23.7.11

Της σηκώνει την Φούστα και μένει ….ατάραχη !

Κάποιος σηκώνει τη φούστα της κομψής κυρίας, εκείνη δε δείχνει να ταράζεται γιατί.. όλα τα πιθηκάκια είναι παιχνιδιάρικα:

Καύσωνας Κυριακή και Δευτέρα !

Θα ...αναστενάξουν οι παραλίες - Ανάσα θα πάρουμε από Τρίτη !
Πήραμε ανάσα σήμερα Σάββατο από το ελαφρύ αεράκι που φύσηξε, όμως ο καύσωνας επιστρέφει δριμύτερος αύριο Κυριακή.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τη Δευτέρα.
Στην Αττική, την Κυριακή το θερμόμετρο θα δείξει 37, ενώ στα Κεντρικά θα αγγίξει τους 38. Το αεράκι θα κοπάσει, οπότε μαζέψτε τα κουβαδάκια σας και βουρ στις παραλίες για λίγη δροσιά.
Οι ίδιες θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν και τη Δευτέρα, ενώ ανάσα θα πάρουμε από Τρίτη, που ο υδράργυρος θα πέσει ένα με δύο βαθμούς Κελσίου.

Σοκ! Νεκρή η τραγουδίστρια Amy Winehouse

Η γνωστή τραγουδίστρια Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο το απόγευμα του Σαββάτου!
Η 27χρονη τραγουδίστρια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.
Η είδηση μεταδόθηκε από την Daily mail πριν λίγο.
H είδηση επιβεβαιώνεται από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σίγουρα ως πιθανή αιτία θανάτου είναι η υπερδοσολόγια ποτού και ναρκωτικών.

Θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε ….

Της Αντωνίας Μπούζα
Η μητέρα του κ.Οικονόμου δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!
Την ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. , καλεσμένος του τηλεοπτικού Σταθμού ALTER και του κ. Χατζηνικολάου ήταν ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.
Η απλοϊκότητα των απαντήσεων που έδωσε στους καλά πληροφορημένους δημοσιογράφους του σταθμού , προκαλεί ανησυχία για τη δυνατότητα χειρισμού κρισίμων αποφάσεων για τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων, τόσο από τον ίδιο όσο και από το λοιπό Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .
Με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο δήλωσε ανακουφισμένος που η μητέρα του όπως είπε χαρακτηριστικά, δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!!!!!
Θέλησε να μας πείσει πως τώρα πλέον, σταματάει ο φόβος για τη στάση πληρωμών και πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα βρίσκουν πλέον χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Εν τη ρύμη του λόγου του , απεκάλυψε στους Έλληνες , πως θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε με το αρχικό μνημόνιο , μόνο για να καλύψουμε τα στοιχειώδη της επιβίωσής μας!!!!
Εφ΄ όσον ήταν έτσι ,γιατί δε βγήκε εγκαίρως να το πει και να πληροφορήσει το λαό για τις λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησής του;
Αυτός δεν αποτελεί μέλος της Κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου , που μας διαβεβαίωνε ότι με το μνημόνιο γίνεται η σωστή και μοναδική πολιτική κίνηση που υπήρχε για να μη χρεοκοπήσει η Χώρα;
Δε συνεχίσθηκε αυτό με τα εκβιαστικά διλήμματα για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;
Ψηφίζουμε για να μη χρεοκοπήσουμε όπως χαρακτηριστικά έλεγαν!
Κι όμως και ψηφίσαμε και χρεοκοπήσαμε!!!
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε πως πρέπει το Σεπτέμβριο να υπογραφεί και νέα δανειακή σύμβαση με το μηχανισμό στήριξης , δηλαδή, νέα μέτρα , εάν φυσικά επιτύχουν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου !!
Οι Κυβερνώντεςμε τον τρόπο που τοποθετούνται δημοσίως, θεωρούν πως οι Έλληνες, που ενώ η ιστορία τους κατατάσσει στους λαούς που δε δίστασαν ν΄αγωνισθούν μέχρις εσχάτων για να υπερασπισθούν τα όσια και τα ιερά του Έθνους , είναι ίσως κάτι αντίστοιχο με τα ....... σταβλισμένα ζώα, που απλώς πρέπει να είναι χαρούμενα και ήσυχα, επειδή κάποιος τους δίνει τη συγκεκριμένη δόση τροφής που έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν !!
Εξευτελιστικό και μόνο σαν σκέψη κάτι τέτοιο για τον περήφανο Ελληνικό λαό!
Φυσικά κ.Οικονόμου και δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και ήσυχοι, φυσικά και βλέπουμε ανίκανοι ν΄αντιδράσουμε να υποδουλώνεται η Χώρα μας ,να παραδίδεται η Εθνική μας κυριαρχία για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό κι εσείς με περισπούδαστο ύφος να μας λέτε πως μας..σώσατε!!
Ανακαλέστε τα όσα είπατε και πείτε επιτέλους την αλήθεια στους Έλληνες , όσο σκληρή και αν είναι!

TIME: «Θα σωθεί τελικά η Ελλάδα;»

Mε τίτλο "Will the second Greek bailout save the euro?" το περιοδικό ΤΙΜΕ αναφέρεται στις σημαντικές αποφάσεις των 17 ηγετών για την Ελλάδα. «Μετά από 18 μήνες αναποφασιστικότητας, διαπληκτισμούς και αυταπάτες, οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ έχουν καταφέρει να βρουν μια δεύτερη διάσωση της Ελλάδα» αναφέρει ο αρθογράφος.
«Το συνολικό πακέτο που συμφωνήθηκε την Πέμπτη, περιλαμβάνει μερικές εντυπωσιακές ανακαλύψεις στην προσέγγιση της Ευρώπης για την επίλυση της αποσταθεροποιητικής κρίσης του χρέους σε ευρώ».
Ο αρθρογράφος όμως αναρωτιέται «Θα λειτουργήσει αυτό το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας; Eχω τις αμφιβολίες μου»
Τα καλά νέα
Κατ’ αρχάς, ας δούμε τα καλά νέα γράφει ο Michael Schuman. «Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα αλλά και θα ’χει κάποια ελάφρυνση του χρέους. Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν εδώ και καιρό ότι το χρέος στην Ελλάδα -που είναι στο 160% του ΑΕΠ - δεν είναι βιώσιμο. Σε αυτό το πακέτο, με ημερομηνίες λήξης έως και 30 ετών, η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων. Θεωρητικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και να εξοφλήσει τα υπολειπόμενα χρέη της».
Οι ηγέτες του ευρώ συμφώνησαν στην αγορά κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά, και μείωσαν σημαντικά το επιτόκιο δανεισμού συνεχίζει ο αρθρογράφος.
Τα δύσκολα
«Μέχρι εδώ καλά. Αλλά όλα αυτά θα λειτουργούν πραγματικά; Υπάρχουν πολλά άλυτα ζητήματα που, κατά τη γνώμη μου, να θέσουν ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο το ευρώ.
Η Ελλάδα μέχρι το 2014, θα πρέπει να επιστρέψει περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ευτελές ποσοστό μόλις 7% του χρέους της.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η «εθελοντική» συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην ανταλλαγή ή πώληση ομολόγων με τους όρους του πακέτου.
Δεύτερον, το πακέτο για την Ελλάδα διευκολύνει τους όρους των δανείων διάσωσης και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και προσφέρει σε άλλες χώρες (όπως η Ισπανία και η Ιταλία ) κάποια προληπτική χρηματοδότηση και βοήθεια.
Αλλά δεν υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία για το χειρισμό χρεωμένων μελών της Ευρωζώνης. Στην πραγματικότητα, οι ηγέτες της Ευρώπης θέλησαν να πείσουν τους ιδιώτες επενδυτές ότι αυτό το πακέτο για την Ελλάδα δεν θα αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές συμφωνίες διάσωσης».

13,5 εκατομύρια ευρώ το …νέο απόκτημα της Γιάννας Αγγελοπούλου !

Η Κρίση δεν τους ...ακουμπά όλους !!
Η Γιάννα Αγγελοπούλου έδωσε 13,5 εκατομύρια για να αγοράσει νέο ελικόπτερο!!!
Και το προσγείωσε στο σκάφος της !!
Μπορεί η Ελλάδα να περνά πολύ δύσκολες ώρες, δεν περνούν όμως εξίσου δύσκολα όλοι οι Έλληνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζεύγος Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου που έδωσαν 13,5 εκατομμύρια δολλάρια για να αγοράσουν ελικόπτερο.
Όχι όμως όποιο κι όποιο. Αγόρασαν τη ναυαρχίδα των αιθέρων, όπως αποκαλύπτει η Real News και την προσγείωσαν στο κατάστρωμα του ιδιωτικού τους σκάφος.

Pravda: Παράλληλος κόσμος κρυμμένος μέσα στη Γη;

Φαίνεται οτι οι επιστήμονες εντοπίζουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να υπολογίσουν τον θεωρητικό αριθμό των...συμπάντων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Μεγάλη Έκρηξη δημιούργησε 10 εις την χιλιοστή δεκάτη έκτη (10^1016) σύμπαντα. Είναι όμως αρκετά πιθανό το ένα σύμπαν να υπάρχει μέσα στο άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του πλανήτη μας. Συνεπώς, ίσως υπάρχει μια άλλη κρυμμένη Γη στο εσωτερικό του πλανήτη μας!
Στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε o μύθος των Ταρτάρων-ο δυσοίωνος υπόγειος κόσμος. Ο φιλόσοφος Αναξαγόρας(5ος αιώνας π.Χ) εφήυρε ένα μοντέλο της Κτίσης αποτελούμενης από την επίπεδη Γή, η οποία περικυκλωνόταν απο την αέρια σφαίρα και το στρώμα του αιθέρα. Έγραψε για την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου με τους λαούς, τις πολιτείες και τα ουράνια ακόμη σώματά του. Αν ο πλανήτης Γή είναι το κέντρο του Σύμπαντος πού ζούν αυτοί οι άνθρωποι; Ζούν κάτω από το έδαφος;
Υποθέσεις σχετικά με την ύπαρξη του Κοίλου χώρου μέσα στον πλανήτη Γη εμφανίζονται και αργότερα. Η θεωρία μεταξύ άλλων προωθήθηκε από τους Γαλιλαίο, Φραγκλίνο και Λίχτενμπεργκ.
Το 1818, ο John Cleves Symmes κατέκλυσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τα πανεπιστήμια και διακεκριμένους επιστήμονες με μηνύματα, στα οποία προσπαθούσε να αποδείξει ότι η Γη φτιάχτηκε από αρκετές ομόκεντρες σφαίρες με ανοίγματα κοντά στους πόλους.
Ο Σοβιετικός ακαδημαϊκός V. Obruchev προέκρινε μια υπόθεση σχετικά με έναν γιγαντιαίο μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στη Γη στα πολύ παλιά χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μετεωρίτης μπορεί να είχε σπάσει μέσω της κρούστας του πλανήτη και να δημιούργησε κοιλότητα στο εσωτερικό.
Ο αμερικανός ερευνητής Cyrus Teed είπε ότι η επιφάνεια της Γης μπορεί να είναι το εσωτερικό κέλυφος μιας σφαίρας. Η θεωρία έγινε γνωστή ως η υπόθεση της" κούφιας κοίλης Γης". Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, όλοι μας ζούμε στο εσωτερικό κέλυφος της Γης.
Ας υποθέσουμε ότι ο υπόγειος κόσμος υπάρχει και ότι κάποιοι ζουν σε αυτόν τον κόσμο. Με τι μπορεί αυτά τα πλάσματα να μοιάζουν; Μπορεί να είναι μυστηριώδη τέρατα, η ύπαρξη ή η μη ύπαρξη των οποίων να έχει περιπλέξει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες;

Η νοσοκόμα, ο γιατρός και η ξεχασμένη κουρτίνα!

Μια... πιπεράτη ιστορία φέρνουν στο προσκήνιο ασθενείς του νοσοκομείο Ρίου...
Σύμφωνα με το dete.gr, οργιάζουν οι φήμες για ζευγάρι γιατρού και εργαζόμενης του νοσοκομείου Ρίου που έγιναν... θέαμα στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, των απέναντι θαλάμων!
Όλα αυτά κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων που έγιναν σε γραφείο αλλά πολύ κοντά στο παράθυρο, το οποίο «βλέπει» προς την πλευρά της απέναντι πτέρυγας του νοσηλευτικού ιδρύματος και σε ορισμένους θαλάμους νοσηλείας που ήταν γεμάτοι από ασθενείς και συνοδούς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα κοντά στα παράθυρα των θαλάμων, είδαν το ζευγάρι από απέναντι να είναι αγκαλιασμένο και να φιλιέται, αλλά δεν έδωσαν μεγάλη σημασία. Άρχισαν ωστόσο να... γουρλώνουν τα μάτια, όταν είδαν το ζευγάρι να ολοκληρώνει το κρυφό ερωτικό του ραντεβού...
Μόνο που, όπως έλεγαν συγγενείς ασθενών, οι οποίοι έγιναν παρατηρητές του «ροζ» θεάματος, στο παράθυρο του γραφείου υπήρχε κουρτίνα, η οποία δεν ήταν τραβηγμένη μέχρι τέρμα, με αποτέλεσμα να φαίνονται καθαρά οι φιγούρες και του άνδρα και της γυναίκας. Αλήθεια ή ψέματα, το σίγουρο είναι ότι τέτοιες ιστορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων και έτσι από το πρωί το θέμα σχολιάζεται εντός και εκτός του νοσοκομείου...

Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές στην Αχαϊα

Πήγε να κόψει σίδερα, αλλά έβαλε φωτιά στο δάσος. Ο λόγος για έναν κάτοικο του χωριού Bασιλικά στην Αχαϊα, ο οποίος πλήρωσε την απροσεξία του, αφού συνελήφθη για ακούσιο εμπρησμό.
Αντίθετα, πρόθεση να βάλει φωτιά είχε ένας άλλος κάτοικος στον Ερύμανθο, ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που αποτέφρωσε 700 στρέμματα δάσους στη θέση Τρουσάκι, την περασμένη εβδομάδα.
Ο συλληφθείς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ομολόγησε την πράξη του…

«Να ενισχυθεί η αστυνόμευση στον Άρι και στις γύρω περιοχές»

Το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, της εντεινόμενης εγκληματικότητας και τα καθημερινά πλέον κρούσματα κλοπών στον τέως Δήμο Άρεως και στις γύρω περιοχές, έθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο κ. Ηλία Γεωργόπουλο, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο.
Αφού τους μετέφερε το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των περιοχών αυτών, ύστερα και από συνάντηση που είχε μαζί τους πρόσφατα, η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων αστυνόμευσης και εξέφρασε την πρόθεσή της να στηρίξει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Επιπλέον, έθεσε υπ’ όψιν της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας, το γεγονός ότι η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, ενώ νέα περιστατικά προστίθενται συνεχώς στον μακρύ κατάλογο των παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, οι παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς αυξάνονται, καθώς ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια.
Από τη μεριά τους, τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, αφού άκουσαν με προσοχή την κα. Γιαννακοπούλου, τόνισαν ότι είναι γνώστες του προβλήματος και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς και ότι θα προχωρήσουν στον απαραίτητο υπηρεσιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ιδιαίτερα στην εν λόγω περιοχή.

Αντάμωμα των Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Οι σύλλογοι του Δήμου Πύλου Νέστορος σας προσκαλούν στο2ο εαρινό αντάμωμά τους που θα γίνει στη Πύλο Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Κέντρο «ΜΗΔΕΝ» .
Συμμετέχουν:
1. Λαογραφικός Όμιλος Χώρας
2. Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων
3. Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσών «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Γιάλοβας
7. Σύλλογος Γυναικών Χώρας
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης
9. Σύλλογος Κυριών Πύλου
10 Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΡΩΜΑΝΟΣ»
11 Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης «Η ΕΣΤΙΑ»
12 Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας
13 Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού
Φρουτζοκρεμμυδαίων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
14 Πολιτιστικός Σύλλογος Σωληναρίου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Miss Universe Greece η 23 χρονη Ηλιάνα Παπαγεωργίου!

Τα καλλιστεία που δεν είδαμε ποτέ!
Σε αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου έγιναν τα φετινά καλλιστεία του Β. Πρεβελάκη, τα οποία δεν είχαν καθόλου την αίγλη και τη λάμψη των περασμένων χρόνων.
Μπορεί ο κ. Πρεβελάκης να μην πήρε το πράσινο φως από κάποιο κανάλι για την κάλυψη του διαγωνισμού, αλλά τα καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Η κριτική επιτροπή, που απάρτιζαν η Ι. Δάρα, ο Φ. Μεταξόπουλος, ο Θ. Τρανούλης και ο Λ. Σιαράπης επέλεξε την 23χρονη Ηλιάνα Παπαγεωργίου, που είναι και η ιέρεια των Dolce & Cabbana.
Η στέψη της Miss Universe Greece έγινε σε μια σύντομη και λιτή τελετή, στην οποία συμμετείχαν δέκα κορίτσια.
Ωστόσο, ο Β. Πρεβελάκης δεν τα ονόμασε καλλιστεία, αλλά κάστινγκ, από το οποίο επελέγη η πιο όμορφη Ελληνίδα, η Miss Universe Greece που θα μας εκπροσωπήσει στα Miss Universe και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει ένας μεγάλος προημιτελικός, από τον οποίο θα επιλεγούν 12 φιναλίστ και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε τη Σταρ και τη Μις Ελλάς που θα μας εκπροσωπήσουν στα Miss Universe και στα Miss World.

Ποια έχει την απορία ΑΝ… « Υπάρχουν ακόμα παρθένες;»

Η Αντωνία Καλλιμούκου είναι η αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2007 που άφησε όμως το μόντελινγκ και έγινε συγγραφέας, γράφοντας το βιβλίο " Ζαχαρωτό χωριό" μέσα από τον εκδοτικό οίκο του Νίκου Μουρατίδη...
Τα μέσα ασχολήθηκαν μαζί της όταν είχε κάνει την περίφημη φράση: "Καταφύγιο του μυαλού μου είναι τα πλακάκια του μπάνιου μου, πάνω στα οποία κάθομαι με τις ώρες!" Τώρα την βλέπουμε μέσα από την εκπομπή "Elatte" και με τις απορίες της και τις δηλώσεις της σκοπεύει να γίνει η «μούσα» μας...
Στην χθεσινή εκπομπή ο Θανάσης Πάτρας μίλησε για μια περιοχή στην Ινδία όπου βγαίνει ίσως το καλύτερο τσάι του κόσμου και το οποίο μαζεύουν γυναίκες που είναι παρθένες.
Η Αντωνία με αυθορμητισμό ρώτησε αν ακόμα υπάρχουν γυναίκες που μαζεύουν το τσάι, για να της εξηγήσουν ο Θανάσης και η Νάντια πως σε εκείνες τις περιοχές είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Σε ύφεση δύο πυρκαγιές στη Μάνη

Σε ύφεση βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα στα Τσικαλιά και τα Μουντανίστικα στην Μάνη. Δυνάμεις τις πυροσβεστικής και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούν να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Κατάληψη της εθνικής οδού στους Αγ. Θεοδώρους !

Σε κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, 2 χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.
Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πολλά αυτοκίνητα σε ουρά χιλιομέτρου και υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία.
Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου δήλωσε ότι, ''είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Η περιοχή είναι κορεσμένη δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν κι άλλες βιομηχανίες και μάλιστα τόσο επικίνδυνες, να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης''.

Αυτός έσπειρε τον θάνατο στην Νορβηγία !

Ο 32χρονος περιγράφεται ως άτομο με ακροδεξιές εθνικιστικές θέσεις και με μίσος απέναντι στο Ισλάμ. !!
Ο 32χρονος νορβηγός πολίτης Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ κατονομάζεται από τις αρχές ως ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Οσλο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 άτομα και είχε δεκάδες τραυματίες.
«Ενα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα», έχει μεταξύ άλλων γράψει ο δράστης στον λογαριασμό του στο Twitter και φαίνεται ότι βάλθηκε να το αποδείξει.
Η Αστυνομία είναι βέβαιη πλέον ότι ο ίδιος τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 και τραυματίζοντας 15.
Στη συνέχεια, ο ίδιος, ντυμένος αστυνομικός στο καμπ της νεολαίας και άνοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων νεαρών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 από αυτούς.
Σύμφωνα με το newsit στο προφίλ του στο Facebook, ο Μπρέιβικ έχει χόμπι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια World of Warcraft, Modern Warfare 2 και ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του είναι η πολιτική και το χρηματιστήριο.

Νεκρός 56 χρονος από ηλεκτροπληξία στο Διαβολίτσι !

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χθες το πρωί 56 χρονος εργάτης στο Διαβολίτσι . Ο άτυχος εργάτης επιχείρησε να κόψει δέντρο που τα κλαδιά του βρίσκονταν κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ . Στην προσπάθεια του αυτή ένα μεγάλο κλαδί του δέντρου ήρθε σε επαφή με τα καλώδια με αποτέλεσμα να τον κεραυνοβολήσει το ηλεκτρικό ρεύμα και να βρεί τραγικό θανατο .

Ποια ηθοποιός δηλώνει … “Δεν είμαι σκύλα” !!

Στο περιοδικό “Down Town” παραχώρησε συνέντευξη η Μαρία Σολωμού, η οποία τόνισε ότι είναι απλός άνθρωπος. “Είμαι ένας πολύ εύκολος και απλός άνθρωπος. Θα πω και θα κάνω αυτό που θα μου έρθει και αισθάνομαι, πράγμα που μεταφράζεται από τους άλλους σε επιθετικότητα και τσαμπουκά”, είπε η ηθοποιός και συνέχισε:
“Όταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της Ονειροπαγίδας, τα παιδιά του συνεργείου τις πρώτες μέρες έλεγαν: “μαλάκα, τι πρόκειται να τραβήξουμε με αυτήν!”. Μου το είπαν οι ίδιοι, τρία, τέσσερα επεισόδια μετά που είχαμε γίνει πλέον φίλοι, πως τους είχαν προειδοποιήσει: “Προσέξτε αυτή η σκύλα θα σας π…….ξει””.

Φωτιά σε εξέλιξη στην ανατολική Μάνη

Στην περιοχή Τσιχαλιά Λακωνίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τσικαλιά Λακωνίας, στην ανατολική Μάνη. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος οκτώ οχήματα 21 πυροσβέστες, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος δύο αεροσκάφη Canader πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Βρέθηκε νεκρή Καρέτα – Καρέτα στο Καλό Νερό !

Μεγάλο αγκίστρι μήκους δώδεκα εκατοστών βρέθηκε στον οισοφάγο θαλάσσιας χελώνας που ξεβράστηκε νεκρή κοντά στο Καλό Νερό. Η χελώνα είχε καταπιεί το αγκίστρι μαζί με το δόλωμα και πέθανε αφού ταλαιπωρήθηκε για αρκετές ώρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερωθεί, όπως αποκαλύφθηκε από την μεγάλη εσωτερική ζημιά που παρατηρήθηκε στον οισοφάγο της.
Πάνω από δώδεκα χελώνες έχουν ήδη βρεθεί νεκρές φέτος στις παραλίες της Τριφυλίας στον νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Στις περισσότερες από αυτές δεν βρέθηκαν εξωτερικά τραύματα, κι αυτό είναι ένδειξη πως η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από εμπλοκή σε δίχτυα ή κατάποση πλαστικών, ή εσωτερικά τραύματα και πνιγμός από παραγάδι.
Η εξειδικευμένη κτηνίατρος Celine Campana προχώρησε σε νεκροψία της συγκεκριμένης χελώνας για να εξακριβώσει την αιτία θανάτου της. Η αιτία έγινε γρήγορα προφανής από το αγκίστρι και την ζημιά που είχε προκαλέσει στον οισοφάγο. Μετά την καταγραφή του περιστατικού από το Λιμενικό Σώμα και την νεκροψία, ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε σε υγειονομική ταφή της άτυχης χελώνας.
Η θηλυκή χελώνα βρισκόταν στην περιοχή για να αφήσει τα αβγά της στις παραλίες του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, που μετά την Ζάκυνθο είναι η δεύτερη σε αριθμό φωλιών θαλάσσιας χελώνας περιοχή στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Δ. Κουσελάς: Ιστορικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη!!

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τη στήριξη της χώρας μας στο θέμα του χρέους και τη γενικότερη αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, αποτέλεσμα πρωτόγνωρων σε δυσκολία και σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά και ανάμεσα στους ίδιους τους ευρωπαίους ηγέτες, είναι ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής πλευράς καθώς και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, έπιασαν τόπο. Βελτίωσαν σημαντικά και σε κρίσιμα σημεία το αρχικό σχέδιο Απόφασης, που από τους λοιπούς εταίρους θεωρείτο σχεδόν «δεδομένο».
Η Απόφαση αυτή δείχνει, πρώτα απ’ όλα, ότι η Ευρώπη μπορεί, όταν θέλει, να λειτουργήσει συλλογικά και πολιτικά, για να αντιμετωπίσει όχι μόνο το πρόβλημα της χώρας μας, που δεν είναι ούτε μοναδικό ούτε μεμονωμένο, αλλά και συνολικότερα την κρίση χρέους που απειλεί το ευρώ και την Ευρώπη. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγκαία θέσπιση του Ευρωομολόγου, αλλά και για την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης. Θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους, αν το βήμα αυτό η Ευρώπη είχε θελήσει να το κάνει νωρίτερα.Κάλλιο αργά παρά ποτέ...
Με τις αποφάσεις της αυτές , η Ευρώπη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, ένα μήνυμα αποφασιστικής δέσμευσης των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και ένα μήνυμα ελεγχόμενης συλλογικής αντίδρασης στις πιέσεις των αγορών και στη γενικότερη κρίση χρέους στην Ευρώπη. Οι αποφάσεις αυτές είναι, ταυτόχρονα, μια ακόμα αναγνώριση των σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού και των τιτάνιων προσπαθειών της χώρας μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάταξη της οικονομίας. Αν αυτές οι προσπάθειες, οι αποφάσεις και οι θυσίες δεν είχαν υπάρξει, ελάχιστες θα ήταν οι δυνατότητες ευνοϊκής διαπραγμάτευσης και λήψης αυτής της απόφασης. Μιας απόφασης που δίνει σημαντική ανάσα στη χώρα για να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους, την οποία τροφοδότησαν οι πελατειακές πολιτικές, δημοσιονομικές αλχημείες και αβελτηρίες του παρελθόντος.
Με την απόφαση αυτή, αφενός επιτυγχάνεται μείωση και καλύτερες προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους της χώρας, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να βιώσει η Ελλάδα και ο λαός μας τις καταστροφικές συνέπειες μιας πραγματικής χρεοκοπίας, αφετέρου παρεμποδίζεται η μετακύλιση της κρίσης σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, συνεπώς προασπίζεται το ευρώ. Με το νέο πακέτο των 159 δις ευρώ, από τα οποία 109 δις. ευρώ συνεισφέρουν Ευρωζώνη και ΔΝΤ και 49,6 δις. ευρώ ο ιδιωτικός τομέας, τουλάχιστον μέχρι το 2014, με το χαμηλό επιτόκιο 3,5% (όταν η Γαλλία δανείζεται με 2,9%) και περίοδο αποπληρωμής από 15 έως 30 χρόνια, με περίοδο χάριτος 10 χρόνια στα νέα δάνεια,
• καλύπτονται με ευνοϊκούς όρους οι ανάγκες δανεισμού της χώρας μέχρι και το 2020
• ελαφρύνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του χρέους, δίνοντας σημαντική ανάσα στην οικονομία
• θωρακίζονται οι Ελληνικές τράπεζες και εξασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις του Ελληνικού λαού
• διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
• μειώνεται σημαντικά το βάρος για τους πολίτες
• παρέχεται ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας,
• επιμηκύνεται ο παλαιότερος δανεισμός της Ελλάδας και μειώνονται τα επιτόκια.
Κομβικό στοιχείο της Απόφασης, που μένει να εξειδικευτεί, είναι η αναδιάταξη κοινοτικών κονδυλίων, για την κατάλληλη τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα με ένα είδος «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ», κάτι που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την αναγκαία ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
Τέλος, στην περίπτωση που χρειαστεί ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών, διασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση 35 δισ. ευρώ, θωρακίζοντάς τις απέναντι σε τυχόν αρνητικές αξιολογήσεις (τύπου selective default) των οίκων αξιολόγησης για τα ελληνικά ομόλογα, ώστε αυτές να μην έχουν επίπτωση στις συναλλαγές και στην πραγματική οικονομία. ‘Ετσι, ακόμα και αν οι οίκοι αξιολόγησης αντιδράσουν, η Ευρωζώνη εγγυάται ότι θα αμυνθεί, στηρίζοντας κατάλληλα την Ελλάδα, έτσι ώστε οι όποιες τυχόν επιθέσεις των οίκων αξιολόγησης, που αντιτίθενται ακόμα και στην εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους, να μην έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα. »

Η ελληνική κουτοπονηριά θέτει σε κίνδυνο τις εξαγωγές !!

Η πατροπαράδοτη ελληνική κουτοπονηριά "έκανε για μια ακόμη φορά το θαύμα της" θέτοντας σε κίνδυνο, τις εξαγωγές ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" ηρακλειώτης εξαγωγέας, εισέπραξε από βραζιλιάνικη εταιρεία μεγάλο χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, αλλά δεν έστειλε ποτέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το συμφωνηθέν εμπόρευμα, με συνέπεια την κατασυκοφάντηση των εντίμων συναδέλφων του.
Ειδικά σε μια περίπτωση γνωστής εταιρείας (με μέλι) και άλλης από τα Χανιά που έχουν ανοίξει διαύλους εμπορικούς με βραζιλιάνικες εταιρείες τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά από αυτή την υπόθεση! Οι συγκεκριμένες εταιρείες βρέθηκαν-χωρίς να ευθύνονται-ακόμη και να απολογούνται για τις “λαδιές” του Ηρακλειώτη επιχειρηματία. .flashnews.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ -Τους 100 μπορεί να φθάσουν οι νεκροί στη Νορβηγία !

Διαστάσεις εκατόμβης παίρνει η διπλή επίθεση στη Νορβηγία, καθώς τα θύματα στο νησί Οτόγια φθάνουν ήδη τα 80 και στο Όσλο έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 7 ανθρώπων. Σύμφωνα με το Reuters, τα περισσότερα θύματα στο νησί είναι νέοι, που έπαιρναν μέρος σε εκδηλώσεις του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 14, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος διεμήνυσε ότι πρόκειται για μία «δειλή τρομοκρατική πράξη».
Τόσο ο Νορβηγός πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξαν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας της Νορβηγίας, αλλά ορκίστηκαν πως αποκλείεται μία τέτοια πράξη να οδηγήσει τη χώρα στη σιωπή. «Κανείς δεν μπορεί να μας βομβαρδίσει για να σωπάσουμε» , είπε χαρακτηριστικά.
Παρά τη συγκεκριμένη δήλωση και παρά τη σύλληψη του 32χρονου Νορβηγού, ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως περισσότερες πληροφορίες για τον συλληφθέντα, υποστηρίζοντας ότι «κάτι τέτοιο είναι στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης». Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε, μέσω της τηλεόρασης TV2, ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή». Newsbeast.gr

ΠΑΝΙΚΟΣ – Θεώρησαν την μαϊμού ….εξωγήινο !!

Πανικός προκλήθηκε στους κατοίκους ενός χωριού στην Κίνα ύστερα από την επίσκεψη μιας υποσιτισμένης μαϊμού, στη θέα της οποίας αρκετοί νόμιζαν ότι πρόκειται για…εξωγήινο. Η κατάσταση του ζώου ήταν τραγική καθώς, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, είχε χάσει μεγάλο μέρος του τρίχωμά της ενώ είχε και μεγάλα κινητικά προβλήματα.
Αυτό πάντως που φαίνεται να τρόμαξε περισσότερο τους χωρικούς ήταν σίγουρα η όψη της. Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Τζεζχάι της επαρχίας Χενάν.
«Την πρώτη φορά που την είδα, νόμιζα ότι πρόκειται για λαγό. Όταν συνειδητοποίησα τι γινόταν, σοκαρίστηκα και νόμιζα ότι ερχόμουν σε επαφή με μια εξωγήινη μορφή ζωής», σημείωσε ο κάτοικος της περιοχής που ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές.

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο -Θα γεμίσουν οι παραλίες

Η σχετική δροσιά μετά τον καύσωνα δε θα κρατήσει πολύ καθώς από σήμερα ο υδράργυρος σιγά - σιγά θα σκαρφαλώσει στους 37 και την Κυριακή και τη Δευτέρα στους 38 βαθμούς κελσίου. Πιο αναλυτικά:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ενώ ο ουρανός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε περιμένουμε λίγες μπόρες στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας ακόμη και της Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές, βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα έως 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά έως 36 έως 37 βαθμούς και στα νησιά έως 36 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε ενδεχομένως να έχουμε και λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς βαθμιαία όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα εώς 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει το μεσημέρι τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Η εγκυμονούσα ….καλόγρια τους έβαλε σε υποψίες !

Πρώτη φορά αντίκρισαν έγκυο καλόγρια και αυτό συνέβη στον Πλατανιά Χανίων! Οι κάτοικοι της περιοχής φώναξαν την αστυνομία γιατί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις δύο καλόγριες που περιφέρονταν στο χωριό τους.
Οι ίδιες ισχυρίζονταν πως έρχονται από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ της Μυτιλήνης και πωλούσαν διάφορα εκκλησιαστικά είδη.
Όταν οι δύο γυναίκες, 28 και 36 ετών, συνελήφθησαν, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για τσιγγάνες και μάλιστα η μία ήταν έξι μηνών έγκυος!

Ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα !

-Στον Ελαιώνα και σε υφιστάμενο δημόσιο κτίριο που θα μετασκευαστεί, προβλέπεται να λειτουργήσει ισλαμικό τέμενος για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην πρωτεύουσα !!
Σε κτίριο της πρώην Ναυτικής Βάσης Βοτανικού, στην περιοχή του Ελαιώνα, το οποίο θα ανακαινισθεί και θα μετασκευασθεί, προβλέπεται να λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ενσωματωθεί σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ρυθμίζει ενεργειακά θέματα.
Σύμφωνα με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς, το τέμενος, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 500 πιστούς, δεν θα διαθέτει μιναρέ. Η ανακατασκευή των κτιριακών δομών που θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.
Η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα. Ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας

59 δικογραφίες εις βάρος ιδιοκτητών ταξί για παρακώλυση κυκλοφορίας

Πενήντα εννέα δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σχημάτισε η Αστυνομία από τις 18 Ιουλίου που άρχισε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί μέχρι την Παρασκευή (22/07) σε όλη την Ελλάδα.
Οι 15 από τις δικογραφίες αυτές έγιναν στην Αττική και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια.
Οι δικογραφίες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σχηματίστηκαν με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των ταξί που δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, προκειμένου να προσωποποιηθούν και να ασκηθούν διώξεις.
Σημειώνεται, ότι από τις 17 Ιουλίου έως και την Παρασκευή (22/07), διαβιβάστηκαν από αστυνομικούς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, έξι δικογραφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα στοιχεία κυκλοφορίας 600 ταξί.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταγραφές αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν σε συγκεντρώσεις οχημάτων ταξί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αττική Οδό και στα διόδια Αφιδνών, Μάνδρας και Ρουπακίων.
Ο κ. Σιμιτζόγλου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, αλλά και παράνομης βίας που αφορά το ανέβασμα μπαρών σε σταθμούς διοδίων εκ μέρους οδηγών ταξί.
Ήδη ο Εισαγγελέας επέστρεψε τις δικογραφίες στην Ασφάλεια, με εντολή να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των επίμαχων 600 οχημάτων ώστε να κληθούν σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου (ανωμοτί κατάθεση). Ο Εισαγγελικός λειτουργός θα έχει την εποπτεία της έρευνας.
Συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο ζήτησε ο Τέντες
Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (22/07), ο κ. Τέντες εξέδωσε δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λ.π., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή "σκληρή" παραγγελία του:
“Αν διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών”.
Είναι αυτονόητο - συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ι. Τέντες - ότι “οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία”.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες “εξπρές”.

Είσαι Ελληνάρας γιατί …..

Αν σου συμβαίνουν τα παρακάτω, τότε δεν μπορεί, είσαι….. Έλληνάρας !
• Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν από τις 22:00.
• Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές τον χρόνο να... τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ, για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.
• Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
• Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό, απορείς πώς ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
• Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.
• Σε τσαντίζει το ότι, για να πας να ψωνίσεις το Σάββατο, πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 15:00.
• Χειροκροτάς τον πιλότο, όταν προσγειωθείς.
• Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο, γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.
• Αναρωτιέσαι γιατί ο frappe δεν έχει διεθνή επιτυχία.
• Αγαπημένη σου ασχολία, όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.
• Δεν σου κάνει εντύπωση ένα γοµάρι 30 χρόνων να ζει µε τους γονείς του ή να είναι 25 ετών και να µην έχει βγάλει ούτε µεροκάµατο.
• Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.
• Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.
• Μισείς τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.
• Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις... Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.
• Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα, κλείνοντας τον δρόµο, και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριβώς το ίδιο.
• Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο, χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά βάζεις βύσµα, για να πάει ο γιος σου σε κέντρο στην Κόρινθο και να έχει ειδικότητα διαβιβαστή στο Χαϊδάρι.
• Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα την ηµέρα.
• Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιου σου, αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.
• Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο
• Όταν σταµατάς στο φανάρι, έχεις το χέρι στην κόρνα.
• Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η «διάßαση πεζών»

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 23 -7-2011

Δεκαεπτά φαίνεται να είναι οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις μέχρι στιγμής στην Νορβηγία

Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση στο Οσλο και τα περίχωρά του είναι Νορβηγός, όπως δήλωσε ο νορβηγός υπουργός Δικαιοσύνης Κνουτ Στορμπέργκετ.
"Ενας άνθρωπος συνελήφθη (...) Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για έναν Νορβηγό", δήλωσε ο Στορμπέργκετ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ.
"Δεν ξέρω πολλά για αυτόν", πρόσθεσε.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη βομβιστικη επίθεση στο κέντρο του Οσλο και ακόμη 10 τραυματίσηκαν.
Αρκετοί ακόμη --10 σύμφωνα με μία ανακοίνωση της αστυνομίας-- σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

Τι έβγαλε η Απογραφή στην Μεσσηνία !

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΔΩ - Σημαντικη η μείωση του πληθυσμού 
Από 
176.876 κάτοικους (απογραφή 2001). Κατεβήκαμε στους 163.110 το 2011
Πιθανόν να χάσουμε  Μία Βουλευτική εδρα !
Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας 163.110
Δήμος Καλαμάτας 70.130
Δήμος Δυτικής Μάνης 7.280
Δήμος Μεσσήνης 23.970
Δήμος Οιχαλίας 12.280
Δήμος Πύλου - Νέστορος 21.550
Δήμος Τριφυλίας 27.900

ΕΛΣΤΑΤ -Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας !

Οι Έλληνες, γίναμε (πολύ) λιγότεροι!
Περίπου κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανιζόμαστε οι Έλληνες σε σχέση τους υπολογισμούς που είχε κάνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 2009 καθώς και κατά 200.000 περίπου σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001!
Η απογοητευτική αυτή εικόνα αναδεικνύεται από τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια αλλά και έχει δημιουργήσει, ειδικά την τελευταία διετία, κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό.
Ενδεχομένως δε η εικόνα να μεγεθύνεται και από την απροθυμία πολιτών να απογραφούν για λόγους που μπορεί να ποικίλλουν…
Συγκεκριμένα, στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.
Σύμφωνα, τώρα, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2011, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%). Τα προσωρινά αποτελέσματα κατά Δήμο (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), περιλαμβάνονται στον πίνακα 1.
Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγοαυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά.
Σύμφωνα με το protothema.gr, με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα
δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει την οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους ποιότητας.
Για να εκτιμηθεί η πληρότητα και η ποιότητα της πληροφορίας που συλλέχθηκε με την Απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη φορά διενήργησε Έρευνα Κάλυψης της
Απογραφής. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 20.000
νοικοκυριών από όλη τη Χώρα, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία της
Απογραφής και σε χαμηλό διοικητικό επίπεδο (Δήμο «Καλλικράτη»). Η σύγκριση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Κάλυψης με αυτά της Απογραφής θα γίνει μέσα στο 2012, μετά την επεξεργασία των ερωτηματολογίων και των δύο στατιστικών εργασιών.
Τηρώντας τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του
Συμβουλίου, η Απογραφή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του Μόνιμου
Πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες Απογραφές, οι οποίες είχαν σκοπό τη καταγραφή του de facto πληθυσμού (δηλαδή των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα στον τόπο Απογραφής). Γενικότερα, η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών, όπως στη διάρκεια της Απογραφής, στην απογραφή ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους κλπ. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Α
Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27) (πίνακας 1).

Στο αυτόφωρο οι ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμους

Μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών.
Αργά το μεσημέρι, ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή "σκληρή" παραγγελία του: "Αν διαπράττουν (σ.σ.: οι ιδιοκτήτες ταξί) το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών".
Είναι αυτονόητο - συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ι. Τέντες - ότι "οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία".
Νωρίτερα το πρωί ο Ι. Τέντες είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες "εξπρές".
Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε από τους συναδέλφους του να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των λιμανιών, αεροδρομίων, οδών κ.λπ. Επίσης, επεσήμανε στους, κατά τόπους, εισαγγελείς ότι πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη εθνικών οδών, κ.λπ. αν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης της αδείας κυκλοφορίας.

Δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων

Δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων, στην Πάτρα και στη Μανωλάδα Ηλείας, για τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τη λαθρεμπορία καυσίμων σχηματίζονται από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία άρχισε να λειτουργεί και επίσημα πριν από περίπου δέκα μέρες.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελίες, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή συνεργείου ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη, προχθές και χθες (20 και 21.07.11), σε έρευνα στα δύο βενζινάδικα όπου διαπιστώθηκε:
- Στο πρατήριο επί της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, βεβαιώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011.
- Σε πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.
Οι δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Πατρών και Ηλείας αντίστοιχα. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινηθούν διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών φόρων, προστίμων και δασμών.

22.7.11

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά...- 42χρονος παντρεύτηκε 75χρονη!

O γάμος έγινε το πρωί στο δημαρχείο κεντρικής περιοχής του δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο...
με γαμπρό έναν 42χρονο κάτοικο της περιοχής και νύφη μία...75χρονη Γερμανίδα!
Το ζευγάρι πολύ ευτυχισμένο ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου παρουσία συγγενών και φίλων και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Τι κι αν τους χωρίζουν δεκαετίες... τα χαμόγελα έλαμπαν στα πρόσωπά τους!
Σημειώνεται ότι για τον γαμπρό ήταν ο δεύτερος γάμος, πάλι με μία γυναίκα κατά πολύ μεγαλύτερή του. Βίον ανθόσπαρτον!
NewsIt.gr

37 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 12 ώρες ανά την Ελλάδα !

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Κίτσι Κορωπίου, ενώ άλλες έξι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.
Η πυρκαγιά στο Κίτσι, που πριν από λίγο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, έκαψε ξερά χόρτα σε περιοχή με σπίτια και εργοστάσια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν.
Σε περιοχή με σπίτια εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στον Ψαθόπυργο Αχαϊας. Και αυτή η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρα. Δόθηκε, εξάλλου, ξανά στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, που είχε κλείσει προληπτικά, λόγω της φωτιάς.
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές, στο Θούριο Βοιωτίας και στην Τιθωρέα Αμφίκλειας, οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά τις 4 το απόγευμα και καίνε πουρνάρια, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή. Μεγαλύτερη είναι η φωτιά στην Τιθωρέα, όπου κάνουν ρίψεις νερού από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στο Θούριο παίρνουν μέρος στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο και 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.
Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας, στο Λαδοχώρι. Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό Βολίμων Ζακύνθου.
Συνολικά, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 37 δασικές πυρκαγιές.

Συναυλίες στο Costa Navarino !!

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Costa Navarino για το Καλοκαίρι του 2011 ξεκινάει μια σειρά συναυλιών στην Biblioteca του Navarino Dunes που θα αναδείξει τις πλούσιες και πολύχρωμες πτυχές της Ελληνικής μουσικής.
Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 20:30, με την μπάντα Cabaret Balkan, με το γνήσιο μεσογειακό ταμπεραμέντο και βαλκανικές πινελιές, σε μια παράσταση με τραγούδι, χορό, θέατρο και κωμωδία, όπου η ελληνική μουσική συναντά τη διεθνή.
Cabaret Balkan
Πέμπτη 28 Ιουλίου
στις 20:30
Biblioteca, Navarino Dunes
Costa Navarino
ΠΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
*Τιμή Εισιτηρίου : 20 Ευρώ
Σημεία Ενημέρωσης / Πώλησης :
Navarino Collections, Costa Navarino. Καθημερινά από: 10:00 έως 23:00
τηλ. 27230 91130
Καλαμάτα
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Ανοικτό καθημερινά 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 13:00
Πύλος
Κατάστημα ‘Απια- Πλατεία Παπαφλέσσα 11, τηλ: 27230 22148
*Με την επίδειξη της νόμιμης απόδειξης από τα σημεία πώλησης, οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν το εισιτήριο της συναυλίας στην είσοδο του Navarino Dunes.
Οι κάτοχοι εισιτηρίου θα έχουν έκπτωση 10% στα εστιατόρια Morias και Pero για το δείπνο τους την ημέρα της συναυλίας.

Έπεσε η αυλαία στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας !

Χθες το βράδυ, 21/7 έκλεισε η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Χορού/2011, με την παράσταση «Political Mother» του Ισραηλινού Χορογράφου Χόφες Σέχτερ. Η καταπληκτική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, με την παρουσία ενός κατενθουσιασμένου κοινού, το οποίο χειροκρότησε και θερμά τους καλλιτέχνες της παράστασης.
Σημειώνεται ότι το φετινό 17ο Διεθνές Φεστιβάλ γνώρισε μεγάλη επιτυχία, για μία ακόμη χρονιά, παρουσιάζοντας στην Καλαμάτα καταξιωμένα σχήματα από την Ευρώπη και τη χώρα μας, προσφέροντας ένα μοναδικό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ενθουσίασε τους πολυπληθείς θεατές.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π.Νίκας σε δηλώσεις του τόνισε την αξία και τη σημασία του Φεστιβάλ για την τέχνη και την πόλη της Καλαμάτας την οποία προβάλλει διεθνώς.
Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι του χρόνου, στους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα συμπεριλαμβάνεται και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Διέρρηξαν το ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας !

Άρπαξαν 4 υπολογιστές !
Διάρρηξη έγινε στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο και ύστερα από έναν πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου οι υπολογιστές θα αντικατασταθούν άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας

Διαδοχικές συναντήσεις Τατούλη με Δημάρχους για το ΕΣΠΑ !

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, πάνω στα ζητήματα του ΕΣΠΑ, θα έχει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους Δημάρχους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σκοπός της συνάντησης είναι η εμπεριστατωμένη μελέτη των έργων που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά οι συναντήσεις έχουν ως εξής:
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
12:00 – Δήμαρχοι Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδος)
14:00 – Δήμαρχοι Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Λουτρακίου – Περαχώρας, Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Συκιωνίων, Ξυλοκάστρου, Νεμέας)
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011
12:00 – Δήμαρχοι Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας)
14:00 – Δήμαρχοι Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (Σπάρτης, Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου)
16:00 – Δήμαρχοι Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Τριπόλεως, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας)

Συνάντηση Καφάνταρη με τον Πύλιο Ελληνοαυστραλό Υπουργό Ν. Κότσιρα !

Ο κος Δημήτριος Π.Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος συναντήθηκε με τον Βουλευτή του Κοινοβουλίου Βικτωρίας και Υπουργό Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας στην Αυστραλία κο Νικόλαο Κ. Κότσιρα ο οποίος έχει καταβολές από τον Χανδρινό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου στα πλαίσια της επίσκεψης του κο Κότσιρα στα πάτρια εδάφη του, παρόντων του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κο Παναγιώτη Δαρσακλή και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χανδρινού κο Λάμπρο Λύρρα.
Ο κος Καφαντάρης καλωσόρισε ένθερμα τον κο Κότσιρα και συζήτησαν για θέματα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα για θέματα που εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος για την αναπτυξιακή του προοπτική. Ο κος Δήμαρχος ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και την ιδιαίτερη μέριμνα του για τα αναπτυξιακά προγράμματα που αναμένεται να συμβάλλουν στην τουριστική και συνάμα οικονομική άνθιση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Ο κος Κότσιρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη προώθηση και ανάδειξη του τόπου μας παρόλο τις δυσχερείς οικονομικά συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας.
Με το πέρας της συνομιλίας, που διεξάχθηκε σε κλίμα αλληλοσεβασμού και φιλικότητας, αμφότεροι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την υλοποίηση των οραμάτων του κο Δημάρχου για ένα Δήμο σύγχρονο και ποιοτικό. Οι δύο πλευρές έδωσαν υπόσχεση για μελλοντική συνάντηση τους έπειτα από πρόσκληση του κο Κότσιρα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα ανταλλάχθηκαν και δώρα εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ – Στελέχη του Κέντρου Αστέγων του Δ.Α ζητούσαν …μίζα

Σχηματίστηκε δικογραφία !!
Στην τσιμπίδα του νόμου στελέχη του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που ζητούσαν «λάδωμα» !!
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ζητούσε από προμηθευτή έτοιμων φαγητών χρήματα, προκειμένου η εταιρεία του να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.
Ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατηγορύνται για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένα 43χρονος συνεργάτης του προέδρου.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν στην Κηφισιά τον διευθυντή, ενώ ο πρόεδρος και ο 43χρονος δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελίες σε βάρος τους έγιναν εκτός των ορίων του αυτοφώρου.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ενημέρωση που είχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από τον δήμαρχο Αθηναίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 16 Ιουλίου 45χρονος γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που προμήθευε επί τέσσερα χρόνια το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων με φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο διευθυντής του Κέντρου ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.
Μάλιστα πριν από λίγους μήνες ο 45χρονος είχε δώσει στον διευθυντή άλλα 7.000 ευρώ.
Ποσοστό επί των οφειλών
Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος με τον 43χρονο συνεργάτη του απαίτησαν πριν απο λίγες ημέρες να τους δώσει 10% επί των οφειλών, ύψους 406.000 ευρώ, του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα χρήματα που του χρωστούσαν.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας τροφίμων, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.
Το βράδυ της Πέμπτης ο 45χρονος, έπειτα από οδηγίες που του είχαν δοθεί από τους αστυνομικούς, έκλεισε ραντεβού με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του έδωσε φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ.
Όταν το στέλεχος του Δήμου Αθηναίων πήρε τον φάκελο επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δασκάλα ζούσε τον έρωτα της με την... μαθήτρια της!

Μια δασκάλα είχε ερωτική σχέση με την 15χρονη μαθήτρια της σε λύκειο...
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε μια δασκάλα με την κατηγορία ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με μια 15χρονη μαθήτριά της σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κόλτσεστερ της Βρετανίας, σύμφωνα με την «Daily Τelegraph».
Η καθηγήτρια γεωγραφίας, Suzan Harrison, αντιμετωπίζει συνολικά τρεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση σε βάρος παιδιού καθώς και κατάχρηση της θέσης εμπιστοσύνης προς χάρη σεξουαλικής δραστηριότητας με ανήλικη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 38χρονη Harrison φέρεται να ξεκίνησε μια σχέση με μαθήτρια που διήρκεσε από το 2005 έως το 2006. Η δίκη της θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο και την κατηγορούμενη να μένει ελεύθερη με εγγύηση. newsit

«Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ξανά» !!

Ομογενής από τις ΗΠΑ στέλνει στο «σκαμνί» την Τουρκία !
Τη βεβαιότητα ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του υπόσταση εξέφρασε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, ο οποίος έχει δημιουργήσει από κοινού με Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ το συγκεκριμένο κίνημα από το 2005, με σκοπό την επαναλειτουργία του ναού.
Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στην Αθήνα, δήλωσε σίγουρος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει και πάλι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις βεβηλώσεις που έχει υποστεί ο ιερός ναός.
Όπως ανακοίνωσε, η επίσημη προσφυγή 350 σελίδων έχει ήδη κατατεθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και αν γίνει αποδεκτή, θα υπάρξει άμεση συνέχεια του θέματος.
«Σε όλους κατέθεσα το ιστορικό του ιερού ναού, τις τουρκικές βεβηλώσεις και τους τουρκικούς βανδαλισμούς που επέφεραν τη σημερινή κατάντια της Αγίας Σοφίας», υπογράμμισε ο κ. Σπύρου, επισημαίνοντας πως για το θέμα έχει απευθυνθεί εγγράφως στην τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά και σε βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου αλλά και σε μέλη της Γερουσίας.
Στόχος του Κινήματος είναι η Αγία Σοφία να αποκατασταθεί ως Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας και να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στους σημαντικούς ιερούς τόπους άλλων θρησκειών. newsbeast.gr

Κι άλλος θάνατος στην οικογένεια του Ν . Σεργιανόπουλου

«Έφυγε» από την ζωή ο γαμπρός του αξέχαστου ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου, Χρήστος Παπαθεοδώρου! Μέσα σε λίγα χρόνια η οικογένεια κυριολεκτικά ξεκληρίστηκε.
Ο γαμπρός του ηθοποιού έχασε την μάχη για την ζωή από την επάρατο νόσο. Τρία ολόκληρα χρόνια ο άτυχος άντρας ταλαιπωρούνταν με την αρρώστια! Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του δυστυχώς είχε επιδεινωθεί! Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή! Ο γιος του, Γιώργος, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του, του έκλεισε τα μάτια!
Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου μετά το θάνατο της γυναίκας του έμαθε ότι έχει την επάρατο νόσο. Παράλληλα με το δράμα που ζούσε είχε να αντιμετωπίσει και την αρρώστια του! Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή! Η τραγωδία αυτής της οικογένειας απ’ ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, τρεις κηδείες!
Η κηδεία του γαμπρού του Νίκου Σεργιανόπουλου έγινε σήμερα το πρωί στη Δράμα.

Νεκρός υπαξιωματικός στα Τεθωρακισμένα στην Αυλώνα

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας υπαξιωματικός που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο υπαξιωματικός μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας στις 23:25. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο απέβησαν άκαρπες και ο υπαξιωματικός εξέπνευσε.
Ο υπαξιωματικός, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", υπηρετούσε ως οδηγός λεωφορείου και κατά τη διάρκεια του περιστατικού εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς στελεχών μέσα στο στρατόπεδο, από τον χώρο ασκήσεων στο χώρο των εγκαταστάσεων στρατωνισμού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κανένας από τους επιβαίνοντες του οχήματος που οδηγούσε και το οποίο εξετράπη της πορείας του, δεν τραυματίστηκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου