9.7.11

Στο συρτάρι του Πρωθυπουργού η λίστα με τα χρέη των εκδοτών !

Μιλώντας στο τελευταίο υπουργικό ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «σχολιαστές- τροφίμους των μέσων ενημέρωσης». Ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε μόνο δημοσιογράφους. Εννοούσε και πολιτικούς!
Και είχε και μία ακόμη φράση, την οποία δεν τη διάβασε: «Μέσων ενημέρωσης καταχρεωμένων»! Ήδη ο σχετικός κατάλογος με το τι οφείλουν οι μεγαλοεκδότες σε κράτος και τράπεζες βρίσκεται στα χέρια του. Ο Γ. Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις από τους συνεργάτες του να… «τραβήξει τη πρίζα»! «Είναι αυτοί που το 2007 σε θεωρούσαν τελειωμένο και σε καλούσαν να παραιτηθείς» του θυμίζουν οι συνεργάτες του που είναι στη σκληρή γραμμή. Δεδομένου, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ανοίξει το δρόμο στο νέο και μπορεί να πλησιάζουν εκλογές, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα «δανεικά» ο πρωθυπουργός.newpost.gr

Ρομαντική βραδιά για το ζεύγος Σαμαρά !

Κινηματογραφικό το βράδυ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς με την σύζυγο του Γεωργία βρίσκονταν στο θερινό σινεμά «Χλόη» στην Κηφισιά και παρακολουθούσαν την αμερικανιά «Η περίπτωση Λάρι Κράουν» με τον Τομ Χανκς και την Τζούλια Ρόμπερτς.
Ελπίζουμε μόνο να μην την πάρει στα σοβαρά ο πρόεδρος την ταινία καθότι μιλά για έναν τύπο απολυμένο και πνιγμένο από τα χρέη – επίκαιρο το θέμα δηλαδή! - που αποφασίζει να αλλάξει ζωή όμως και επιστρέφει στα θρανία και ερωτεύεται την καθηγήτρια του! Εδώ στη χώρα θα χρειαστούν άλλα πράγματα...: enimerosi24.gr

Μειωμένη έως και 30% η κυκλοφορία στις εθνικές λόγω κρίσης !

Ακριβά καύσιμα, διόδια και οικονομική κρίση οδήγησαν σε μείωση της κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων.
Είναι ενδεικτικό ότι η Αττική Οδός κατέγραψε εντυπωσιακή πτώση 11,5%, οι εθνικές οδοί από 10% - 30% και οι κεντρικοί άξονες της πρωτεύουσας από 5% - 10%.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», για την Αττική οδό είναι ο δεύτερος χρόνος που παρουσιάζει μείωση της κυκλοφορίας, καθώς και πέρσι είχε συρρικνωθεί κατά 17%.
Οι τρεις βασικοί λόγοι γι’ αυτή την εικόνα είναι η μείωση του εισοδήματος, η αύξηση της τιμής της βενζίνης και η ανεργία.
Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών, οδηγεί σε μείωση των μποτιλιαρισμάτων στο λεκανοπέδιο, αλλά και σε αύξηση της μέσης ταχύτητας που ξεπερνά περίπου το 10%.- Skai.gr

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο !

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς !
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια προβλέπεται για αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Προσπαθούν να φρενάρουν τον Σαμαρά μέσω… Καραμανλή !!

Για… προσωπικές απόψεις του Γιώργου Βουλγαράκη, έκανε λόγο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί επιστροφής Καραμανλή και επανένωσης της Κεντροδεξιάς.
Παράλληλα, τόνισε πως κάποιοι προσπαθούν εντέχνως να κάνουν κακό στον Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας το όνομα του προκατόχου του. Τον σέβομαι τον κ. Βουλγαράκη, διετέλεσε Υπουργός αυτής της παράταξης αλλά νομίζω αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία ποια είναι η προσωπική άποψη του καθενός.
Η δική μας άποψη είναι ότι η ΝΔ είναι μια μεγάλη δύναμη, η οποία θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο το επόμενο διάστημα, και διορθώνοντας λάθη ή παραλείψεις θα προσφέρει εναλλακτική πολιτική εξόδου από την κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης και πρόσθεσε:
Το να χρησιμοποιούν τώρα το όνομά του για να φρενάρουν την προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ νομίζω ότι είναι μάλλον ύποπτο για αυτούς που το κάνουν. Ο ίδιος ο Καραμανλής έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, με ευθύτητα και στηρίζει την πορεία αυτής της παράταξης την οποία ο ίδιος αγαπά και έχει υπηρετήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δημοσκόπηση - βόμβα: Το "δεν ξέρω/δεν απαντώ" ξεπερνά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί!

Εικόνα διάλυσης του κομματικού σκηνικού δείχνει δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα. Προηγείται κατά 1,3 μονάδες η ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 34,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος το 35,2%.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8% , το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2% , η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8 %, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 % και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%%.
Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.
Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.
Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται οΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.
Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων.
Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.newsit

Στοιχεία που σοκάρουν για τους πνιγμούς στην Ελλάδα!!

Είναι απίστευτο όμως αποτελεί την εφιαλτική πραγματικότητα...
Στη χώρα των χιλιάδων νησιών και των απέραντων ακτογραμμών οι Ελληνες αποδεικνύουν ότι δεν ξέρουν να… κολυμπούν. Ετσι, άλλη μία φορά βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις των κρατών με τους περισσότερους πνιγμούς κατ έτος!
Τα τραγικά περιστατικά που καταγράφονται στα δελτία Τύπου του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν τελειωμό, αφού από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά είκοσι ένας συμπολίτες μας που επιχείρησαν να δροσιστούν σε δημοφιλή παραθεριστικά κέντρα στο Αίγιο, την Πύλο, το Κατάκολο, την Κορώνη, την Πάτρα, τα Μουδανιά, τον Πλαταμώνα, τη Λευκάδα, τη Μάνη, την Καβάλα, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Λαύριο και τη Σαλαμίνα, ενώ από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα εξήντα δύο άτομα, σαράντα εννέα άντρες και δεκατρείς γυναίκες όλων των ηλικιών.
Οι αριθμοί των πνιγμών στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι εφιαλτικοί και δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με τους περισσότερους πνιγμούς μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. και στη δεύτερη θέση παγκοσμίως αναλογικά με τον πληθυσμό μας τονίζει στην Espresso ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) Νίκος Γιοβανίδης και συμπληρώνει: Κάθε χρόνο πάνω από τριακόσιοι συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους με αυτόν τον άδικο και άδοξο τρόπο, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κάθε καλοκαίρι η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία.
Οπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα, οι ηλικίες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα νήπια (1-5 ετών) και οι υπερήλικοι (άνω των 65 ετών), στους οποίους συντρέχουν και σοβαροί λόγοι υγείας, που πολλές φορές οδηγούν σε πνιγμούς. Στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχθούμε ότι το 60% των Ελλήνων έχει πολύ κακή αγωγή πάνω σε θέματα κολυμβητικής παιδείας, αψηφά τους κανόνες ασφαλείας και ενεργεί από άγνοια ή από ωχαδερφισμό, πληρώνοντας τελικά το τίμημα πάρα πολύ ακριβά λέει ο κ. Γιοβανίδης.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι εξάλλου τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων. Οπως αποδεικνύεται, στην Ελλάδα παρατηρούνται ετησίως κατά μέσο όρο 10 θάνατοι από πνιγμούς, 86 νοσηλείες και 109 επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων σε παιδιά ηλικίας 0-14 ετών. Δηλαδή για κάθε θάνατο από πνιγμό εκτιμάται ότι νοσηλεύονται για παραλίγο πνιγμό ακόμα εννέα παιδιά, ενώ άλλα έντεκα εξετάζονται από γιατρούς εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.
Με βάση τα στοιχεία από έρευνες της ΕΝΑΚ διαπιστώνεται ότι τα ελληνόπουλα αλλά και οι ενήλικοι δεν γνωρίζουν να κολυμπούν: Επειδή στην Ελλάδα οι παραλίες μας είναι βατές και ενδείκνυνται για μπάνιο, νομίζουμε όλοι ότι η θάλασσα είναι πλατσούρισμα και δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά κάποια πράγματα επισημαίνει ο κ. Γιοβανίδης.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σημαντικός παράγοντας έξαρσης του φαινομένου είναι το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει την τήρηση κανόνων ασφαλείας και την ύπαρξη ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και προσωπικού στις 477 οργανωμένες παραλίες της χώρας και στις 9.500 κολυμβητικές δεξαμενές που είναι δηλωμένες στις αρμόδιες αρχές.

Η άγνωστη οικογενειακή ιστορία του Γιώργου Αυτιά

Την συγκλονιστική προσωπική ιστορία του Γιώργου Αυτιά, που παρέμενε μέχρι τώρα άγνωστη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Όσο υπάρχουν άνθρωποι».
Ο παρουσιαστής με εμφανή τα σημάδια της συγκίνησης στο πρόσωπό του, διηγείται μπροστά στην κάμερα την δική του συγκινητική ιστορία…
Όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια όταν ο πατέρας του μαζί με τον παππού του και την γιαγιά του ξεριζώθηκαν από την Σμύρνη χάνοντας όλο το βιος τους….
Τότε σε εκείνη την τόσο δύσκολη στιγμή μια οικογένεια από την Κύπρο, η οικογένεια του Νίκου Λιανίτη, «άνοιξε» την αγκαλιά της και προσέφερε στέγη, φαγητό και δουλειά στους ταλαιπωρημένους συγγενείς του Γιώργου Αυτιά. «Να μην ξεχάσεις ποτέ τους ξεριζωμένους, μου έλεγε ο πατέρας μου» σημείωσε ο παρουσιαστής.
Στο νησί της Αφροδίτης λοιπόν βρήκαν τους σωτήρες τους. Η οικογένεια Λιανίτη, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα του Γιώργου Αυτιά, Γιάννη. Έτσι, ζήτησε από τους γονείς του Γιάννη Αυτιά να τον μεγαλώσουν εκείνοι, προσφέροντάς του μια πιο άνετη ζωή.

Συλλήψεις για κλοπή, παράνομη διακίνηση καυσίμων και κατοχή όπλων στην Κόρινθο

Στην Αρχαία Κόρινθο, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, δύο έλληνες 51 και 42 ετών κι ένας 33χρονος Ρουμάνος, για κλοπή, παράνομη διακίνηση καυσίμων και κατοχή όπλων .
Ο 51χρονος οδηγός βυτιοφόρου, αφού παρέλαβε από τα διυλιστήρια Αγίων Θεοδώρων καύσιμα για τα πρατήρια του 46χρονου εργοδότη του, έκανε στάση στο πρατήριο ιδιοκτησίας του 42χρονου.
Στη συνέχεια, παρουσία και του 33χρονου Ρουμάνου, αφαίρεσε από τις δεξαμενές του βυτιοφόρου 230 λίτρα υγρών καυσίμων, συνολικής αξίας 345 ευρώ, τα οποία με μεταλλικά δοχεία διοχέτευσε σε δεξαμενή του βενζινάδικου.
Σε έρευνα που έγινε στο πρατήριο του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο Maverick διαμέτρου 12 cal, κι ένα αεροβόλο πιστόλι Gamo με γεμιστήρα, πέντε αμπούλες και 520 σφαιρίδια.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε οι συλληφθέντες τους τελευταίους δυόμισι μήνες καθημερινά και με τον ίδιο τρόπο, αφαιρούσαν από το βυτιοφόρο ποσότητες καυσίμων συνολικής αξίας άνω των 75.000 ευρώ και ο 42χρονος τα διέθετε για πώληση.
Στο πρατήριο του 42χρονου ενημερώθηκαν και πήγαν κλιμάκια του Τελωνείου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Ο επικίνδυνος εθισμός στο πορνό !

Είσαι εθισμένος στο πορνό και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις; Μην ανησυχείς η πρώτη 24ωρη υπηρεσία παροχής συμβούλων για εθισμένους στο πορνό ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο λόγος για το HelpAddictions.org που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους περισσότερο από 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς που έχουν εθιστεί στις καμπύλες των πορνοστάρ και των "οσκαρικών" ταινιών τους.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει ζωντανές τηλεφωνικές συνεδρίες με εκπαιδευμένους συμβούλους. Παράλληλα ένα λογισμικό θα παρακολουθεί σε απευθείας σύνδεση τις πορνό δραστηριότητες του πελάτη και θα του αποστείλει έναν κατάλογο ιστοσελίδων για τη θεραπεία των χρηστών.
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Η επιστήμη πάει ακόμα πιο μακριά. Η θεραπεία περιλαμβάνει προγράμματα για το σπίτι με καθημερινές ασκήσεις, αρχεία ήχου αλλά και πρόσβαση σε απευθείας φόρουμ οπού οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο.
Το κόστος του σεμιναρίου έξι εβδομάδων ανέρχεται στις 89 λίρες και έχει εγκριθεί και από το κράτος.
Ο Δρ Chris Forester, ένας από τους εμπειρογνώμονες , κατηγόρησε το διαδίκτυο ότι τροφοδοτεί την ταχεία εξάπλωση της πορνογραφίας.
Ο ίδιος δήλωσε "Ο εθισμός στο πορνό είναι ένα τεράστιο ζήτημα με αρνητικές επιπτώσεις για την σεξουαλική ζωή αλλά και την καριέρα των ανθρώπων". news247.gr

Να δούμε ποιοί θα κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές!

Tα αλλεπάλληλα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα και οι αφίσες εναντίον τους με τις οποίες τους χαρακτηρίζουν "ανεπιθύμητους", μπορεί να μην είχαν κάποιο δραματικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, αλλά θα έχουν επίπτωση στα "πράσινα" ψηφοδέλτια, εάν και εφόσον διεξαχθούν σύντομα εκλογές.
Ειδικά από την επαρχία αρκετοί είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θέλουν "να την κάνουν" για λιγότερο επικίνδυνες ενασχολήσεις, με αποτέλεσμα να ψάχνονται στην Ιπποκράτους για να βρουν υποψήφιους αντικαταστάτες σε αυτή την περίπτωση. Προσφορά μεγάλη δεν υπάρχει πάντως, όπως είναι ευνόητο.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά στη νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δεν συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του βουλευτή... Star.gr

Μεγάλες επιτυχίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο εξωτερικό (Βάρνα Βουλγαρίας)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Βαλκανικών Χωρών και Μαύρης Θαλάσσης, του Δικτύου των Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης, στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 7 και 8 Ιουλίου 2011.
Συμμετείχαν Περιφέρειες από όλες τις Παρευξείνιες χώρες. Μετά από ένα δύσκολο αγώνα και συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη πείστηκαν οι εκπρόσωποι των Περιφερειών των άλλων χωρών για το εξαιρετικό πρόγραμμα και τις δυνατότητες των Ελληνικών Περιφερειών,
Τελικά εκλέγει μετά από ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρος της επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Παύλος Δαμιανίδης, η παρουσία του οποίου εγγυάται ότι επί της θητείας του η επιτροπή θα επιτελέσει σοβαρό έργο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου θα συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου.Ακόμα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για τον Τουρισμό, Πολιτισμό, Πράσινης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Βορείου και Νοτίου Λεκάνης της Μεσογείου.
Τα οράματα των Πελοποννησίων καθημερινά, με το ασταμάτητο “τρέξιμο” και τις ενέργειες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, γίνονται πραγματικότητα.

Συγκέντρωση στο Σπαθοβούνι την Κυριακή 10/7 στις 18.30

Με ανακοίνωση της η Κοινή Δράση ζητά :
Να παραμείνουν ανοιχτοί και χωρίς διόδια οι παράδρομοι στο Σπαθοβούνι !
Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η αυθαιρεσία της ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. Δε μπορεί να πληρώνουμε 2,40 για 20 χλμ σε ένα δρόμο που είχε φτιαχτεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια από το δημόσιο. Δεν αντέχουμε άλλα χαράτσια! Όλοι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και το αυτονόητο. Ραντεβού αύριο στο Σπαθοβούνι!



ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - 12χρονη διαρρήκτης κατά συρροή!

Όσο… μπόι και όσα χρόνια και αν της λείπουν, μια ανήλικη «ποντικίνα» από την Καβάλα είχε βάλει τα… γυαλιά σε πολλούς άνδρες «συναδέλφους» της! Μέσα σε δυο εβδομάδες είχε καταφέρει να «τρυπώσει» σε εννέα σπίτια της πόλης και να κλέψει μετρητά, αλλά και κοσμήματα τα οποία μάλιστα πωλούσε η ίδια σε κλεπταποδόχο!
Ένα κοριτσάκι μόλις 12 χρόνων είναι η… επαγγελματίας διαρρήκτης που συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες! Την πρώτη, της είχε απαγγελθεί κατηγορία για δυο κλοπές, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή της εισαγγελέως Καβάλας που είχε κάνει τότε αυστηρές συστάσεις προς την 31χρονη μητέρα της. Όμως, η μικρή τσιγγάνα δεν έβαλε μυαλό και συνέχισε… απτόητη τις «δουλειές» της!
Με το που αφέθηκε ελεύθερη, άρχισε πάλι να «μπουκάρει» σε σπίτια από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα και, μέσα σε λίγες μέρες, έκανε άλλες επτά κλοπές!
Συνολικά, άρπαξε 537 ευρώ, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 1.020 ευρώ, τρία… πακέτα τσιγάρα, δύο ταυτότητες και μία γυναικεία τσάντα! Τα τιμαλφή τα πωλούσε σε έναν 41χρονο ιδιοκτήτη χρυσοχοείου, που τώρα κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Μαζί με την πιτσιρίκα κατηγορείται και η μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αλλά κανείς από τους τρεις δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. protothema.gr

Οι γυναίκες είναι επίσημα πιο επικίνδυνες οδηγοί !

Καταστροφική αποδεικνύεται η συνάντηση δύο οδηγών θηλυκού γένους σε διασταύρωση
Οι γυναίκες οδηγοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε αυτοκινητικό ατύχημα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές εξέτασαν 6.5 εκατομμύρια ατυχήματα και διαπίστωσαν υψηλότερο από το αναμενόμενο αριθμό συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται δύο γυναίκες οδηγοί! Ανακάλυψαν, επίσης, ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα διασταυρώσεις, στις διακλαδώσεις και στους παράδρομους.
Ο Μάικλ Σίβακ, του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αναφέρει: «Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι, σε συγκεκριμένα ατυχήματα, οι συγκρούσεις μεταξύ ανδρών τείνουν να είναι λιγότερες από εκείνες μεταξύ γυναικών.»
Ο δρ. Σίβακ και ο συνεργάτης του, Μπράντον Σετλ, μελέτησαν αρχεία από ατυχήματα που κατεγράφησαν από τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 1998 με 2007.
Πίστευαν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ δύο ανδρών θα αποτελούσαν το 36.2% των συνολικών ατυχημάτων, μεταξύ δύο γυναικών το 15.8% και μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας το 48%.
Αντιθέτως, ανακάλυψαν ότι τα ατυχήματα μεταξύ γυναικών ανέρχονταν στο 20.5%, ενώ τα ατυχήματα μεταξύ ανδρών στο 31.9%.
Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς αποδεικνύεται ότι οι άνδρες οδηγούν περισσότερο από τις γυναίκες. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες οδηγούν το 60% του χρόνου, ενώ οι γυναίκες το 40%.
Τα ατυχήματα άνδρα με γυναίκα ανήλθαν στο ποσοστό του 47.6%, όπως περίμεναν οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές παρατήρησαν, επίσης, ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκρουστούν σε μια διασταύρωση. Χτυπούν, συνήθως, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, όταν προσπαθούν να στρίψουν δεξιά και αντιστρόφως. Ο δρ. Σίβακ απέδωσε το φαινόμενο στη διαφορά ύψους των δύο φύλων.
«Υπάρχουν τρεις παράγοντες που αφορούν στους οδηγούς: η πιθανότητα να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, οι δεξιότητές τους στην οδήγηση και οι δεξιότητες του άλλου οδηγού που εμπλέκεται στο ατύχημα» σχολίασε ο δρ. Σίβακ. tovima.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ 

* Απο τα ποσοστα που δημοσιευετε δεν προκυπτει οτι οι γυναικες προκαλουν περισσοτερα ατυχηματα απο τους ανδρες, αλλα απ6 την προηγουμενη εκτιμηση ποσοστου γι αυτες. Οταν ημουν Αγγλια οι γυναικες εχαιραν φτηνοτερα ασφαλιστρα επειδη προκαλουν λιγοτερα ατυχηματα. Επισης, τι εξεταστηκε ως 'ατυχημα'? Οι γραττζουνιες η οι θανατοι? Παρακαλω δημοσιευστε την απαντηση μου!

ΤΡΑΓΙΚΟ -Πέθανε μια ημέρα πριν πάρει το πτυχίο του !

Τραγικό τέλος για φοιτητή από το Λασίθι !
Tραγικό παιχνίδι της μοίρας για μία οικογένεια από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, που πληροφορήθηκε ότι ο 30χρονος γιος της, ο οποίος χθες επρόκειτο να παραλάβει το πτυχίο του στη Φαρμακευτική από το Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.
Την περασμένη Τετάρτη άκουσαν οι τραγικοί γονείς για τελευταία φορά το παιδί τους στο τηλέφωνο. Έκτοτε, όσες φορές και αν προσπάθησαν να ξαναμιλήσουν με τον 30χρονο φοιτητή, δεν τα κατάφεραν. Το κινητό δεν απαντούσε.
Οι γονείς και οι άλλοι συγγενείς του παιδιού ανησύχησαν και υποψιάστηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, καθώς το θύμα δεν τους είχε συνηθίσει σε τέτοιες πολύωρες καθυστερήσεις στην απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων. Ώσπου, στη διάρκεια της Πέμπτης, το κινητό απάντησε, αλλά στην άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να τους λέει πως είναι υπάλληλος του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία και να τους αναφέρει ότι το παιδί τους είναι νεκρό...: Flashnews.gr

Θα πληρώσεις 140€ παραπάνω επειδή είσαι Έλληνας!

- Ήπειρος: Απίστευτος διάλογος ξενοδόχου με πελάτη
- Για το ίδιο δωμάτιο ένας Άγγλος πληρώνει 40€ και ένας Έλληνας 180€
- ''Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν προσφορές! Εσείς πληρώνετε διαφορετικά''!
- Την ίδια ώρα πολλά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτο και βάζουν πωλητήριο
Την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά αγκομαχούν και προσπαθούν να βρουν χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων ξενοδοχείων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στις Κυκλάδες, στα παράλια τις Ηπείρου και στη Λευκάδα, προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ξενοδόχοι που συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία, νοικιάζουν τα ίδια δωμάτια σε Έλληνες και ξένους με κραυγαλέες οικονομικές διαφορές. Διαφορές που σε ξενοδοχείο της Ηπείρου, φτάνουν ακόμα και τα 140€ την ημέρα!
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος ξενοδόχου - πελάτη, που δημοσιεύεται στο katoci.com...
- Παρακαλώ, θέλω ένα δίκλινο για τρεις ημέρες. Πόσο κοστίζει τη βραδιά;
- 180 ευρώ.
- Συγγνώμη, σε τουριστικό φυλλάδιο της Αγγλίας σας βρήκα με 40 ευρώ.
- Για τους Αγγλους, είστε Αγγλος εσείς;
- Ηλίθιος είμαι;
- Δυστυχώς για τους Έλληνες δεν προβλέπονται προσφορές.
- Μα δεν έχετε ακούσει για την κρίση;
- Εμείς κύριε δεν έχουμε κρίση!
Η άλλη όψη του νομίσματος
Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ξενοδοχεία μικρά και μεγάλα σε ολόκληρη την Ελλάδα βάζουν πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη επενδυτές του εξωτερικού βολιδοσκοπούν την κατάσταση και ψάχνουν ευκαιρίες είτε αγοράς είτε μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Οι επενδυτές του εξωτερικού έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένα γραφεία που τυχαίνει να γνωρίζουν ακόμα και τις μυστικές αναθέσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ακόμα και τις αγγελίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον δείχνουν κυρίως Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί.
Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις για την πώληση ξενοδοχειακών μονάδων είναι το υψηλό κόστος που φέρνει κώλυμα στη συμφωνία μεταξύ ξενοδόχων και επενδυτών. Όπως ανέφερε προ ημερών η Real News, παραδοσιακά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία, όπως το President, το Divani, το “Τιτάνια” και το Ledra Marriot δεν συμβιβάζονται με ποσά μικρότερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο η τιμή εκκίνησης ήταν διπλάσια στα 200 εκατομμύρια ευρώ...newsit

Το K.Y. Αρεόπολης διασυνδέεται με την ιατρική σχολή Αθηνών

Το κέντρο υγείας Αρεόπολης είναι το πρώτο κέντρο υγείας στην Ελλάδα που διασυνδέεται επίσημα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης αλλά και στη δημιουργία πρότυπου μοντέλου παροχής υπηρεσιών.
Η Ιατρική Σχολή με τη συγκατάθεση του προέδρου της καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη και την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης υιοθέτησε το πρωτόκολλο διασύνδεσης.
Το πρόγραμμα συνεργασίας, εκτός από τον καινοτόμο χαρακτήρα του, αποτελεί ιστορικό εφαλτήριο στην προσπάθεια αναμόρφωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο. Καθιστά το κέντρο υγείας Αρεόπολης , φορέα που αποβλέπει στην εγκαθίδρυση μιας νέας αντίληψης. Όπου οι πομακρυσμένες γωνιές της χώρας, μεταμορφώνονται σε σταθμούς παραγωγής και μετάδοσης γνώσης, και αποκτούν υπηρεσίες υγείας τέτοιες που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως ολότητα, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Η επίσημη τελετή έναρξης του προγράμματος διασύνδεσης θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Διοικητήριο της Αρεόπολης.

1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου " κρύβονται" νότια της Κρήτης

"Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους."
Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος
Ο κ Φώσκολος με αφορμή και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.
" Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.
"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, " το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα."
Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που δεν πρέπει να χαθεί.
Όπως υποστηρίζει, " υπάρχουν τρία κομμάτια .Το πρώτο είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο για να βγάλομε τα χρέη. Το δεύτερο , είναι ότι αυτό τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη Αυτό το μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους: Κύριοι, εσείς θα χρειαστείτε ενέργεια μετά το 2015, αυτή την ενέργεια την έχομε εμείς και θα σας την δώσομε.
Και το τρίτο είναι η γεωπολιτική δύναμη που αποκτούμε.
Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης
'Αρα αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει ένα "κλειδί" τρομακτικό .Οχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", υπογράμμισε.
Όσο αφορά τις έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη ο καθηγητής τόνισε:
" Θα πάμε κάτω μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου
Έχει απόθεμα , πόσο δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού."
Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου είπε χαρακτηριστικά :
"Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους."
Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η
αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή
της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός
που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα
δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.
Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών.

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ - Άγνωστα αντικείμενα πλησιάζουν τη Γη;

Τι εντόπισαν οι ερευνητές του SETI !!
Ένα σμήνος άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων ισχυρίζονται ότι εντόπισαν ερευνητές του SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) πολύ κοντά στο ηλιακό σύστημα με κατεύθυνση προς την Γη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα conspiracy channel. Το ζήτημα είναι ότι το SETI κλείνει λόγω περικοπής εξόδων και ορισμένοι ερευνητές καταγγέλλουν ότι το θέμα είναι πως το κλείνουν ακριβώς επειδή εντόπισε τα αντικείμενα που κινούνται προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας
Τα αντικείμενα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονται πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, και έχουν ένα πολύ εντυπωσιακό μέγεθος: περίπου 240 χλμ. και 50-80 χλμ. πλάτος.
Οι Ειδικοί του SETI ήταν σαφείς: «Αυτά τα αντικείμενα είναι γνωστά στη NASA εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και είναι πραγματικά. Ωστόσο, η NASA δεν θέλει να ενημερώσει το κοινό. Αυτά τα ξένα σκάφη κινούνται προς τη Γη, και οι κυβερνήσεις το γνωρίζουν».
Για να δείτε τα σκάφη μπείτε στο Sky-map.org -διαδραστικός χάρτης του ουρανού- και δώστε τις ακόλουθες συντεταγμένες στο πεδίο αναζήτησης:
19 25 12 -89 46 03 - το πρώτο μεγάλο πλοίο
16 19 35 -88 43 10 - το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο
02 26 39 -89 43 13 - κυκλικό αντικείμενο

ΣΟΚ - Σεξουαλική παρενόχληση στο Γ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ !!

Συγκλονιστική καταγγελία "ένστολης" γυναίκας !
Αποκάλυψη-σοκ, κραυγή αγωνίας "ένστολης" γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση στο Γ' Σώμα Στρατού στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν! Τα όσα αναφέρει στο Onalert, η γυναίκα που υπηρέτησε υπο τις διαταγές συγκεκριμένου αξιωματικού, είναι απλά συγκλονιστικά!!!
Όπως αναφέρει δεν κατήγγειλε όσα υπέστη η ίδια αλλά και άλλες γυναίκες την περίοδο που συνέβαιναν από φόβο. Τώρα καταθέτει τη μαρτυρία της ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει αφορμή για έρευνα σε βάθος! Θα εκπληρωθεί η προσδοκία της; Το λόγο έχει πια η ηγεσία του ΥΕΘΑ,για να διερευνήσει την ορθότητητα των καταγγελιών και βέβαια να επιβάλει βαρύτατες κυρώσεις αν αποδειχτούν!
ΟΛΗ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ:
"Καταγγελίες για κακοποίηση - μεταχείριση - χειραγώγηση του γυναικείου (και μη) προσωπικού του Γ΄ ΣΣ/NDC-GR, από αξιωματικό και με ανοχή μέχρι και της σημερινής ηγεσίας του, οι οποίοι αν και ενημερώθηκαν για τα γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του ως συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του Γ' ΣΣ/NDC επί πενταετίας, και την μετέπειτα μετακίνηση του σε μονάδα της 71 Α/Μ ΤΑΞ, δυστυχώς κώφευσαν διακριτικά.
Κατά την περίοδο αυτή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά δύο (2) γυναίκες υπαξιωματικοί - υφιστάμενοι του εν λόγω Αξκού , μία (1) Μόνιμη Υπάλληλος και τέσσερις (4) γυναίκες αξκοί - υπξκοί του Στρατοπέδου.
Από τον εν λόγω Αξκό δημιουργήθηκαν ερωτικές κρούσεις, επιτυχείς και μη, με αποτέλεσμα το κλίμα εκφοβισμού, εκβιασμού, με "έργα και λόγια", και παραινέσεις του ιδίου σε ένοχες σιωπές. Οι ερωτικές συνευρέσεις μαζί του, με χρηματικό (;) αντάλλαγμα ή όχι, συνεχίστηκαν και με κυρίες της πόλης, μιας που το πρωτόκολλο του Σχηματισμού ευδοκιμεί για δημόσιες σχέσεις σε εκδηλώσεις, οι οποίες σε προσωπικές συναντήσεις με τους εκάστοτε διοικητές του Σχηματισμού (ραντεβού σαφώς κλεινόταν από τον ίδιο) αποκόμιζαν οι μεν (γυναίκες πολίτες) από τους δε (στρατιωτικούς) "κάτι" και ίσως τούμπαλιν.
Εντός και εκτός του Στρατοπέδου, αλλά και εντός του γραφείου του ιδίου, η ύπαρξη κρυφής κάμερας στο χώρο διανυκτέρευσης - εκτέλεσης υπηρεσιών των γυναικών - οργάνων υπηρεσίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπεύθυνος - υπόλογος για την τοποθέτηση και της κάμερας και των διανυκτερεύσεων ήταν ο ίδιος διαιρώντας και βασιλεύοντας επί πενταετίας με την ανοχή -αντοχή καμπόσων Αντγων, παραδίδοντας τον ο ένας στον άλλον, σαν σκυτάλη επαγγελματισμού, γνώσης γνώμης και ηθικής (!).

Συνεπώς τα παραπάνω "θύματα" δεν αφορούσαν μόνο (;) υφιστάμενες και εργασιακά εξαρτώμενες από αυτόν άλλα και "θύμα-θύτης" στη "δράση" του η σύζυγος του, που αιτήθηκε ή ίδια τη συνδρομή των υπαξιωματικών γυναικών - εργαζομένων του συζύγου της, στην παρακολούθησή του, εξαιτίας παλαιοτέρας μοιχείας από μέρους του, σε παρελθόντα έτη, και σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους εργαζομένους "γνωρίζω κάτι αλλά δεν μιλώ - δεν με αφορά", ένας Σχηματισμός χωρίστηκε σε πηγαδάκια συζητήσεων αν μη τι άλλο εξευτελιστικού και ατιμωτικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές τους ιδίους εντός Στρ/δου και επί τα αυτά!
Ο κυβερνοχώρος δεν έμεινε πίσω μιας και η χρήση του facebook και σε αυτόν τον τομέα ήταν ιδανικό έδαφος τέτοιου είδους συζητήσεων και σχολιασμών.

Τα θλιβερά έως απαξιωτικά γεγονότα σαφώς δεν τιμούν την ιδιότητα κανενός και ειδικά την ιστορία μεγάλων και ενδόξων σχηματισμών όπως είναι αυτό του Γ' ΣΣ και των άξιων στελεχών που το επάνδρωσαν και το επανδρώνουν. Ίσως όμως να συνεχίζονται, αφού με την σιωπή να κυριαρχεί, αφήνουμε "διάδρομο και αέρα" στα επόμενα και μη θύματα και θύτες με την άμεση και άνιση διάκριση και εκμετάλλευση του προσωπικού, καταργώντας όποιες ανθρώπινες έννοιες, αξιοπρέπειας και τιμής της στολής ή όχι. Κάποιος πρέπει να κουνήσει το δέντρο για να πέσει ο καρπός και ίσως τώρα να είναι η ώρα του "ωριμάζω".

Ίσως και οι συναισθηματικές δεσμεύσεις κουμπαριών με τέως ανώτατο αξιωματικό να το υποβοηθούν και να το επιτρέπουν;
Η προσωπική γνωριμία με Αρχηγούς να το παγώνει; Μπορεί. Πιθανόν όποια ή όποιος διατελέσει υπό τας "διαταγάς" του εν λόγω Αξκού και τυχόν τον αμφισβητήσει με σθένος φωνάζοντας δυνατά "όχι" στη χρήση - κατάχρηση όποιας εξουσίας του παραπάνω από όσο χρειάζεται και να μην υποπέσει και στην ερωτική εκμετάλλευση και υποδούλωσή του, να περάσει τα πάνδεινα ενός ψυχολογικού πολέμου με "συναδέλφους αεροδιάδρομους" και ο κατάλογος με τη λίστα των εργαζόμενων θυμάτων, να μεγαλώσει. Θα ήταν ευχής έργο να αποφευχθεί το συντομότερο δυνατόν το χειρότερο ελπίζοντας για το καλύτερο των Ε.Δ. και των στελεχών, που ευτυχώς, δεν είναι μόνο "έτσι", με τη βοήθεια της παρούσας δημοσίευσης".

Με το « τσιγαρόσημο » πάει …περίπατο ο Αντικαπνιστικός νόμος !!

Το κάπνισμα επιτρέπεται ξανά στα νυχτερινά κέντρα, έναντι ειδικού τέλους
Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θα πληρώνουν και οι πελάτες θα μπορούν ανενόχλητοι να ανάβουν τσιγάρο, πλέον, καθώς η ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός.
Όπως …προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ και τα καζίνο θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου οι θαμώνες να μπορούν να καπνίζουν.
Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, πρόκειται για ρύθμιση που στοχεύει στην ομαλή μετάβαση προς την πλήρη εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Υποστήριξε, επίσης, ότι μέχρι τώρα αυτά τα μαγαζιά εξαιρούνταν από τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ τώρα εντάσσονται σταδιακά στο καθεστώς που ισχύει για τα υπόλοιπα κέντρα διασκέδασης.
Ο κ. Δημόπουλος παραδέχθηκε, πάντως, ότι παρά τα πρόστιμα, το κάπνισμα δεν έχει απαγορευτεί σε πολλά κέντρα διασκέδασης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, «στα καζίνο και στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τμ μπορούν να δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο του συνολικού εμβαδού του καταστήματος. Για τη δημιουργία τέτοιων χώρων καταβάλλεται ετήσιο τέλος ποσού 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο».
Εκκρεμεί, ωστόσο, κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, στην οποία θα καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνιζόντων, ο χρόνος καταβολής και η διαδικασία είσπραξης του ετήσιου τέλους.
Πάντως, και σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο, η κυβέρνηση προσδοκά από το νέο μέτρο να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους κατά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, από το δεδομένο ότι ο αριθμός των καζίνων και των κέντρων διασκέδασης άνω των 300 τμ με ζωντανή μουσική στη χώρα ανέρχεται στις 3.000.
Επιφυλάξεις, ωστόσο, τηρούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι πολλά από τα νυχτερινά κέντρα δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας, συνεπώς το «τσιγαρόσημο» θα μείνει μόνον στα χαρτιά – ή στην καλύτερη περίπτωση το κέρδος θα είναι αρκετά μικρότερο από το προσδοκώμενο.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτης Μπεχράκης: «Η κυβέρνηση έδειξε ισχυρή πολιτική βούληση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του καπνίσματος. Όμως κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα που βλάπτονται από αυτήν τη θετική πορεία της Ελλάδας αντέδρασαν με τον τρόπο τους». diogenis-press

Σύγκλιση μισθών δημόσιου με ιδιωτικό τομέα !

ΣE εναρμόνιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα και μείωση του αριθμού τους κατά 150.000 εργαζόμενους προχωρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Η σταδιακή μετάβαση στο νέο ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει την ενσωμάτωση των σημερινών επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα προσεγγίζει πλέον αυτόν του ιδιωτικού τομέα με στόχο να αποσυμπιέσει τη μισθολογική δομή του Δημοσίου και να ανταμείβεται καλύτερα η απόδοση. Ακόμη οι μισθοί θα συνδέονται με τους ρόλους και τις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την εξάλειψη τυχόν ανισοτήτων. Η μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα φτάσει το 0,6% του ΑΕΠ με το νέο μισθολόγιο, ενώ η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε τρία χρόνια.
Oσον αφορά τη μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, η οποία θα φτάσει το 0,3% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ή περίπου 420% μέχρι το 2015. Η μείωση αυτή αναμένεται να προέλθει από τον κανόνα προσλήψεων/αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 στη συνέχεια), μειώσεις στον αριθμό των συμβασιούχων και μη εθελούσιες εξόδους. Οι αποχωρήσεις προσωπικού θα προκύψουν από το κλείσιμο δημοσίων φορέων ή από τις συγχωνεύσεις.
Πέρα από τον δημόσιο τομέα, στην περίπτωση των δημοσίων επιχειρήσεων θα προσδιορισθεί το πλεονάζον προσωπικό σύμφωνα με μέτρα πλεονάζουσας παραγωγής ή σε σύγκριση με παρόμοιες επιχειρήσεις στην Ευρώπη (δράση που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2011). Το πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο είτε θα αποχωρήσει είτε θα μεταφερθεί σε εργασιακή εφεδρεία. Η εφεδρεία θα υπάρχει για μία περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τους 12 μήνες με 60% του βασικού μισθού τους
(εξαιρουμένων των υπερωριών και άλλων επιπρόσθετων παροχών). Τυχόν μετατάξεις από την εφεδρεία εργασίας σε άλλους φορείς του δημόσιου τομέα θα συμπεριλαμβάνονται στο ανώτατο όριο προσλήψεων και θα είναι δυνατές μόνο μετά από θετική αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ. Στο τέλος αυτής της περιόδου των 12 μηνών, η αποχώρηση θα είναι υποχρεωτική. Για βοήθεια στη διαχείριση του δημόσιου τομέα με λιγότερους εργαζόμενους, οι ώρες εργασίας διευρύνθηκαν σε ευθυγράμμιση με την 40ωρη εβδομάδα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα.

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ Κε Μαλαπάνη ;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ !!
Κε Τατούλη μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσετε τον φάκελο του έργου και ....εξηγήσεις ;
« Ο αντιπερειφερειάρχης Μεσσηνίας κος Μαλαπάνης καλείται να δώσει σαφείς απαντήσεις  ,γιατί αντί να στείλει τον φάκελο του έργου στον Εισαγγελέα προσπαθεί να δώσει λύση με ημίμετρα σπαταλώντας ακόμα χιλιάδες ευρώ σε περίοδο οικονομικής κρίσης ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να « κουκουλώσει » το σκάνδαλο με την δημιουργία ενός ….ΝΕΟΥ !»
Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εξελίσσεται η υπόθεση των λιμνοδεξαμενών πυροπροστασίας που χρηματοδοτόθηκαν από τα χρήματα των Πυρόπληκτων και τελικά αποδεικνύονται ….άχρηστες για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να πληρωθούν με νερό αν και ο αγωγός ύδρευσης του συνδέσμου «Τέλος Άγρας » διέρχεται ακριβώς κάτω από την λιμνοδεξαμενή αλλά έχει …βάθος 9 μέτρα όπως συμβαίνει στον Αυχένα Μαργελίου του τέως Δήμου Παπαφλέσσα .
Οι μελετητές του έργου δεν υπολόγισαν την υψομετρική διαφορά της λιμνοδεξαμενής με την πηγή με αποτέλεσμα το νερό να μην φθάνει με φυσική ροή στο ύψος της δεξαμενής .Αντί να ζητηθούν ευθύνες για την αστοχία του έργου και τα χιλιάδες ευρώ που πέταξαν στον …αέρα έρχονται σήμερα να ολοκληρώσουν την σπατάλη με το εξής σκεπτικό .
Εφόσον η δημιουργία αντλιοστασίου είναι πανάκριβη και ανέφικτη λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης έχουν την φαεινή ιδέα να ….τρυπήσουν τον αγωγό του συνδέσμου σε χαμηλότερο σημείο και να γεμίζουν την δεξαμενή με …..υδροφόρα οχήματα !!
Σαν δεύτερη σκέψη επικρατεί η ιδέα να φτιάξουν δίκτυο φυσικής ροής από τον ποιο κοντινό οικισμό ( Κάτω Παπαφλέσσα ) που έχει την σχετική υψομετρική διαφορά αλλά οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες διότι φοβούνται ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μένουν αυτοί χωρίς νερό !!

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ με 46 συλλήψεις και δικογραφίες για 150 άλλους

Εξαρθρώνουν.... την Camora της Κεντρικής Ελλάδος !
Εξαρθρώθηκαν 3 πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις πολλών και διαφορετικών δράσεων . πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στην επαρχία, εξελίχθηκε εδώ και μήνες στη Θεσσαλία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και οδήγησε στην σύλληψη σήμερα 46 ατόμων.
Τα μέλη τους εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και με άλλα αδικήματα. Οι τρείς εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν εκ παραλλήλου, αλλά οι «κεφαλές» τους, είχαν μεταξύ τους επαφές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 4 «αρχηγοί» των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πατρών, από όπου διεύθυναν τις «επιχειρήσεις», ενώ μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται και 14 αρχηγικά μέλη. Συνολικά στην Θεσσαλία συνελήφθησαν 46 άτομα ενώ σχηματίζεται δικογραφία για 150 άτομα τουλάχιστον ανά την Ελλάδα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθές το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης και ο διοικητής του τμήματος ναρκωτικών Λάρισας Χρ. Καλούσιος, ανέφεραν ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα, κατά την οποία έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, σαράντα τέσσερις (44) ημεδαποί, καθώς και δύο (2) αλλοδαπές. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αφού άλλωστε προέρχονται και από την Λάρισα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής τριάντα τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
- Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων
- Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων
- Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων
- Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης
- Πέντε ζυγαριές ακριβείας
- Δύο πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες)
- Μία καραμπίνα
- Ένα πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα
- Ένα τσεκούρι
- Ένα ξίφος
- Οχτώ μαχαίρια
- Μία σιδερογροθιά
- Δύο σπρέι πιπεριού
- Δύο ζευγάρια κιάλια
- Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα
- Έντεκα ψηφιακές κάρτες sim
- Σαράντα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
- Χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ
- Τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών
- Ένα φάρο αυτοκινήτου
- Ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας
- Δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού
- Ένας ανιχνευτής μετάλλων
Η επιχείρηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις ενώ, εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στο Navarino Foundation που στοχεύουν στη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην περιοχή !!
Η αναβίωση και αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων της Μεσσηνίας και η ανάδειξη της Μεσσηνιακής Κουζίνας, ως μίας από τις καλύτερες κουζίνες της Μεσογείου είναι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης» που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια αναφορά στις φάσεις του προγράμματος, ενώ ανακοινώθηκαν οι τρεις νικήτριες συνταγές: 1η Στιφάδο από την κ. Βασιλική Πουλέα, 2η Περιβολικό από ζαρζαβατικά του καλοκαιρινού περιβολιού από την κ. Παναγιώτα Μουρδουκούτα, 3η Βλαστάρια γαλατσίδας με παστό και γάλα ή άγρια χόρτα γλυκά από την κ. Τασία Σταυροπούλου.
Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στο Navarino Foundation που στοχεύουν στη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην περιοχή, και θα ολοκληρωθεί με την τρίτη φάση του προγράμματος. Σε αυτήν οι τοπικοί επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ειδικά σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Τα σεμινάρια, που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2011, περιλαμβάνουν δύο κύκλους εκπαίδευσης διάρκειας μίας εβδομάδας το καθένα.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ -….Παπάς ζητούσε 1000 ευρώ... για να μνημονεύει !

Πενίας... τέχνη κατεργάζεται, και επειδή η μοναδική τέχνη που γνωρίζουν οι περισσότεροι ιερείς είναι... οι ψαλμοί, οι ευχές και οι μνημονεύσεις, αυτό έπραξε και ένας ρασοφόρος από το Αίγιο!
Μέχρι και σήμερα συζητούν στην περιοχή της πλατείας Βουδ... το κόλπο του παπά! Εμφανίστηκε προ ημερών σε καφενείο της πλατείας, έπιασε κουβέντα με θαμώνες, συζήτησαν για την οικονομική κρίση και όχι μόνο, και στο τέλος... εντόπισε το υποψήφιο «θύμα» του. Επρόκειτο για έναν Πατρινό, ο οποίος πρόσφατα είχε χάσει την πολυαγαπημένη του μητέρα. Ο ρασοφόρος δεν θέλησε να αφήσει «ανεκμετάλλευτη» την ευκαιρία! Του πρότεινε αμέσως να... μνημονεύει την εκλιπούσα και μάλιστα σε όλες τις λειτουργίες, αλλά... με το αζημίωτο.
«Θα σου δώσω έναν αριθμό λογαριασμού, θα βάλεις 1000 ευρώ, για την εκκλησία, και εγώ θα μνημονεύω τη μητέρα σου συνεχώς», του είπε ο παπάς και μάλιστα έβγαλε χαρτί και στυλό για να γράψει τον αριθμό και το όνομά του.
Ο Πατρινός δεν θέλησε να του χαλάσει το... χατίρι, πήρε το χαρτί με τον τραπεζικό λογαριασμό και το έβαλε στην τσέπη του. Όταν, όμως, ο παπάς έφυγε... συζητούσε με τους υπόλοιπους αυτό που του συνέβη! Και φυσικά... ούτε κατά διάνοια να καταθέσει 1.000 ευρώ στο λογαριασμό!
ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο παπάς βγάζει και την... κόρη του για επαιτεία
Στο μεταξύ ο ιερέας στο Αγρίνιο που έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση... επαιτείας (χρησιμοποιώντας και ανήλικα) συνεχίζει την δράση του, έστω και αν ο Μητροπολίτης τον διέταξε να... τα μαζέψει και να φύγει! Πριν από μερικές ημέρες, αστυνομικοί προσήγαγαν δυο ανήλικες, για επαιτεία, η μία κόρη του συγκεκριμένου παπά και η δεύτερη κόρη μιας από τις δυο γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους συζούν μαζί του στο Αγρίνιο. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στην Πάτρα (στην οδό Μαιζώνος) και το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Κόσμος».
Σα να μην τρέχει τίποτε, ο ιερέας που έχει γίνει «πέτρα του σκανδάλου» στο πανελλήνιο, συνεχίζει να προκαλεί με την συμπεριφορά του. Οι δύο ανήλικες κατ' εντολήν του παπά, πωλούσαν σε καταστήματα, πλησίον της εθνικής οδού, στο ύψος της αερογέφυρας κεριά και λιβάνι.
Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τις μητέρες των δυο ανηλίκων οι οποίες εμφανίστηκαν στην Αστυνομία και υποστήριξαν πως ήταν μαζί με τα παιδιά, αλλά απομακρύνθηκαν για λίγο. Η μια είναι η σύζυγος του ιερέα και η δεύτερη γυναίκα υποστήριξε ότι οικονομικοί λόγοι την οδήγησαν στο να πουλά κεριά και λιβάνι, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι διαζευγμένη.
Να θυμίσουμε πως εναντίον του ιερέα έχουν κινηθεί δυο γνωστοί επαγγελματίες του Αγρινίου, που καταγγέλλουν πως τα παιδιά τους από την στιγμή που έφυγαν από το σπίτι, έχουν γίνει αγνώριστα: Δεν μπορούν να τα δουν, τους συμπεριφέρονται σαν να είναι ξένοι και φτάνουν στο σημείο να επαιτούν. dete.gr

Νέα λίστα συμβεβλημένων γιατρών ανάρτησε το ΙΚΑ

ΣTHN ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) αναρτήθηκε χθες η νέα λίστα γιατρών, συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του μεγαλύτερου πλήθους των γιατρών που αποδέχτηκαν τους όρους του ιδρύματος και μπορούν πλέον να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η νέα λίστα θα ισχύει από 11 Ιουλίου.
Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που πιστοποιήθηκαν και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανέρχονται σε 4.395, ενώ μαζί με τους γιατρούς του ΙΚΑ φτάνουν στους 6.323.

«Ενδείξεις υποβάθμισης» των ΤΕΙ βλέπουν οι πρόεδροι των σχολών

META τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των ΤΕΙ διατύπωσαν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, μετά από πολύωρη συζήτηση επί του περιεχομένου του την Πέμπτη, κατέληξαν στο ότι δεν αποδέχονται τις αλλαγές και ζητούν από την υπουργό ριζικές αναπροσαρμογές σε συνεννόηση με τη σύνοδο των προέδρων πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στο τέλος του Ιουλίου. Σε κείμενο που συνέταξαν και παρέδωσαν χθες στην υπουργό Παιδείας τονίζουν μεταξύ άλλων την ανάγκη να παραμείνουν τα τεχνολογικά ιδρύματα στη σφαίρα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι «το προσχέδιο που δόθηκε αφήνει τα ΤΕΙ με έναν αμφίβολο ακαδημαϊκό ρόλο», με «ενδείξεις υποβάθμισης» μάλιστα. Επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει μέτρα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ με την οργάνωση ολοκληρωμένου τρίτου κύκλου σπουδών, με βάση την ευρωπαϊκή πρακτική, ενώ θέτει σε δεύτερη μοίρα την έρευνα, η οποία αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, πιστοποίησης και χρηματοδότησης.
Εκφράζουν την ανησυχία τους για την αντιμετώπιση του υπηρετούντος επιστημονικού προσωπικού καθώς «δεν μας έχουν γίνει γνωστές οι μεταβατικές διατάξεις για τον τρόπο εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων», ενώ «το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης εντείνει τη γραφειοκρατία, δημιουργεί συνθήκες εσωτερικών συγκρούσεων, αρμοδιοτήτων και εξωθεσμικών παρεμβάσεων». Αντιδρούν επίσης στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), αφού θα παρεμβαίνει σε θέματα χρηματοδότησης και χωροταξικής κατανομής των ΑΕΙ.
Οι παράγοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βλέπουν πάντως θετικά την παράταση διαλόγου που δόθηκε μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στο τέλος Αυγούστου.

Αύξηση επενδύσεων 32% το 2010 στις ΑΠΕ

ENTYΠΩΣIAKH αύξηση της τάξης του 32% σημείωσαν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2010, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Οι επενδύσεις το 2010 έφθασαν στο επίπεδο των 211 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, από 160 δισ. το 2009, με την Κίνα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και σε αυτό το πεδίο, καθώς οι δικές της επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 28% και έφθασαν στα 48,9 δισ. δολάρια.
«Ο συνδυασμός κρατικής στήριξης –είτε μέσω απευθείας επενδύσεων είτε μέσω δημιουργίας κατάλληλων νομοθετικών πλαισίων–και υψηλού ιδιωτικού ενδιαφέροντος βοήθησε ώστε να υπάρξει σαφής ανάπτυξη στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», τόνισε ο Ακίμ Στέινερ, επικεφαλής του UNEP.
Βάσει των επιμέρους στοιχείων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, εκ των 211 δισ. δολαρίων τα 72 δισ. επενδύθηκαν στις αναδυόμενες αγορές. Πέραν της Κίνας, υψηλό ήταν το επίπεδο των επενδύσεων σε Νότια και Κεντρική Αμερική, με ετήσια άνοδο 39% και διαμόρφωση στα 13,1 δισ. δολάρια, ενώ σε Μ. Ανατολή και Αφρική υπήρξε διπλασιασμός τους και τελικώς άγγιξαν το επίπεδο των 5 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον κ. Στέινερ, σημαντική ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πέραν της διάθεσης αρκετών κυβερνήσεων να απεξαρτηθούν από τους ακριβούς υδρογονάνθρακες, στο πλαίσιο και της εφαρμογής πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, έχουν προσφέρει και οι σύνοδοι του ΟΗΕ για το κλίμα, όπου παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σύγκριση με τις «παραδοσιακές».
Η αιολική ενέργεια αποτέλεσε την «εναλλακτική» λύση που συγκέντρωσε τις περισσότερες επενδύσεις, αξίας 94,7 δισ. δολαρίων και με ετήσια αύξηση 30%. Αρκετά κοντά βρέθηκε και η ηλιακή ενέργεια με επενδύσεις 86 δισ. δολ. (αύξηση 52%). Στον αντίποδα αρνητική ήταν η πορεία των επενδύσεων σε βιοκαύσιμα, καθώς υποχώρησαν στα 5,5 δισ. δολάρια, από σχεδόν 20 δισ. το 2009.

Την Δευτέρα οι πρώτες διώξεις για τα στημένα

Οι πρώτες διώξεις κατά παραγόντων και ομάδων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών θα ασκηθούν την Δευτέρα.
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης, θα ασκήσουν λοιπόν στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας διώξεις, στα 15 άτομα για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Μπέος (Ολυμπιακός Βόλοθ), Ψωμιάδης (Καβάλα), Τσακογιάννης (Ηλιούπολη), Παντέλης, Χάλκος (Ηλιούπολη), Νικολόπουλος (Ηλιούπολη) και Παπακώστας.
Μετά τις πρώτες διώξεις, θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι 68 άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, που έχει ξεσπάσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όσον αφορά τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στους πρώτους 15; Οι παράγοντες κινδυνεύουν με εφ’ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο, ενώ οι ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και τον υποβιβασμό.

Οκτώ ενδείξεις πως ο άντρας σας είναι gay !!

Γιατί τη σήμερον ημέρα που όλοι είμαστε κάπως μπερδεμένοι και λιγότερο ευθείς από ποτέ, δεν είναι καθόλου απίθανο.
Τον παντρευτήκατε και είχατε μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Περιμένατε πως θα φτιάξετε μια μεγάλη οικογένεια και πως αυτός θα είναι ο προστάτης σας. Τώρα όμως που ζείτε μαζί του και τον βλέπετε συνέχεια, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάπως δεν σας κολλάνε και πολύ καλά... «Μήπως είναι gay;» αναρωτιέστε. Εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτό το μαρτύριο, προσφέροντάς σας οκτώ ενδείξεις ότι ο σύζυγός σας είναι gay.
1. Έχει ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο αλλά απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τα σπορ γενικά. Οι gay άνδρες χρησιμοποιούν πολύ συχνά το γυμναστήριο ως έναν τόπο όπου μπορούν να κοινωνικοποιηθούν. Αν ο σύζυγός σας γυρίσει από το γυμναστήριο υπερβολικά κουρασμένος για να σας μιλήσει ή για να κάνετε σεξ, μάλλον αυτό σημαίνει ότι κουράστηκε πολύ στ' αποδυτήρια.
2. Λατρεύει την Pop Culture, καθώς και τις σειρές «Glee» και «Τα Χρυσά Κορίτσια». Είναι τελείως διαφορετικό να εκτιμά ένας άνδρας κάποια πράγματα και τελείως διαφορετικό ο σύζυγός σας να λατρεύει ορισμένα τελείως γυναικεία πράγματα, όπως αυτές τις σειρές.
3. Κάνει συχνά επαγγελματικά ταξίδια στην Ασία. Ειδικά αν μιλάμε για την Ταϋλάνδη, τότε πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση και απορούμε πως δεν το είχατε καταλάβει τόσο καιρό! Οποιαδήποτε άλλη πόλη ή χώρα είναι απλά αρκετά μακριά από εσάς, ώστε να μπορέσει να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητες χωρίς να μάθετε απολύτως τίποτα.
4. Τρελαίνεται να επιδεικνύει το γυμνό του στήθος δημοσίως. Κυκλοφορεί χωρίς το πουκάμισό του στην αυλή σας ή γενικά όπου έχει άλλους άνδρες τριγύρω; Φοράει κολάν στην παραλία; Σας φαίνεται να επιδεικνύει το σφιχτό του κορμί και να προετοιμάζεται για κάθε είδους ερωτήσεις σχετικά με αυτό; Μάλλον δεν είναι απλά ψώνιο, αλλά τα θέλει, καθώς αυτό είναι μια καθαρά γυναικεία, φιλάρεσκη συμπεριφορά.
5. Φοράει ρούχα που είναι υπερβολικά στενά ή υπερβολικά trendy. Οι gay άνδρες δεν χρειάζονται λόγια για να επικοινωνήσουν την διαθεσιμότητά τους για σεξ. Δημοσιοποιούν τα νέα μέσω του σφιχτού τους κορμιού και των ρούχων από διάσημους σχεδιαστές τα οποία επιλέγουν να φορέσουν.
6. Είναι αγενής, σαρκαστικός και ειρωνικός όταν είναι με τους φίλους του. Ο άνδρας αυτός, όταν είναι σε ασφαλές περιβάλλον, επιδεικνύει γυναικεία χαρακτηριστικά και συμπεριφέρεται σαν κατίνα.
7. Όταν παρακολουθείτε πορνό, ενδιαφέρεται περισσότερο για τους άνδρες, παρά για τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι τον βλέπετε να «ενθουσιάζεται» περισσότερο στην όψη ενός αρσενικού κορμιού, παρά ενός γυναικείου.
8. Ανησυχεί υπερβολικά για την εξωτερική του εμφάνιση, καθώς και για το σπίτι. Οι άνδρες γενικά ιδρώνουν, μυρίζουν και είναι κάπως απεριποίητοι. Οι gay άνδρες όμως βρίσκουν τον τρόπο να απομακρύνουν αυτές τις ενοχλητικές μυρωδιές από πάνω τους, ενώ δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για το σπίτι τους. Επιθυμούν να είναι μονίμως πεντακάθαρο και μυρωδάτο, το φροντίζουν και το περιποιούνται.
Μήπως ο άνδρας σας βγάζει τα φρύδια του, ξυρίζει ή κουρεύει κάποιες από τις τρίχες του σώματός του, βάζει ενυδατική κρέμα και κάνει μάσκα ομορφιάς; Καιρός να κάνετε μια κουβεντούλα...queen.gr

Εγκαινιάστηκε το ΕΚΑΒ Φιλιατρών !

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης της λειτουργίας του νέου σταθμού του Ε.Κ.Α.Β. στα Φιλιατρά.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς και Οδυσσέας Βουδούρης, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Γκούμας, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κ. κ. Ιωάννης Ροτζιώκος και Παναγιώτης Κορμάς, ο Διοικητής του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας κ. Λεωνίδας Παρασκευόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Φεβρουάριο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε συνεργασία με την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και βάσει του προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενέκρινε την προμήθεια 31 ασθενοφόρων τύπου «Β» για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2.170.000 ευρώ.

Μπλόκαραν οι οικοδομικές άδειες σ' όλη την Αρκαδία

Ξεσηκώνονται και στην Τρίπολη για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας !
Ο σύλλογος διπλωματούχων μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών Αρκαδίας και ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος Τρίπολης, συνεδρίασαν από κοινού και συζήτησαν για την εμπλοκή που έχει προκύψει από το νομικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει σχεδόν το σύνολο της Αρκαδίας ως ''Γη Υψηλής Παραγωγικότητας''. Αυτό το ζήτημα έχει μπλοκάρει την έκδοση αδειών οικοδομής το τελευταίο εξάμηνο, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις όσα στρέμματα κι αν είναι αυτές, αφού απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης χαρακτηρισμού από την διεύθυνση Γεωργίας, ώστε να διαπιστωθεί αν το οικόπεδο βρίσκεται σε ''Γη Υψηλής Παραγωγικότητας'' όπου απαγορεύεται η δόμηση και η υπηρεσία δεν δίδει το σχετικό πιστοποιητικό, διότι δεν έχουν διαβαθμιστεί οι παραγωγικότητες της γης.Μάλιστα ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης μιλώντας για το θέμα αυτό στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης έκανε λόγο ακόμα και για ακυρότητα συμβολαίων που έχουν συνταχθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου.
Ο σύλλογος των μηχανικών Αρκαδίας και ο εμπορικός σύλλογος Τρίπολης με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι, ''επειδή στην περίοδο κρίσης που διανύουμε θα ήταν σημαντική συνεισφορά στην κίνηση της δοκιμαζόμενης αγοράς η εισροή έστω και μικρών κεφαλαίων από έργα αυτού του επιπέδου, ζητάμε πολιτική λύση όμοια με αυτήν που έχει δοθεί στους περισσότερους νομούς της χώρας. Να δοθεί γραπτή εντολή προς τις πολεοδομίες από τους δημάρχους, να μην απαιτούν χαρακτηρισμό γης για την εκτός σχεδίου δόμηση, μέχρι τον οριστικό καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας''.

Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα !!

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε τον πρώτο μίνι καύσωνα του Ιουλίου με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας.
Το καλοκαίρι λοιπόν έχει μπει για τα καλά και ήδη είναι πολλοί αυτοί που ετοιμάζουν βαλίτσες για να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το Σαββατοκύριακο εξάλλου ξεκινά το πρώτο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου.
Όσοι δεν καταφέρουν να φύγουν από την πόλη, πιθανότατα να αναζητήσουν μία ανάσα δροσιάς στις κοντινές παραλίες , αφού η ΕΜΥ προβλέπει ότι ο ήλιος τις επόμενες ημέρες θα καίει.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με ζέστη κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο και ζεστό καιρό, με περιορισμένες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα δυτικά στους 39 βαθμούς.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 9 -7 - 2011 !

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου !

Τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου σήκωσαν το πρωί οι κάτοικοι των χωριών Σπαθοβούνι και Κουταλά
Τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου σήκωσαν χθες στις 10:00 το πρωί οι κάτοικοι των χωριών Σπαθοβούνι και Κουταλά,
αντιδρώντας στο γεγονός ότι η εταιρεία των διοδίων δεν έχει ακόμα εκδώσει τις κάρτες μείωσης του αντιτίμου και είναι αναγκασμένοι για μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων Κόρινθος - Σπαθοβούνι και αντίστροφα, να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο 2,40 ευρώ!
Πενήντα περίπου κάτοικοι συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία τους χθες το πρωί και αποφάσισαν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα, κάτι που συμβαίνει και σήμερα, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις ότι σύντομα ια εκδοθούν οι εκπτωτικές κάρτες για τους κατοίκους της περιοχής.
Η εταιρεία όπως είπαν, όντως έφταιξε τον κόμβο που τους είχε υποσχεθεί, αλλά δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για τις κάρτες των μόνιμων κατοίκων, κάτι που προκαλεί ένα επιπλέον κόστος στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε χθες και σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ενώ χθες το βράδυ συμπαραστάθηκε με την παρουσία του στους κατοίκους και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος μειοψηφίας κ. Γρηγόρης Καρπούζης.
Σε δηλώσεις του σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε ότι η λύση θα οριστικοποιηθεί μέσα στην ημερά, ενώ οι κάτοικοι τονίζουν ότι δεν θα φύγουν μέχρι οι δεσμεύσεις της εταιρείας να γίνουν πράξεις..
http://korinthostv.blogspot.com/2011/07/blog-post_1508.html

8.7.11

BBC: Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Ελλάδα ή ΗΠΑ;

Υπό τον εντυπωσιακό τίτλο «Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Η Ελλάδα ή οι ΗΠΑ» το BBC βάζει. στη «ζυγαριά» τις δύο χώρες υπογραμμίζοντας ότι «και μόνο το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ελλάδα μπαίνουν σε αυτό το δίλημμα, προδίδει το παράδοξο των εποχών που βιώνουμε».
Με την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ διασφαλισμένη, μπορούμε να….
πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα πτωχεύσει τον επόμενο μήνα, τονίζει το BBC. Το απίστευτο είναι ότι το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Μια πτώχευση από την αμερικανική κυβέρνηση- ακόμη και προσωρινή- θα ήταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο πολλοί ελπίζουν ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα καταλήξουν σε συμφωνία.
«Είμαι στην Ουάσινγκτον σήμερα και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία» σημειώνει η αρθρογράφος του BBC.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, οι ΗΠΑ έχουν ένα νομικό όριο για το ποσό που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να δανειστεί, θεσμοθετημένο από το Κογκρέσο, το οποίο είναι ανεξάρτητο από την κανονική διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού.
Το Κογκρέσο έχει αυξήσει αυτό το ανώτατο όριο τουλάχιστον 75 φορές τα τελευταία 50 χρόνια, και πιο πρόσφατα στις αρχές του 2010, όταν το όριο αυξήθηκε σε 14.290 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Στις 16 Μαΐου, υπουργός Οικονομικών Τιμ Γκάιτνερ δήλωσε ότι είχαν «πιάσει» αυτό το όριο, και ότι ο ίδιος είχε αρχίσει να εφαρμόζει «έκτακτα μέτρα» για τον περιορισμό της ανάγκης της κυβέρνησης για πρόσθετο δανεισμό. Αυτά τα μέτρα πρέπει να αποδώσουν καρπούς έως τις 2 Αυγούστου. «Από εκεί και πέρα τίποτε δεν είναι σίγουρο» καταλήγει το BBC. epikaira

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ - Έπεσε από γκρεμό 150 μέτρων και σώθηκε!

«Άγιο» φαίνεται πως είχε ένας 55χρονος στο Βόλο, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, έπεσε από γκρεμό βάθους 150 μέτρων. Το συμβάν έγινε στο 17ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βόλου - Δράκειας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, το όχημα του 55χρονου προσέκρουσε σε στηθαίο και στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων.
Επί τόπου μετέβη η Πυροσβεστική υπηρεσία με τέσσερα οχήματα και 7 άνδρες, οι οποίοι -μετά από περίπου 3 ώρες- απεγκλώβισαν τον 55χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 55χρονος έχει σπάσει το πόδι του και υπέστη διπλό κάταγμα στον αυχένα.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ: Πότε θα έρθει η γ@@@@νη άρση της μονιμότητας;

Από το diogenis-press.blogspot.com
Είναι αλήθεια ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και τι έρχεται... Αισθάνονται ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τόσα χρόνια αδιαφορώντας για τους πολίτες... Οχι όλοι αλλά κάποιοι επιμένουν να μας προκαλούν..
ΕΦΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
Ουρά στην εφορία. Δύο μόνο υπάλληλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν..
Αν είσαι όμως ηλικιωμένος ή αλλοδαπός την πάτησες..
Η υπάλληλος στο γκισέ συμπεριφέρεται με την ΑΠΟΛΥΤΗ αγένεια και ΑΠΡΕΠΕΙΑ στους ηλικιωμένους και σε μία Ρουμάνα που πήγε..να δώσει λεφτά...!!!!
Ντροπή...!
ΕΦΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Μπαίνει στην εφορία...πρώτο γραφείο δεξιά και κάνει το μοιραίο λάθος...ρωτά μία μεσήλικα υπάλληλο..."με συγχωρείται που είναι το τμήμα εσόδων"..
Αυτή του γυρίζει με δυσφορία τον κώλο της ..και του λέει αδιάφορα..
"Το γράφει"...
Τα παίρνει ο τύπος και της λέει...
"Πότε θα έρθει αυτή η γαμημένη η άρση της μονιμότητας για να γίνετε άνθρωποι;
Πότε θα έρθει;"
Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι πέρασε η εποχή που την έβγαζαν ως μαχαραγιάδες και ο λαός τους ανεχόταν...!!!
Οι σωστοί υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν...
Οι κοπρίτες όμως και οι αγενείς πρέπει να πάνε στα σπίτια τους..!

ΣΟΚ: Τραγικός θάνατος 2 χρονου - Έλυσε το χειρόφρενο του τρακτέρ!!!

Δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει !
Είναι αδύνατον να το χωρέσει του ανθρώπου ο νους αυτό που συνέβη στο Κιλκίς. Ένα αγόρι μόλις 2 ετών βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο 8χρονος αδελφός του ανέβηκε σε τρακτέρ και έλυσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το γεωργικό μηχάνημα και κυλήσει και να το χτυπήσει.
Ο πατέρας των δύο ανήλικων συνελήφθη, ενώ στην τοπική κοινωνία επικρατεί θρήνος.

Καταρρέει η διαφημιστική αγορά - Πληρώνουν λένε το ...ΑΛΤΕΡ !!

Στο άρθρο 99 η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett
Αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 κατέθεσε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2011 η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της.
Η ανακοίνωση της εταιρίας:
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 99 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ A.E. (LEO BURNETT ATHENS)
Υποβάλαμε σήμερα αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας από το Δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής για την Εταιρεία με βάση τα άρθρα 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του Alter να καταβάλει το χρέος του προς την Εταιρεία, που στη συνέχεια προκάλεσε την ανάκληση των επιταγών που είχε εκδώσει η Εταιρεία προς τους προμηθευτές των συναλλαγών της με τον Alter, τις εταιρείες Modern Times και Terra. Η Εταιρεία έχει υποβάλλει σχέδιο συνδιαλλαγής αναφορικά με τις επιταγές που εκδόθηκαν σε διαταγή των εταιρειών Modern Times και Terra καθώς η πληρωμή τους θα οδηγούσε πιθανότατα στην παύση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας. Η απόφαση αυτή έπεται της υποβολής αίτησης του Alter για προστασία με βάση το 'Αρθρο 99.
Η υποβολή της σημερινής αίτησης αποσκοπεί στην προάσπιση των συμφερόντων των πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων μας. Το σχέδιο συνδιαλλαγής που προτείνεται από την Εταιρεία θα της επιτρέψει να αναδιαρθρώσει το χρέος της που σχετίζεται με τις συναλλαγές της με το Alter και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της" καταλήγει η ανακοίνωση της Leo Burnett Athens.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλλον για την Leo Burnett στην Ελλάδα προδιαγράφεται αρκετά δύσκολο καθώς είναι αβέβαιο το κατά πόσον οι μεγάλοι πολυεθνικοί αλλά και εγχώριοι διαφημιστικοί λογαριασμοί των οποίων η εταιρία έχει την ευθύνη, θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της και μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Η Leo Burnett συγκαταλέγεται μέσα στις 5 μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας και ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Publicis Groupe.

Τσιγάρα μόνο… στα φαρμακεία και με συνταγή γιατρού !

ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΒΕΤΕ Η …ΑΝΑΣΑ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ!!
Μπορεί στην Ελλάδα να είναι πολύ εύκολο να βρει κάποιος τσιγάρα αφού και στα περίπτερα πωλούνται και στα μινι- μάρκετ και στα ψιλικατζίδικα δε συνέβη όμως το ίδιο και στην Ισλανδία. Εκεί τα τσιγάρα όχι μόνο πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία αλλά χορηγούνται και με συνταγή γιατρού!
Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνουν οι καπνιστές της χώρας αφού εκτός του ότι πρέπει να τρέξουν σε γιατρό προκειμένου να πάρουν χαρτί που να επιβεβαιώνει πως έχουν εθισμό στη νικοτίνη, σε περίπτωση που τα φαρμακεία έχουν απεργία δεν μπορούν από πουθενά να αγοράσουν τσιγάρα!
Στην Ισλανδία αξίζει να σημειώσουμε πως για να προμηθευτεί κάποιος τσιγάρα θα πρέπει να είναι άνω των 20 ετών.Αυτό -μεταξύ μας- δεν είναι κακό αφού έτσι δεν εθίζονται τα παιδιά στο κάπνισμα από νωρίς…

Μπαμπάς ο Δ. Κόκοτας

Πριν λίγες ώρες ο Δημήτρης Κόκοτας κράτησε στα χέρια του την νεογέννητη κορούλα του, βάρους 3,5 κιλών. Η αγαπημένη του Κατερίνα έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά τους.
Ο τραγουδιστής δεν έλειψε στιγμή από πλευρό της 28χρονης Κατερίνας , αφού παρακολούθησε όλη την διαδικασία του τοκετού και έκοψε τον ομφάλιο λώρο.

Έρχονται εκατοντάδες προσλήψεις στον Δήμο Καλαμάτας !

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει …
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας (24η/2011) συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, για μια σειρά από σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα:
1. Πρόσληψη προσωπικού
α. περί το φθινόπωρο θα προσληφθούν περί τους 425 εργατοϋπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (5μηνο, πλήρης ασφάλιση και 625 € το μήνα, αποζημίωση) διαμέσου του ΟΑΕΔ και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Οι παραπάνω θα καλύψουν θέσεις στην Καθαριότητα, το Πράσινο, τη Φύλαξη και τη συντήρηση των υποδομών του Δήμου.
β. δέκα άτομα θα προσληφθούν άμεσα με δίμηνη σύμβαση και θα τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
γ. επτά άτομα θα προσληφθούν με δίμηνη σύμβαση για την πυροπροστασία και θα τοποθετηθούν στα Τοπικά Διαμερίσματα.
δ. δέκα άτομα θα προσληφθούν για 135 μεροκάματα ως εργατοτεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση των υποδομών του Δήμου.
2. Με άλλες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων από την Κεντρική Πλατεία μέχρι το Κεντρικό Πάρκο. Πρόκειται για τα πεζοδρόμια της οδού Αριστομένους, στα οποία θα γίνει ανάπλαση, με στόχο την ουσιαστική και λειτουργική αναβάθμιση και με κόστος πάνω από 1.000.000€.
Σχεδόν το σύνολο του ποσού θα καταβληθεί από την Εταιρεία ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ που θα αναλάβει και την κατασκευή του υπόγειου parking.
3. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μετακίνηση περιπτέρων τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων. Επίσης, κίνησε τη διαδικασία για την παραχώρηση περιπτέρων που τώρα είναι κενά.

Συνεργασία για την ανάδειξη της Πύλου !

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κος Δημήτριος Π.Καφαντάρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» κο Δημήτριο Μυσιρλή και τον ταμία κο Κωνσταντίνο Καραλή για θέματα που αφορούν την ανάδειξη του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου, παρόντων του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κο Κωνσταντίνο Νερατζόγλου και του Δημοτικού Συμβούλου κο Θεόδωρου Χαραμαρά.
Ο κος Δήμαρχος καλωσόρισε τους καλεσμένους του και άνοιξε την συζήτηση ενημερώνοντάς τους για αναπτυξιακά έργα που έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται αλλά και έργα που βρίσκονται σε διαδικασία προώθησης των διαδικασιών ένταξης τους. Τα μέλη του συλλόγου ευαισθητοποιημένα από την κινητικότητα, τις προσπάθειες και τον κόπο που καταβάλει ο κος Καφαντάρης για την αναβάθμιση του Δήμου του, υποσχέθηκαν να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των γενικότερων προσπαθειών που καταβάλλονται για την βελτίωση της περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε ο φωτισμός της πλατείας της Πύλου, έργο το οποίο ο σύλλογος Πυλίων προθυμοποιήθηκε να το επιχορηγήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος ανέλαβε την υποχρέωση της αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών με νέα, με την συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Στην συνέχεια, συζητήθηκε η κατασκευή και η μελλοντική τοποθέτηση μιας μαρμάρινης στήλης στην Πύλο ως ένδειξη απόδοσης τιμής στον συμπατριώτη μας ΒΕΛΙΟ ΚΑΡΑΒΙΑ για την ηρωική πράξη του, με την διάσωση 29 ναυτικών από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE στις 23/02/1980 στο λιμάνι της Πύλου.
Με το πέρας της συζήτησης που διεξάχθηκε σε κλίμα φιλικότητας και οι δύο μεριές συμφώνησαν να βρίσκονται σε άμεση επαφή και επικοινωνία για την αποπεράτωση έργων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της περιοχής. Τα μέλη του συλλόγου υποσχέθηκαν να βρίσκονται στο πλευρό του Δημάρχου στηρίζοντάς τον έμπρακτα στην υλοποίηση των οραμάτων του που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του Δήμου μας.

Ο Δήμος Πύλου –Νέστορος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο !

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ανέλαβε την φιλοξενία παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS για την περίοδο από 11 έως 17 Ιουλίου 2011 εκδηλώνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον του στην στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS.
Κατά την παραμονή των μικρών μας φίλων στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί ένα σύνολο επισκέψεων που αποσκοπούν στην γνωριμία με τον όμορφο Δήμο μας. Την Τρίτη 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κο Δημήτριου Καφαντάρη και της φιλοξενούμενων στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς, όπως το Ανάκτορο του Νέστορα, τα Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης, καθώς επίσης και στο Ορνιθολογικό Κέντρο στην Γιάλοβα στα πλαίσια των δράσεων προστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αφύπνισης των παιδιών σε θέματα του φυσικού περιβάλλοντος.
Βέβαια, από την περιήγηση δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί η επίσκεψη στις διάσημες παραλίες της Βοϊδοκοιλιάς , του Ντιβαρίου και του Ρωμανού που αποτελούν πραγματικό στολίδι και πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου