριθ. 704 από 11-8-2011 έγκριση μεταφοράς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση των ανωτέρω οδών, την Τρίτη (23-8-2011), παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης.

Έπιασαν τον βιαστή της 12χρονης - Σοκαρισμένο το παιδί τον αναγνώρισε

- Ομολόγησε ο δράστης - Ειχε κάνει φυλακή στην Γερμανία για βιασμό
- Το παιδί έκανε διακοπές με τους γονείς του στην περιοχή
- Ο 45χρονος κυκλοφορούσε με κλεμμένο αυτοκίνητο
Μετά την καταγγελία-σοκ του παιδιού οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιοχή κοντά στην Τουζλα της Καβάλας.
Το απόγευμα τον εντόπισαν στην Κάρυανη Καβάλας. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν μπροστά στο παιδί που τον αναγνώρισε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
Ο 45χρονος ομολόγησε και είπε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι έχει εκτίσει 6ετή ποινή φυλάκισης στην Γερμανία για βιασμό.
Η 12χρονη έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην παραλία Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου. Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει σε κοντινό περίπτερο. Στη διαδρομή, ο 45χρονος άντρας, που οδηγούσε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, τη σταμάτησε και της πρότεινε να τη μεταφέρει στον προορισμό της. Αντ' αυτού, ωστόσο, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, όπου τη βίασε. Στη συνέχεια, την επέστρεψε στο σημείο, απ' όπου την παρέλαβε, αλλά σε αρκετά μακρινή απόσταση από το σπίτι της. Η 12χρονη επέστρεψε σοκαρισμένη στο σπίτι και αμέσως οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός στις αστυνομικές αρχές.
Ο ιατροδικαστικής εξέτασε το νεαρό κορίτσι, το βράδυ της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο Καβάλας και επιβεβαίωσε το βιασμό του.
Η κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ήταν μεγάλη τόσο στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όσο και στις γύρω περιοχές. Μάλιστα, προτού ο δράστης ομολογήσει την πράξη του, είχε γίνει η προσαγωγή 4 υπόπτων. newsit

Τύχη βουνό για 18χρονη στη Μυτιλήνη !

Μέσα στη θάλασσα βρέθηκε χθες το βράδυ μια 18χρονη στη Μυτιλήνη. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο ανέσυρε τη νεαρή γυναίκα, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Η 18χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.zougla.gr

Η Ελλάδα πάντα στη 10η θέση της UEFA !!

Οι νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, έδωσαν νέους βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία είναι πάντα στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλο στόχο φέτος να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, που συνεπάγεται παρουσία περισσότερων ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.
Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:
1.Αγγλία 72.097 βαθμοί (8/8
2.Ισπανία 65.543 (7/7)
3.Γερμανία 61.769 (5/6)
4.Ιταλία 50.624 (6/7)
5.Γαλλία 45.928 (6/6)
6.Πορτογαλία 45.429 (6/6)
7.Ρωσία 40.165 (6/6)
8.Ουκρανία 39.383 (6/6)
9.Ολλανδία 34.115 (5/5)
10.Ελλάδα 31.900 (4/5)
11.Τουρκία 30.950 (4/5)
12.Δανία 26.125 (3/5)
13.Βέλγιο 23.700 (4/5)
14.Ελβετία 23.000 (5/5)
15.Αυστρία 22.325 (4/4)
16.Σκοτία 19.266 (3/4)
17.Κύπρος 19.249 (3/4)
18.Ισραήλ 19.000 (3/4)
19.Κροατία 17.874 (1/4)
20.Τσεχία 17.600 (2/4)
Στην τελευταία στήλη αναφέρονται οι ομάδες της χώρας που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ΄ όσες συμμετείχαν αρχικά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Άνοιξαν σήραγγα για να βρουν... χρυσές λίρες !!

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που έψαχναν χρυσές λίρες, μέσα σε σήραγγα που είχαν διανοίξει, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επίδοξοι χρυσοθήρες, ηλικίας 47 έως 58 ετών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, τη νύχτα, σε ρέμα της περιοχής, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν δημιουργήσει υπομονετικά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τη σήραγγα, μεγάλου βάθους.
Για τις ανάγκες της "ανασκαφής" χρησιμοποιούσαν διάφορα εργαλεία και καλώδιο, μήκους περίπου 50 μέτρων, που είχαν συνδέσει σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ για το φωτισμό της σήραγγας.
Οι αστυνομικοί, εκτός από τα εργαλεία (κρουστικό τρυπάνι, φτυάρια, σκοινί, κ.ά.) βρήκαν στην κατοχή τους και μια συσκευή για την άντληση των υπόγειων υδάτων από τη σήραγγα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη ανασκαφή και ρευματοκλοπή.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ –Φωτιά στην Μεταμόρφωση !

Νέος εμπρησμός σήμερα το πρωί στην Μεταμόρφωση στην περιοχή του όρους Αμυγδαλίτσα . Η αντίδραση της Π.Υ ήταν άμεση στην μάχη της Κατάσβεσης « σηκώνοντας » Δυο Πεζεντελ καθώς και επίγειες δυνάμεις και αναμένεται να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη ώρα . Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται το φετινό καλοκαίρι στην πολύπαθη περιοχή που καίγεται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια

Κλείνει η ΕΡΑ Καλαμάτας μετά από 25 χρόνια λειτουργίας ! !

ΕΡΤ: “πέφτει μαύρο” σε τρία κανάλια, κλείνουν δέκα ραδιόφωνα
- Κλείνει η ΕΤ1, μένουν μόνο ΝΕΤ-ΕΤ3
- 19 περιφερειακά ραδιόφωνα γίνονται ... 9!
- Μείωση στο προσωπικό και τέλος σε συμβάσεις
Ο στόχος λέει το υπουργείο είναι να εξοικονομηθούν άμεσα πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα σταματήσουν να εκπέμπουν η ΕΤ1 και τα ψηφιακά ΣΙΝΕ και ΣΠΟΡ σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αναστέλλεται η έκδοση της ραδιοτηλεόρασης, ενώ συγχωνεύονται τα περιφερειακά ραδιόφωνα με στόχο να συνεχίσουν την εκπομπή μόνο τα 9 από τα 19.
Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες την κατάργηση του ινστιτούτου οπτικοακουστικών μέσων και του οπτικοακουστικού αρχείου.
Το προσωπικό με βάση το σχέδιο του υπουργείου θα πέσει στο... μισό ως το 2015 (μείωση 45%) και η αρχή γίνεται με “κόψιμο” στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ουσιαστικό πάγωμα προσλήψεων ώστε μέσω συνταξιοδοτήσεων να αρχίσει να “πέφτει” το κόστος.
Νεφελώδες ως προς το προσωπικό παραμένει το ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει... αξιολόγηση, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Οι συχνότητες καναλιών και ραδιοφώνων θα παραμείνουν στην ΕΡΤ, ωστόσο μένει από τις ανακοινώσεις του υπουργού σήμερα ( ώρα 11:00) να διευκρινιστεί πως θα αξιοποιηθούν, αλλά και πως θα αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία.

Αγοράκι 6 ετών καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα !

Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Βόλου νοσηλέυεται το ηλικίας 6 ετών αγοράκι, που τραυματίστηκε την Πέμπτη το βράδυ, από μεταλλική πόρτα, ενώ έπαιζε με έναν φίλο του στην περιοχή του ελικοδρομίου Ν. Ιωνίας. Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο, το παιδί δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η κατάστασή του είναι καλή και ίσως την Παρασκευή πάρει εξιτήριο.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ; Προσωρινά στο 23% ο ΦΠΑ !!

Βραχύβια θα είναι η μετάταξη του κλάδου εστίασης από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23%, αλλά η αγορά δεν φαίνεται να αποφεύγει την ψυχρολουσία των σαρωτικών ανατιμήσεων - έστω και προσωρινά - από την 1η Σεπτεμβρίου.
«Τον ΦΠΑ έχουμε πει ότι τον Οκτώβριο θα τον συζητήσουμε σε άλλη βάση. Αν θέλετε να σας κάνω μια πρόβλεψη, αυτό το 23% δεν το βλέπω να μακροημερεύει», είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, την ώρα που φορείς της αγοράς χαρακτήριζαν «έγκλημα» την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% για τον κλάδο εστίασης και «επικίνδυνες» τις θεωρίες για αναδιάρθρωση των συντελεστών και μετατάξεις προϊόντων.
Από την 1η Σεπτεμβρίου. Με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της τρόικας όπως αποτυπώνονται και στις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου, από την 1η Σεπτεμβρίου μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, από τον μειωμένο 13%, χυμοί φρούτων και λαχανικών, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης, αγγίζοντας από πίτσες, σουβλάκια και γλυκά έως εστιατόρια, ταβέρνες, καντίνες και φαγητά σε πακέτο.
Από τον αλμυρό ΦΠΑ δεν γλιτώνει ούτε το φαγητό που σερβίρουν ξενοδοχειακές μονάδες ακόμα κι αν περιλαμβάνονται σε πακέτα διαμονής και διατροφής καθώς προβλέπεται ότι σε κλιμακωτό ποσοστό (ανάλογα με το αν περιλαμβάνεται πρωινό, ημιδιατροφή ή all-inclusive) επί της ενιαίας τιμής θα επιβάλλεται συντελεστής 23%.
Δεμένα χέρια. Το οικονομικό επιτελείο συμμερίζεται τις ανησυχίες της αγοράς αλλά επί του παρόντος φαίνεται να έχει και δεμένα χέρια εξαιτίας της πρόβλεψης του Μεσοπρόθεσμου για είσπραξη 300 εκατ. ευρώ φέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2012 από τις αλλαγές στον ΦΠΑ.
Ετσι, παρ' ότι επανειλημμένα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει εκφράσει την πρόθεση αλλαγών (στο τραπέζι έχει τεθεί πρόταση για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 17%-18% ή εναλλακτικά για μείωση των υφιστάμενων συντελεστών κατά τρεις μονάδες), οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας και να συνοδεύονται, βεβαίως, από μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.
Το θέμα θα εξεταστεί κατά την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας, αλλά και στο πλαίσιο του διαλόγου για το Φορολογικό και οι όποιες αλλαγές αναμένεται - εκτός απροόπτου - να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2012.
Αντιδράσεις. Οι φορείς της αγοράς πάντως αντιδρούν έντονα ακόμα και σε προσωρινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Με επιστολή που απέστειλαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Ν. Σκορίνης προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου, υπογραμμίζουν ότι με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ οι 125.000 επιχειρήσεις εστίασης θα μετρήσουν από το 2010 μία επιβάρυνση της τάξης του 156% (από 9% σε 23%).
Ακόμη υποστηρίζουν ότι «δεν θα εισπραχθεί ούτε το 20%-30% των προϋπολογισθέντων εσόδων με ύφεση που υπερβαίνει το 7% του ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν
οδηγήσει σε πρωτοφανή κρίση τις επιχειρήσεις εστίασης, τους νέους και νέες που εργάζονται σε αυτές και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν».
Tην επανεξέταση της αύξησης του ΦΠΑ ζητά και η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων η οποία συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 19 - 8 -2011


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου